Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής για το κυλικείο του νέου Δημαρχείου

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Σχόλιο Δημοτικής Αρχής για τη «διεκδίκηση» εκ μέρους της κας. Χριστίνας Μπίκου του κυλικείου στο νέο Δημαρχείο

Η κα. Χριστίνα Μπίκου, Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας, «θυμίζει» δήθεν στο Δήμαρχο, ότι στην πόλη υπάρχουν οι ψυχικά πάσχοντες, υπενθύμιση που τη συνδέει με την παραχώρηση του κυλικείου του Δημαρχείου για διαχείριση στο ΣΟΨΥ.

Μάλλον δεν βγήκαν τα απαραίτητα συμπεράσματα απ’ το κλείσιμο του καφέ «Γέφυρες», για το οποίο φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούνται οι πατρινοί για έλλειψη στήριξης, γιατί δεν προτιμούσαν τις «Γέφυρες» σε σχέση με άλλες καφετέριες!

Δεν κατάλαβε ούτε τότε η κα. Μπίκου, ότι η εργασία και η προστασία των ψυχικά πασχόντων δεν μπορεί να αφήνεται στους νόμους της αγοράς, στο άνοιγμα καφέ και κυλικείων και ότι χρειάζεται ολόπλευρη στήριξη από το κράτος, εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς, που είναι βασικό στοιχείο της κοινωνικής ένταξης των πασχόντων.

Της υπενθυμίζουμε, λοιπόν, με τη σειρά μας, ότι ο αγώνας για πρόληψη, θεραπεία, εργασία, κοινωνική ένταξη, ολόπλευρη στήριξη των ψυχικά πασχόντων, δεν μπορεί να στηρίζεται σε ΜΚΟ και ΚοινΣΕΠ, ούτε στην επιχειρηματική δραστηριότητα –ακόμα και όταν αυτή βαφτίζεται «κοινωνική».

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ενιαίου δικτύου δομών ψυχικής υγείας, κεντρικά σχεδιασμένου, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και απαλλαγμένου από κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που θα λειτουργεί με άξονα τις λαϊκές ανάγκες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κυβερνητικό επιτελείο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να λαμβάνει πιο άμεσα τις αποφάσεις για τον ανασχηματισμό, ο οποίος θα γινόταν από τις αρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε τέλμα βρίσκεται η ολοκλήρωση του έργου στη οδό Αγίου Γεωργίου, σε ένα μικρό τμήμα, το οποίο επί μήνες, μάταια περιμένουν οι καταστηματάρχες, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και ομάδας αγνώστων σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε δρόμους των Εξαρχείων. Τρεις αστυνομικοί της Ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο εδώλιο θα καθίσει και πάλι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008. Ο πρώην ειδικός φρουρός θα δικαστεί γ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται σήμερα στην Ηλεία προκειμένου να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί χωρίς… προβλήματα η απολογία του 37χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής στην Μυρτι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου, ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου πραγματοποιήθηκε  χθες Πέμπτη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρεται: Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, σταθερά στο πλευρό των μικρομεσαίων επαγγελματιών και των λαϊκών στρωμάτων Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, από την πρώτη μέρα
Image
Image

Search