Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ξεσηκώνονται οι φοιτητές - Συλλαλητήριο στις 31 Οκτωβρίου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/10 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας η σύσκεψη των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Πατρών για τον συντονισμό και την οργάνωση των επόμενων τους κινητοποιήσεων, όπως αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων Πάτρας «ενάντια στην επίθεση των δικαιωμάτων μας στις σπουδές και στις ζωές μας, που έρχεται να συνεχίσει με την πολιτική της η κυβέρνηση της ΝΔ από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του φοιτητικού συλλόγου της ΣΤΕΦ προς τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους της Πάτρας. Απόφαση για την συμμετοχή και την οργάνωση της σύσκεψης πήραν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Μαθηματικού, των οικοτρόφων φοιτητών εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, της Φαρμακευτικής, των Μηχανικών Η/Υ, των Μηχανολόγων Μηχανικών, των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, της Φιλοσοφίας, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Οικονομικού, της ΣΕΥΠ και της ΣΔΟ.

Απόφαση για την συμμετοχή στην σύσκεψη πήρε και το συντονιστικό μετεγγραφέντων του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εισήγηση της σύσκεψης έγινε από τον Πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου του Μαθηματικού Κογιώνη Γιάννη. Η Οργανωτική Επιτροπή Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων Πάτρας αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» πως μέσα από την σύσκεψη κατέληξαν το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν συντονισμένα: «Με συνελεύσεις ετών, δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε έτος, μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών μας συλλόγων και θέτουμε την σημερινή απόφαση για συντονισμό όλων των Φ.Σ. της Πάτρας. Οργανώνουμε μαζικές κινητοποιήσεις σε προέδρους, συνελεύσεις τμημάτων, κοσμητείες και συγκλήτους για την κατάθεση των αιτημάτων μας.

16/10 Πραγματοποιούμε πορεία μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου που θα καταλήγει σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Πρυτανεία.

18/10 Κινητοποιούμαστε στην διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ.

22/10 Διοργανώνουμε δράσεις μέσα από τους Φ.Σ. ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια πολέμου των ΝΑΤΟ- ΗΠΑ στην περιοχή μας.

23/10 Κινητοποιούμαστε στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

24/10 Κινητοποιούμαστε στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

25/10 Πραγματοποιούμε εκ νέου σύσκεψη για την συνέχιση του συντονισμού μας.

Οργανώνουμε την τελική ευθεία για το πανελλαδικό παμφοιτητικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτωβρίου.

31/10 Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδικά. Οργανώνουμε συλλαλητήριο μέσα στο κέντρο της Πάτρας.

Στο τέλος της σύσκεψης προέκυψε οργανωτική επιτροπή με σκοπό την συντονισμένη υλοποίηση τους σχεδιασμού.»

Πηγή: Foititikanea.gr

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείτε να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε ο ίδιος ότι θα βρεθεί στη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο, με ανάρτησή του στο faceboo . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο άνδρες ηλικίας 33 και 15 ετών,  διότι ενεργώντας από κοινού, αποπειράθηκαν να διαρρή . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνολικά τρία άτομα συνέλαβε χθες η αστυνομία στην Πάτρα, τα οποία είχαν στην κατοχή τους μεγάλες ποσότητες από λαθραία τσιγάρα και καπνό.Αναλυτικότερα:Συνελήφθησαν, χθες το απόγευ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ένα από τα… μεγαλύτερα φορολογικά “αγκάθια” και από την Πέμπτη, 07.11.2019, το Taxis ήρθε να μας το υπενθυμίσει, αφού έγινε γνωστό πως αναρτήθηκαν τα φετι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Περιμετρικής Πατρών, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες  συντήρησης που γίνονταν εδώ και μία εβδομάδα.Από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου είχε γίνει ολικό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, την ερχόμενη Τετάρτη 20Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον ΥπουργόΥποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.Από την Δημοτική Αρχή, θα ενημερωθο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια προφορική ιστορία της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου με ογδόντα τέσσερις (84) μαρτυρίες-συνεντεύξεις από ισάριθμους αφηγητές είναι το νέο βιβλίο του ιστορικού Ιάσονα Χανδρινού, επιστημονικού συνεργάτη
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search