Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Παγκόσμια διάκριση για σύστημα προειδοποίησης ασθενειών με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Φυσικής Ατμόσφαιρας

Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για ασθένειες που μεταδίδονται μέσω κουνουπιών EYWA κατέκτησε την 1η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό για το Βραβείο Ορίζοντα (Horizon Prize) “Early Warning for Epidemics” του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (European Innovation Council).Το σύστημα EYWA συν-αναπτύχθηκε από τρεις βασικούς εταίρους (core partners: NOA-BEYOND, ECODEV, LAPUP), αναφέρει με ανακοίνωσή του το Εργαστήριο Φυσικής Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο EYWA συμμετείχαν επίσης άλλοι δώδεκα ευρωπαϊκοί οργανισμοί (partners) που εξυπηρετούν ερευνητικούς σκοπούς, ασκούν δραστηριότητες καταπολέμησης κουνουπιών, ανήκουν σε τομείς υγείας και λήψης αποφάσεων.

Το Εργαστήριο Φυσικής Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών (LAPUP), όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του, συμμετείχε στο EYWA με την ερευνητική ομάδα του αναπληρωτή καθηγητή Κιουτσιούκη Ιωάννη, παρέχοντας πρωτίστως μεσοπρόθεσμες προγνώσεις με το αιτιοκρατικό μοντέλο MIMESIS που έχει αναπτύξει και εξελίσσει διαρκώς.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται η απολογία του παιδίατρου από την Πάτρα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος του παιδιού του, όταν αυτό ήταν βρέφος, με την εκδίκαση της υπόθεσης να συν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή είναι μια 80χρονη γυναίκα στο Μέτσοβο, από φωτιά που ξέσπασε στις 12:25 το μεσημέρι του Σαββάτου (20.4.2024) στο Ανήλιο Μετσόβου. Η φωτιά, όπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Συντετριμμένοι φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς και δεκάδες συμπολίτες του αποχαιρέτισαν σήμερα (20.04.2024) τον άτυχο 31χρονο αστυνομικό Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο στην κηδεία του που πρα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη μίλησε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου στην 6η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Περι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται η απολογία του παιδίατρου από την Πάτρα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος του παιδιού του, όταν αυτό ήταν βρέφος, με την εκδίκαση της υπόθεσης να συνεχίζεται χθες στο Μι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη μίλησε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου στην 6η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
Image
Image

Search