Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης μετά από ατύχημα ή κακόβουλη ενέργεια στην λιμενική εγκατάσταση του νοτίου (νέου) λιμένα Πατρών

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο επίτευξης της μέγιστης δυνατής ενίσχυσης των υπάρχοντων μηχανισμών ασφάλειας με απώτερο σκοπό την πρόληψη και αποτροπή απώλειας ανθρώπινης ζωής εντός λιμενικής εγκατάστασης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ Α.Ε. πραγματοποίησε την Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024 άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης μετά από ατύχημα ή κακόβουλη ενέργεια στην λιμενική εγκατάσταση του νοτίου (νέου) λιμένα Πατρών.
Η άσκηση περιλάμβανε εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλοίο, εκκένωση του πλοίου, διάσωση ανθρώπων από την θάλασσα και αντιμετώπιση πρόκλησης μικρής έκτασης θαλάσσιας ρύπανσης ως αποτέλεσμα πυροδότησης εκρηκτικού μηχανισμού επί οχήματος που εισήλθε εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου. Στην άσκηση συμμετείχαν το Ε/Γ- Ο/Γ «SUPERFAST I», ο 1 ος Πυροσβεστικός Σταθμός Πάτρας, ο 2 ος Πυροσβεστικός Σταθμός λιμένα Πατρών, το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός/ Παράρτημα Πάτρας, το ρυμουλκό ασφάλειας λιμένα Πάτρας Ρ/Κ «Ερμής» Ν.Π. 11415 και η πολιτική προστασία Δήμου Πατρέων.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης τέθηκαν σε εφαρμογή τα υφιστάμενα Σχέδια και Μνημόνια ενεργειών στις αντίστοιχες περιπτώσεις ενώ δοκιμάστηκε αφενός ο βαθμός ετοιμότητας του Κ.Λ. Πάτρας και των στελεχών του και αφετέρου το επίπεδο συνεργασίας που μπορεί να αναπτυχθεί σε τέτοιου είδους περιστατικά με τις λοιπές εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Φορείς.
Δια του παρόντος εκφράζονται, εκ μέρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλες τις ανωτέρω Υπηρεσίες και τους Φορείς για την καθοριστική τους συμβολή στην επιτυχή πραγματοποίηση της άσκησης.

Follow Us

OXYGEN FM

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ακραίες εξάρσεις θα παρουσιάσει ο καύσωνας το επόμενο διάστημα, με τις θερμοκρασίες να «σκαρφαλώνουν» πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς. Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου του Alpha . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συμπλοκή μεταξύ οργανωμένων οπαδών σημειώθηκε πριν λίγη ώρα έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου πρόκειται να διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας μεταξύ Παναθηναϊ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα μεταφερθούν τη Δευτέρα το πρωί για νεκροψία, οι σωροί των δύο πρώην συζύγων. Το σοκ από την γυναικοκτονία και την αυτοχειρία του δράστη έχει συγκλονίσει την τοπική κο . . .
LIFE STYLE

Έγκυος στο πρώτο της παιδί φαίνεται να είναι η Αλεξάνδρα Νίκα, σύμφωνα με το protothema.gr. Η σύντροφος του Κωνσταντίνου Αργυρού διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης, χωρίς ωστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα μεταφερθούν τη Δευτέρα το πρωί για νεκροψία, οι σωροί των δύο πρώην συζύγων. Το σοκ από την γυναικοκτονία και την αυτοχειρία του δράστη έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Ενα θρίλερ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Λεόντιο Αχαΐας, στα μέρη που δίδαξε και συνελήφθη ο Προστάτης της Πάτρας, Άγιος Ανδρέας, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης. Η περιοχή ονομάζεται «πάτημα» του Αγίου Ανδρέου, αφού υπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρόγραμμα «ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ» επισκέφθηκαν ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και η Βουλεύτρια του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Αθηνά Λινού, στο πλαίσιο της ενημέ
Image
Image

Search