Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση της Χριστίνας Αλεξοπούλου προς την Υπουργό Παιδείας για την ΑΣΠΑΙΤΕ

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας σχετικά με το αν προτίθετε να εντάξει την ΑΣΠΑΙΤΕ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνει η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η ΑΣΠΑΙΤΕ ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2002 ως καθολικός διάδοχος της ΣΕΛΕΤΕ. Η ανάγκη ίδρυσής της προέκυψε ουσιαστικά από τις ραγδαίες εξελίξεις που επιτελούνται στην αγορά εργασίας, όχι μόνο στη  Ελλάδα, αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο γενικότερα.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι ΝΠΔΔ πλήρως αυτοδιοικούμενο και συμμετέχει ισότιμα με αντίστοιχες Σχολές και Ιδρύματα του τεχνολογικού τομέα στην  «εκπαίδευση στελεχών εφαρμογών υψηλής ποιοτικής στάθμης».

Η Σχολή αποτελείται από τέσσερα (4) τμήματα και στεγάζεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις στο Μαρούσι. Προγράμματα της σχολής λειτουργούν σε έντεκα (11) άλλες πόλεις  της περιφέρειας ως εξής : Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Βόλος, Σάπες, Ρόδος, Μυτιλήνη, Κοζάνη, Λιβαδειά και Άργος.

Ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ ως μονοτμηματική σχολή με τίτλο «Σχολή Εκπαιδευτικών Εφαρμοσμένων Επιστημών» θα προσφέρει εξειδικευμένη γνώση σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ η προτεινόμενη νέα Σχολή θα αναλάβει και τη δέσμευση να ολοκληρώσει τη διαδικασία των μαθημάτων των προπτυχιακών φοιτητών των Τεχνολογικών Τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Τα οφέλη για την ΑΣΠΑΙΤΕ από τη δημιουργία της Σχολής Εκπαιδευτικών Εφαρμοσμένων Επιστημών στο ΕΚΠΑ καθώς και τα οφέλη για το ΕΚΠΑ από τη δημιουργία της νέας Σχολής θα είναι πολλαπλά.

Με αυτό τον τρόπο ένα πάγιο αίτημα όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας της ΑΣΠΑΙΤΕ θα ικανοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία στη νέα Σχολή που θα δημιουργηθεί στο ΕΚΠΑ να συνεχίσει το πολυσχιδές έργο της τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας σε όλες τις μορφές και τύπους εκπαίδευσης.

Με βάσει τα παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Υπουργός

Προτίθεστε  να εντάξετε της Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ);».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search