Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Περιφέρεια στο πλευρό φορέων, δομών και πολιτών μετά την πυρκαγιά στο Γηροκομειό

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, επιθυμούν να ευχαριστήσει το σύνολο των φορέων, επιχειρηματιών και εθελοντών που συνέδραμαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, στην περιοχή του Γηροκομείου της Πάτρας, αλλά και εξακολουθούν να συνδράμουν στην ανακούφιση των πληγέντων πολιτών και την αντιμετώπιση των αναγκών που ανέκυψαν.

 «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς την Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, τους χειριστές εναερίων μέσων, τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, τους ιδιοκτήτες μηχανημάτων, αλλά και σε κάθε πολίτη που δεν δίστασε να ριχτεί στη μάχη για την αντιμετώπιση των πύρινων εστιών και την παροχή συνδρομής προς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην επικίνδυνη ζώνη και ειδικά, τους πιο ευάλωτους. Η συνδρομή όλων ήταν πολύτιμη και αποδείχτηκε πως ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε μάχη για τον τόπο μας» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Ζαΐμης, επισημαίνοντας παράλληλα την συνεισφορά τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες συνέδραμαν στη μεταφορά των ωφελουμένων και των ασθενών σε ασφαλείς δομές, διέθεσαν ποσότητες εμφιαλωμένων νερών, παρέχουν τη σίτιση αυτών, έχουν παραχωρήσει χώρους διαμονής και αυτοβούλως έχουν τεθεί στη διάθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ο,τιδήποτε επιπλέον χρειαστεί.  «Όλοι μαζί αποδείξαμε  ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο του τόπου μας είναι οι άνθρωποι του» πρόσθεσε ο κ. Ζαϊμης.

Σημειώνεται ότι στο μέτωπο της πυρκαγιάς έσπευσαν από την πρώτη στιγμή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μαζί με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου  και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργία Ντάτσικα που συνέδραμαν πολίτες και κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν με ασφάλεια από την επικίνδυνη ζώνη και ιδιαίτερα όσους την ώρα της φωτιάς βρίσκονταν στις δομές υγείας και πρόνοιας, όπως το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το ΚωνσταντοπούλειοΕυγήρειο Ίδρυμα και το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο «Μέριμνα».

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου, ανέλαβε την άμεση επικοινωνία με τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Μετά από επικοινωνία της με την Διοικήτρια του Καραμανδανειου Νοσοκομείου Παίδων, Ασπασία Ρηγοπούλου και τους γιατρούς, ενημερώθηκε για τη διαδικασία της εκκένωσης, αλλά και την ακριβή αποτύπωση της κατάστασης των παιδιών. Στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας", όπου μεταφέρθηκαν οι μικροί ασθενείς, ενώ είχε ενεργό συμμετοχή στην μεταφορά τους στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Συγχρόνως, συνέδραμε στην επιχείρηση περίθαλψης, αλλά και ανεύρεσης χώρων φιλοξενίας των τροφίμων του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου Ιδρύματος.

Μετά από άψογη συνεργασία με τους διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου  «Άγιος Ανδρέας», Ηλία Θεοδωρόπουλο, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Δημήτρη Μπάκο και βέβαια, με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, επιλέχθηκαν οι τρόφιμοι που ήταν κατακεκλιμένοι, όπως και εκείνοι που ήταν περιπατητικοί, ώστε να λάβουν την ανάλογη φροντίδα με την συνδρομή της Διοίκησης και του προσωπικού του Κωνσταντοπούλειου Ιδρύματος.

Επίσης, σε συνεννόηση με το Δήμο Πατρέων  αποφασίστηκε η μεταφορά για φιλοξενία 20 ατόμων στην Δομή Αστέγων, άλλων 18 στον Ογκολογικό Ξενώνα «Ελπίδα», ενώ ορισμένοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της πόλης, που άμεσα διέθεσε δωμάτια.

Αντιστοίχως η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργία Ντάτσικα έχουσα την εποπτεία των δομών πρόνοιας, μερίμνησε για τον συντονισμό της ασφαλούς μεταφοράς των τροφίμων με λεωφορεία.  Στην επιχείρηση αυτή, με συνεχείς επικοινωνίες και συνεργασία, συνέδραμαν ο διευθυντής της Άμεσης δράσης Πατρών, Δημήτρης Διονυσόπουλος και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Νικόλαος Γυφτάκης.

Σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, η κ. Ντάτσικα με τον Σύμβουλο κοινωνικών υπηρεσιών - Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Μανώλη Σουρή, επισκέφτηκαν το Κωνσταντοπούλειο ίδρυμα με σκοπό να ενημερωθούν από την Παναγιώτα Γιαννοπούλου, εκπρόσωπο της Διοικούσας επιτροπής, για την λειτουργικότητα της δομής. Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο «Μέριμνα», αλλά και την Δομή Αστέγων του Δήμου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξακολουθεί να συνδράμει ως προς τη φιλοξενία και τη φροντίδα όλους όσους έχουν εγκαταλείψει τους χώρους διαμονής τους.

Follow Us

OXYGEN FM

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ακραίες εξάρσεις θα παρουσιάσει ο καύσωνας το επόμενο διάστημα, με τις θερμοκρασίες να «σκαρφαλώνουν» πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς. Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου του Alpha . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συμπλοκή μεταξύ οργανωμένων οπαδών σημειώθηκε πριν λίγη ώρα έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου πρόκειται να διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας μεταξύ Παναθηναϊ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα μεταφερθούν τη Δευτέρα το πρωί για νεκροψία, οι σωροί των δύο πρώην συζύγων. Το σοκ από την γυναικοκτονία και την αυτοχειρία του δράστη έχει συγκλονίσει την τοπική κο . . .
LIFE STYLE

Έγκυος στο πρώτο της παιδί φαίνεται να είναι η Αλεξάνδρα Νίκα, σύμφωνα με το protothema.gr. Η σύντροφος του Κωνσταντίνου Αργυρού διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης, χωρίς ωστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα μεταφερθούν τη Δευτέρα το πρωί για νεκροψία, οι σωροί των δύο πρώην συζύγων. Το σοκ από την γυναικοκτονία και την αυτοχειρία του δράστη έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Ενα θρίλερ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Λεόντιο Αχαΐας, στα μέρη που δίδαξε και συνελήφθη ο Προστάτης της Πάτρας, Άγιος Ανδρέας, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης. Η περιοχή ονομάζεται «πάτημα» του Αγίου Ανδρέου, αφού υπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρόγραμμα «ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ» επισκέφθηκαν ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και η Βουλεύτρια του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Αθηνά Λινού, στο πλαίσιο της ενημέ
Image
Image

Search