Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διοίκηση Π.Υ. Αχαϊας: Δεν έχει τελειώσει ακόμα η αντιπυρική περίοδος

Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμη, όπως ξεκαθαρίζει σε μορφή έκκλησης για συμμόρφωση των πολιτών, ώστε να μην υπάρξουν νέες εστίες φωτιάς, η Διοίκηση Π.Υ. Ν. Αχαϊας.

Η ανακοίνωση:

"Το τελευταίο χρονικό  διάστημα εκδηλώνονται καθημερινά αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές,  κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.
Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν εκδηλωθεί 320 πυρκαγιές κυρίως σε  αγροτοδασικές εκτάσεις, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τόπους,  διευκολύνουν την εξάπλωσή τους.
Με πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, καθώς και τη  μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των  καμένων εκτάσεων:
Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους συμπολίτες μας:
∙ Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια  δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά
∙ Να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με τα  μέτρα πρόληψης και τον ημερήσιο κίνδυνο πυρκαγιάς, σε περίπτωση  εκτέλεσης εργασιών υπαίθρου
∙ Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών  που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.fireservice.gr και στους  επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο  Twitter
∙ Να αναζητούν οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών  πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και  Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr
Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (έως και 31  Οκτωβρίου) πραγματοποιούνται εκτεταμένοι πρόσθετοι έλεγχοι – περιπολίες προς  αποφυγή ενάρξεως και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της  τήρησης των ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ μέτρων πυροπροστασίας, κυρίως σε υπαίθριες  εργασίες. Επισημαίνουμε ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στα ανωτέρω,  επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά:
∙ Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 ή στο 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες  για:
- την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε
- το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
- την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
- το είδος της βλάστησης που καίγεται
∙ Απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες  των αρμόδιων αρχών
∙ Διευκολύνετε την πρόσβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων  μας!!!"

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (25/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το πολιτικό ντόμινο με τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών μετά το «άκυρο» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις αντιπαραθέσεις μετα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Κώστας Σλούκας έπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search