Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμάκης: «Στόχος η Δυτική Ελλάδα του 2030, στο επίκεντρο η Αιτωλοακαρνανία»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, άνοιξε με χαιρετισμό του τις εργασίες της τρίτης ημέρας του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας από το "Άλμα Ανάπτυξης", μιλώντας για ένα εξαιρετικό βήμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων. "Και μέσα στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες των τελευταίων ετών μπορούμε να τα καταφέρουμε με την Αιτωλοακαρνανία στο επίκεντρο", είπε, λέγοντας χαρακτηριστικά "είμαστε παιδιά αυτού του τόπου".
Αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε στη πρόσφατη επίσκεψή του στην Γερμανία πάνω σε θέματα πρωτογενούς τομέα, τουρισμού και κυκλικής οικονομίας όπου υπάρχουν κοινά συμφέροντα, εξηγώντας πως με αυτοπεποίθηση μπορεί να χτιστεί η Δυτική Ελλάδα του 2030. Άλλωστε, όπως τόνισε, η εξωστρέφεια δεν είναι για τις δημόσιες σχέσεις αλλά είναι ζήτημα ουσίας κι επιβίωσης.
"Το Ολιστικό μας σχέδιο για την Τριχωνίδα "τρέχει" και είναι ενήμεροι και αρωγοί οι δήμαρχοι Αγρινίου και Θέρμου, ενώ το νέο Χωροταξικό που ήδη ψηφίστηκε από την κυβέρνηση αναμένεται να λύσει προβλήματα που χρόνιζαν και να απελευθερώσει και πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για την βιώσιμη Ανάπτυξη της περιοχής", τόνισε  κ. Φαρμάκης. Παράλληλα, υπενθύμισε τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχη με 167 εκ. μόνο από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Αιτωλοακαρνανίας, όπως για την είσοδο του Αγρινίου, για το οποίο η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη(ΒΑΑ) περιλαμβάνει έργα ύψους 133 εκ. ευρώ.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Περιφερειάρχης Δ.Ε. στα ενεργειακά θέματα στην περιοχή περιγράφοντας το πως το Νοσοκομείο Αγρινίου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 θα εξοικονομήσει το 70% του κόστους που είχε σε πετρέλαιο, έχοντας σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση, όντας ίσως το πρώτο που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Δεν παρέλειψε, δε, να υπενθυμίσει την στήριξη που έδωσε η Περιφέρεια στις τοπικές μονάδες Υγείας.
Ειδική μνεία έκανε, πάντως, στις επτά(7) ενεργειακές κοινότητες της Αιτωλοακαρνανίας που, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του ιδίου στην ΡΑΕ, καθιστούν την περιοχή επίκεντρο ενεργειακής αλλαγής απαραίτητης στην δύσκολη εποχή μας. "Το μεγαλύτερο ενεργειακό Πάρκο της Ευρώπης θα φτιαχτεί στην περιοχή μας, στην περιοχή του Μεσολογγίου, με πάνω από 140 χιλιάδες οφελούμενους πολίτες από τους οποίους η μεγάλη πλειοψηφία δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα", τόνισε ο κ. Φαρμάκης.
Ακόμη, έκανε αναφορά στην άυλη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με τις δομές που φτιάχνει η Περιφέρεια ώστε να την έχει η κάθε επιχείρηση ως συμβουλό της και με στόχο να προχωρήσουν οι υποδοχείς επιχειρηματικόητας όπως το Επιχειρηματικό Πάρκο στο Αγρίνιο. Τέλος, περιέγραψε τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας πάνω σε θέματα αρχαιοτήτων, εμβληματικών κτιρίων όπως οι αποθήκες Παπαπέτρου στο Αγρίνιο και το Ξενοκράτειο στο Μεσολόγγι. Τα αρχαία θέατρα της Αιτωλοκαρνανίας αλλά και οι παρεμβάσεις όπως η αποκατάσταση των γεφυριών στο Αιτωλικό είναι μέρος ανάλογων παρεμβάσεων που αγγίζουν τα 23,5 εκ. από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εισαγγελέας εφετών Λάρισας διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρειου Πάγου, την μήνυση γονέα θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών προκειμένου να αποσταλεί στην Βουλή για να . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική. Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λω . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτριου Καλλιάνου ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή ανακοίνωσε η διοίκηση του  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα υπάρξει π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματο
Image
Image

Search