Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας αναφορικά με την επίσκεψη του πρώην Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Αχαΐα:
Σε Ηλεία και Αχαΐα περιόδευσε αυτές τις ημέρες το στέλεχος της ΝΔ και πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να ξεκινήσει την εκλογική της καμπάνια στην περιοχή μας με τον άνθρωπο, που ως Υπουργός Υποδομών το 2013 της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε προφανώς κατ’ απαίτηση των μεγαλοεργολάβων της χώρας, να κατακρεουργήσει την Ολυμπία Οδό και να απεντάξει από την παραχώρηση το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.
Η πράξη αυτή είχε έναν και μοναδικό σκοπό: να προστατέψει την κερδοφορία των κατασκευαστικών εταιριών που διέβλεψαν ότι δεν θα αποκόμιζαν, από το συγκεκριμένο κομμάτι τα μεγάλα κέρδη που ονειρεύονταν. Έτσι μπήκε η περιοχή μας σε μεγάλες περιπέτειες, που σαν αποτέλεσμα είχαν την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών. Το ζήτημα της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου θα είχε ολοκληρωθεί στις μέρες μας εάν η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, επί υπουργίας πλέον Κ. Καραμανλή, δεν αποφάσιζε να σταματήσει το έργο, που είχε ξεκινήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα έργο που η κυβέρνηση της ΝΔ το επέστρεψε στην εταιρία παραχώρησης, από την οποία είχε απενταχθεί το 2013, με επιπλέον κόστος 100 εκατομμυρίων ευρώ και την επιβάρυνση των πολιτών με διόδια.
Αλήθεια, τι μπορεί πλέον να μας πει, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά, ο κ. Χρυσοχοΐδης; Εκτός από το να μας εξηγήσει του λόγους που τον ώθησαν να εγκαταλείψει τα πράσινα σοσιαλιστικά λιβάδια για τις γαλάζιες ακρίδες του νεοφιλελευθερισμού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

της Ουρανίας Πάλμου, Διπλωματούχου πολιτικού μηχανικού - MCS στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, αντιπροέδρου ΤΕΕ ΤΔΕ Η συζήτηση που έγινε για την κατασκευή μαρίνας «Mega  Yacht » στο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστό σούπερ μάρκετ, στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηριάστηκε πιθανόν από τροχό κοπής τυριών, το δάχ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ" και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν σε θέση άμυνας για να συγκρατήσει τους φορμαρισμένους . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάνουελ Νόιερ κράτησε το μηδέν απέναντι στην Άρσεναλ και βοήθησε στην πρόκριση της Μπάγερν στα ημιτελικά του Champions League, πανηγυρίζοντας κι ένα ατομικό ρεκόρ. Ο Γερμανός τε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε για τις συνθήκες που δημιουργούνται τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη χώρα με βάση πολύ σημαντικές μελέτες τοπικών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θέματα που άπτονται της συνεργασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν,σε κλίμα συνεργασίας, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη και εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αχαΐας.  Ο ισχ
Image
Image

Search