Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Βασιλόπουλου με Αντιδημάρχους των Καλαβρύτων

 

Οι  ρυθμίσεις που προωθούνται  για την  νομιμοποίηση κτηνοτροφικών μονάδων και  οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη  για τους αναδασμούς στην ορεινή ζώνη των Καλαβρύτων  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε στην Πάτρα  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τους Αντιδημάρχους Καλαβρύτων,  Ζήση Ζησιμόπουλο και Αροανίας, Παναγιώτη  Λιακόπουλο.  

Το σχέδιο νόμου που προωθείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις παλαιές και τις νέες σταβλικές υποδομές και έχει ως  στόχο την αναστολή κατεδαφίσεων για τις πρώτες, αλλά και την απλοποίηση του πλαισίου για τη λειτουργία των δεύτερων που βρίσκονται σε δασικά σημεία.  Όπως σχολίασε  ο κ Βασιλόπουλος, «στόχος είναι η στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα ο οποίος επλήγη διπλά την τελευταία δεκαετία, καταρχάς από την οικονομική κρίση και στη συνέχεια από την ύφεση που συνοδεύει την πανδημία». 

Σε ότι αφορά τους αναδασμούς  έγινε αναφορά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης  των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις κοιλάδες του Βουραϊκού και του Αροανίου ποταμού και στο αίτημα  για  την επέκταση της διαδικασίας σε Κέρτεζη και Καλλιφώνιο στη Δ. Ε Καλαβρύτων  και στην Δ. Ε. Κλειτορίας  σε  Λυκούρια,  Κρινόφυτα κλπ. Το πρόγραμμα   υλοποιείται μέσω του τμήματος Πολιτικής Γης και Εγγείων Βελτιώσεων, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Π.Ε. Αχαΐας. 

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ Σταύρος Βέρρας, ο Δ/ντής της Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Αχαΐας, Νίκος Κοσμάς και ο Διδάκτωρ κτηνίατρος Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ  Κώστας Μήλιος.    

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Αθανάσιος Σκουτέλης και ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος σχολίασαν στο Open τις εξελίξεις με την πανδημία.O κ. Γώγος ανέφερε οτι βρισκόμαστε σε πο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γιορτή του πατέρα, είναι η παγκόσμια γιορτή που τιμούμε τους μπαμπάδες όλου του κόσμου. Πώς προέκυψε όμως η ημέρα του πατέρα;Ο πρώτος εορτασμόςΟ πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το πτώμα ενός άνδρα ηλικίας 37 ετών εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο λιμάνι της Μυκόνου.Συγκεκριμένα, το Λιμενικό ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ατόμου που βρισκόταν στο έ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Αθανάσιος Σκουτέλης και ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος σχολίασαν στο Open τις εξελίξεις με την πανδημία.O κ. Γώγος ανέφερε οτι βρισκόμαστε σε πορεία αποκλιμάκωσης κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δεν φαίνεται να σχετίζεται, βάσει των πρώτων ευρημάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης, με τη δεύτερη δόση του εμβολίου ο αιφνίδιος θάνατος της 56χρονης γυναίκας, στα Καλάβρυτα.Αυτή είναι η πρώτη εκτίμησ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search