Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διαγωνισμός Καινοτομίας “Beyond Circularity” της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ με εφαρμογή στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών 

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Καινοτομίας “Beyond Circularity” της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. με τον Τελικό που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του GreenTech Symposium υπό την διοργάνωση του StartupNow Forum 2021 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. Μέσω του Διαγωνισμού Καινοτομίας αναδείχθηκαν καινοτόμες ιδέες στον τομέα της κυκλικής οικονομίας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας για τη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Mantis Business Innovation και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων. Υποστηρικτής του προγράμματος είναι το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων (Elevate Greece). Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας περιλάμβανε τρεις θεματικές ενότητες, όλες με σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο, ήτοι Διαχείριση Υδάτων και Αποβλήτων, Βιώσιμη Παραγωγή και Βιομηχανική Συμβίωση και Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα.  

 

Νικητές αναδείχθηκαν μεταξύ εννέα συμμετεχόντων, η υβριδική εταιρεία Αγροτεχνολογίας Solmeyea, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία Company Solution και το έπαθλο των €4.000 και η MOA (Mineral and Ore Auction) μεταξύ τριών συμμετεχόντων, η οποία έλαβε την πρώτη θέση και το αντίστοιχο έπαθλο των €1.000 στην κατηγορία Idea Solution. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν και οι εταιρείες Zero Innova Smart Water (2η θέση) και η Industrial Zones: Rezos IoT Sixth Sense (3η θέση) στην κατηγορία Idea Solution καθώς και οι εταιρείες PCN Materials και AMEN New Technologies να καταλαμβάνουν αντίστοιχα την 2η και 3η θέση στην κατηγορία Company Solution.  

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Τελικού, έλαβε χώρα συζήτηση με θέμα «Τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας και η αξιοποίηση νέων πράσινων τεχνολογιών στην βιομηχανική συμβίωση» στην οποία συμμετείχαν ως ομιλητές η Θέμις Ευτυχίδου, Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Κλεομένης Μπάρλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας και ιδιοκτήτης της εταιρείας CBL στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. Τη συζήτηση συντόνισε η Μαίρη Νικολάου, Επικεφαλής Ανάπτυξης και Αδειοδοτήσεων της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Οι Γενικοί Γραμματείς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τον τρόπο ανάπτυξης συνθηκών κυκλικής οικονομίας στα επιχειρηματικά πάρκα, εν όψει και των νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών των δύο Υπουργείων (Σχέδιο Κυκλικής Οικονομίας, Αναθεώρηση του Νομοθετικού Πλαισίου για τα Πάρκα κοκ). Ιδιαίτερα σημαντική στάθηκε και η κατάθεση των εμπειριών του πρωτεργάτη έλληνα ερευνητή και startuper, του Καθηγητή κ. Μπάρλου.  

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. κ. Αθανάσιος Ψαθάς, με αφορμή την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού Καινοτομίας, ανέφερε: «Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού οράματός της, η ΕΤΒΑ, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, προωθεί επενδύσεις για την περιβαλλοντική αναβάθμιση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη δημιουργία ενός νέου προτύπου «επιχειρηματικών πάρκων» στον τομέα της περιβαλλοντικής οικονομίας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη δράση μας στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, η οποία αποτελεί πόλο έλξης επενδύσεων για Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες. Επιθυμώντας να αναδείξουμε και να επιβραβεύσουμε τις καινοτόμες δράσεις που προάγουν την βελτιστοποίηση των υφιστάμενων παραγωγικών διεργασιών στην περιοχή, βασιζόμενες στα πρότυπα της κυκλικής οικονομίας, δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους της ΒΙ.ΠΕ. τον πρώτο Διαγωνισμό Καινοτομίας “Beyond Circularity”. Οι δράσεις και το πάθος των συμμετεχόντων ειλικρινά μας εντυπωσίασαν και είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε μέσω του διαγωνισμού να στηρίξουμε έμπρακτα την επέκτασή τους». 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search