Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια: Σε εξέλιξη η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Το κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, όπου εκτελούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, που χρηματοδοτούνται από το Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων ΠΔΕ Βασίλης Γιαννόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί, για τις παρεμβάσεις στο τριώροφο κτίριο του Επιμελητηρίου, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας.

Την ενημέρωση στον κ. Γιαννόπουλο, στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα και στα μέλη του Δ.Σ, έκαναν ο Διευθυντής των Τ.Υ Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος και τα στελέχη της υπηρεσίας που έχουν την αρμοδιότητα επίβλεψης του έργου, καθώς και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας. 

 
 
 
 
«Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα έχουμε ένα σύγχρονο κτίριο  με μειωμένη κατανάλωση και λειτουργικό κόστος, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα – με το φωτοβολταϊκό σύστημα που θα εγκατασταθεί στην ταράτσα του κτιρίου – να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για την κάλυψη μεγάλου μέρους των δικών του αναγκών. Παράλληλα, με τις παρεμβάσεις της Β΄ φάσης, το κτίριο θα γίνει πιο λειτουργικό, και για τον φορέα και για την εξυπηρέτηση των πολιτών και επαγγελματιών, του ιδιαίτερα δραστήριου και αποτελεσματικού Επιμελητηρίου της Αχαΐας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ

 Ειδικότερα, στην Α΄ φάση που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, μεταξύ άλλων προβλέπονται:

-αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα ενεργειακά,

-τοποθέτηση εσωτερικής θερμομόνωσης στην όψη επί της οδού Μιχαλακοπούλου σε όλα τα επίπεδα και στην οπίσθια όψη στα επίπεδα του υπογείου και του ισογείου,

-θερμομόνωση στις στέγες των προσθηκών Α’ και Β’ ορόφου και στην οροφή του δώματος,

-εγκατάσταση νέων αντλιών θερμότητας αέρος-νερού για την κάλυψη των αναγκών ψύξης /θέρμανσης,

-εγκατάσταση νέας κεντρικής Κλιματιστικής Μονάδας στον συνεδριακό χώρο του ισογείου για την κάλυψη των αναγκών κλιματισμού/αερισμού,

-τοποθέτηση νέων φωτιστικών οροφής τεχνολογίας LED με αποξήλωση των υφιστάμενων κ.α.

Προβλέπεται επίσης, η εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης του κτιρίου με δυνατότητα ελέγχου και καταγραφής των ενεργειακών καταναλώσεων, αλλά και εγκατάσταση διασυνδεδεμένου φωτοβολταϊκού συστήματος αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε κατάλληλη κατασκευή τύπου πέργκολας επί του δώματος (σ.σ ταράτσα) του κτιρίου.

Σε ό,τι αφορά τη Β΄ φάση, η δημοπράτηση αναμένεται εντός του επόμενου μήνα και στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών καινοτομικής διασύνδεσης γνώσης και επιχειρηματικότητας (στο πλαίσιο του Patras IQ).

Ειδικότερα, προβλέπεται η δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού χώρου 141 θέσεων με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, χώρο μεταφραστών, βεστιάριο κτλ, η ανακαίνιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου στο υπόγειο, η αναδιάταξη των γραφειακών χώρων στους ορόφους, η δημιουργία σύγχρονου ευρύχωρου ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ καθώς και όλες οι απαραίτητες υποδομές (ράμπες – αναβατόρια κλπ) για την πρόσβαση ΑΜΕΑ σε όλους του χώρους του κτιρίου.

κτιρίου".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτουν προσφυγή την προσεχή Δευτέρα οι Δικηγόροι της χώρας που ηγούνται των κινητοποιήσεων και αντιδράσεων, κατά του νέου φορολογικού νόμου. Ήδη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη. Ο ανασχηματισμός σηματοδότησε την εισοδο του Αχαιού βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα στο κυβ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κυβερνητικό επιτελείο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να λαμβάνει πιο άμεσα τις αποφάσεις για τον ανασχηματισμό, ο οποίος θα γινόταν από τις αρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε τέλμα βρίσκεται η ολοκλήρωση του έργου στη οδό Αγίου Γεωργίου, σε ένα μικρό τμήμα, το οποίο επί μήνες, μάταια περιμένουν οι καταστηματάρχες, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται σήμερα στην Ηλεία προκειμένου να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί χωρίς… προβλήματα η απολογία του 37χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής στην Μυρτι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου, ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου πραγματοποιήθηκε  χθες Πέμπτη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρεται: Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, σταθερά στο πλευρό των μικρομεσαίων επαγγελματιών και των λαϊκών στρωμάτων Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, από την πρώτη μέρα
Image
Image

Search