Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέες απάτες με λεία 40.000 ευρώ σε Πάτρα, Καβάλα και Ημαθία

Δεν προλαβαίνουν να διενεργούν έρευνες οι αστυνομικοί για τους απατεώνες του Διαδικτύου που παγιδεύουν καθημερινά ανυποψίαστους πολίτες σε όλη τη χώρα με τις μεθόδους του «phishing» ή της αγοράς μέσω αγγελίας. Τη μεγαλύτερη «μπάζα» έκανε ένας άγνωστος, ο οποίος εξαπάτησε έναν άνδρα από την Ημαθία.

Ο δράστης τηλεφώνησε στο θύμα, δήθεν για μια αγγελία που είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο και του ζήτησε να πατήσει στον σύνδεσμο που του έστειλε με sms στο κινητό του, ώστε να ολοκληρωθεί ηλεκτρονικά η πληρωμή για το προϊόν που ήθελε να αγοράσει. Όμως, η ιστοσελίδα που έμοιαζε με της τράπεζας ήταν απατηλή και ο δράστης απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό του, από τον οποίο μετέφερε σε άλλους το ποσό των 13.515 ευρώ.

Η δεύτερη απάτη έγινε σε βάρος Έλληνα στην περιοχή του Νέστου στην Καβάλα. Ο δράστης κατάφερε με διάφορα προσχήματα να αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης του θύματος στο e-banking την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να μεταφέρει μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από τον λογαριασμό του το. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργούν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στην Ασφάλεια έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης προσήλθαν δυο καταγγελίες από κατοίκους της Πάτρας που έπεσαν θύματα διατραπεζικής απάτης. Στην πρώτη, ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν άνδρα παριστάνοντας τον γιο του λογιστή του και ζήτησε τους κωδικούς πρόσβασης στο e-banking, δήθεν για να του καταθέσει το επίδομα ρεύματος των 600 ευρώ! Μόλις απέκτησε τους κωδικούς, όμως, μετέφερε από τον λογαριασμό του 8.000 ευρώ.

Στην δεύτερη περίπτωση, ένας άνδρας από την Πάτρα δέχθηκε στο κινητό του μήνυμα με link που οδηγούσε σε ιστότοπο ο οποίος έμοιαζε με εκείνον της τράπεζας στην οποία έχει λογαριασμό. Εκεί, του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει τους κωδικούς του, αλλά όταν το έκανε παραχώρησε πρόσβαση σε άγνωστο που μετέφερε από τον λογαριασμό του 4.800 ευρώ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, μιλά για το επεισόδιο ξυλοδαρμού του από τον Κωνσταντίνο Φλώρο έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής την Τετάρτη (24/4). . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχθηκε την Πέμπτη, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» και τιμήθηκε από τον Δήμο Πατρέων σε ειδική εκδήλ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο Παρασκευή (26.04.2024), από τις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση το συνδικάτο τους. Το συνδικάτο καλεί τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως και την 1η Μαΐου του 2024 θα πρέπει οι εργοδότες να πληρώσουν το φετινό Δώρο Πάσχα στους μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. αύριο, θα υπά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
Image
Image

Search