Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιταχύνονται οι πιλοτικές δράσεις που υλοποιούνται στην Περιφέρεια

 

Σημαντικές παρεμβάσεις που εξυπηρετούν την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη δρομολογούνται στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE- IP AdaptInGR.

Με συντονισμένες ενέργειες έχουν ήδη ετοιμαστεί τα πλήρη σχέδια υλοποίησης για τρεις πιλοτικές δράσεις και παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη όλων των τευχών δημοπράτησης ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί μετά και την υπογραφή των σχετικών Προγραμματικών Συμβάσεων που έχουν ξεκινήσει με τους αντίστοιχους Δήμους. Ήδη εγκρίθηκε η πρώτη προγραμματική με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας για εργασίες που θα γίνουν στο χερσαίο τμήμα της ακτής του Καλαμακίου.  

Ειδικότερα, για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, η διακήρυξη περιλαμβάνει την μελέτη οριοθέτησης  Ίναχου ποταμού, με τις απαιτούμενες υποστηρικτικές μελέτες (υδραυλικών έργων, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) ώστε μελετηθούν περίπου 16 χιλιόμετρα τμήματος ποταμού και να ωριμάσουν έργα σε επιλεγμένα τμήματα 5 χιλιομέτρων τα οποία αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα πλημμυρών.

Για την Π.Ε. Αχαΐας, η προκήρυξη θα αφορά την κατασκευή έργων στον θαλάσσιο χώρο και σε στο χερσαίο τμήμα της ακτής του Καλαμακίου Δυτικής Αχαΐας με κατασκευή ύφαλων προβόλων και τεχνητή αναπλήρωση – εμπλουτισμό της ακτής. Ήδη η Οικονομική Επιτροπή έχει εγκρίνει τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Δυτικής Αχαΐας ώστε να επισπευστεί η υλοποίηση έργων.

Επίσης, για την Π.Ε. Ηλείας, η προκήρυξη θα αφορά σε Δασοτεχνική Μελέτη Σχεδίου Αντιπυρικής προστασίας και προμήθεια-κατασκευή πυροφυλακείου στα Δημοτικά Διαμερίσματα Περιστερίου και Γερακίου.

Οι τρεις πιλοτικές δράσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 720.000,00€. Η καθεμία είναι προσανατολισμένη σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠΕ.Σ.Π.Κ.Α) της ΠΔΕ και λαμβάνει υπόψη τομείς τρωτότητας στους οποίους είναι ευάλωτη η κάθε επιλεγμένη περιοχή. Για την δρομολόγησή τους, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε στενή συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους, τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.ΔΕ.Ι σε συνεννόηση με τον συντονιστή του έργου (ΥΠΕΝ), τον υπεύθυνο εταίρο για τις Πιλοτικές Δράσεις και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΕΜΠ.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης, αναφέρει: «Η υλοποίηση πρωτοπόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην βιώσιμη ανάπτυξη, αποτελεί αυξημένη πρόκληση για εμάς, καθώς τα έργα αυτά αναμένεται να αποτελέσουν τον οδηγό για τα επόμενα». «Αποκτούμε πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία ,επιταχύνοντας παράλληλα περιβαλλοντικά έργα που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Την εκτίμηση ότι ο 33χρονος συζυγοκτόνος στα Γλυκά Νερά δεν είχε προσχεδιασμένη τη δολοφονία της γυναίκας του και ότι δεν υπήρχε κάποιο άλλο κίνητρο για να τη σκοτώσει, εξέφρασε ο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χρειαζόμαστε περισσότερο Ευρώπη για τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην εναρκτήρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Αθανάσιος Σκουτέλης και ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος σχολίασαν στο Open τις εξελίξεις με την πανδημία.O κ. Γώγος ανέφερε οτι βρισκόμαστε σε πο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Αθανάσιος Σκουτέλης και ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος σχολίασαν στο Open τις εξελίξεις με την πανδημία.O κ. Γώγος ανέφερε οτι βρισκόμαστε σε πορεία αποκλιμάκωσης κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δεν φαίνεται να σχετίζεται, βάσει των πρώτων ευρημάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης, με τη δεύτερη δόση του εμβολίου ο αιφνίδιος θάνατος της 56χρονης γυναίκας, στα Καλάβρυτα.Αυτή είναι η πρώτη εκτίμησ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search