Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ξεσηκώνονται οι φοιτητές - Συλλαλητήριο στις 31 Οκτωβρίου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/10 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας η σύσκεψη των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Πατρών για τον συντονισμό και την οργάνωση των επόμενων τους κινητοποιήσεων, όπως αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων Πάτρας «ενάντια στην επίθεση των δικαιωμάτων μας στις σπουδές και στις ζωές μας, που έρχεται να συνεχίσει με την πολιτική της η κυβέρνηση της ΝΔ από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του φοιτητικού συλλόγου της ΣΤΕΦ προς τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους της Πάτρας. Απόφαση για την συμμετοχή και την οργάνωση της σύσκεψης πήραν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Μαθηματικού, των οικοτρόφων φοιτητών εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, της Φαρμακευτικής, των Μηχανικών Η/Υ, των Μηχανολόγων Μηχανικών, των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, της Φιλοσοφίας, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Οικονομικού, της ΣΕΥΠ και της ΣΔΟ.

Απόφαση για την συμμετοχή στην σύσκεψη πήρε και το συντονιστικό μετεγγραφέντων του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εισήγηση της σύσκεψης έγινε από τον Πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου του Μαθηματικού Κογιώνη Γιάννη. Η Οργανωτική Επιτροπή Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων Πάτρας αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» πως μέσα από την σύσκεψη κατέληξαν το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν συντονισμένα: «Με συνελεύσεις ετών, δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε έτος, μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών μας συλλόγων και θέτουμε την σημερινή απόφαση για συντονισμό όλων των Φ.Σ. της Πάτρας. Οργανώνουμε μαζικές κινητοποιήσεις σε προέδρους, συνελεύσεις τμημάτων, κοσμητείες και συγκλήτους για την κατάθεση των αιτημάτων μας.

16/10 Πραγματοποιούμε πορεία μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου που θα καταλήγει σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Πρυτανεία.

18/10 Κινητοποιούμαστε στην διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ.

22/10 Διοργανώνουμε δράσεις μέσα από τους Φ.Σ. ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια πολέμου των ΝΑΤΟ- ΗΠΑ στην περιοχή μας.

23/10 Κινητοποιούμαστε στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

24/10 Κινητοποιούμαστε στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

25/10 Πραγματοποιούμε εκ νέου σύσκεψη για την συνέχιση του συντονισμού μας.

Οργανώνουμε την τελική ευθεία για το πανελλαδικό παμφοιτητικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτωβρίου.

31/10 Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδικά. Οργανώνουμε συλλαλητήριο μέσα στο κέντρο της Πάτρας.

Στο τέλος της σύσκεψης προέκυψε οργανωτική επιτροπή με σκοπό την συντονισμένη υλοποίηση τους σχεδιασμού.»

Πηγή: Foititikanea.gr

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική παρέμβαση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Λίγες ώρες μετά το «ναυάγιο» στο εκρηκτικό Euro . . .
ΕΛΛΑΔΑ

«Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα από τον κορωνοϊό;» διερωτάται σε άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera. Αμέσως μετά, υπ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το όχημα φέρεται να κατευθύνθηκε στην Πατρών - Πύργου και στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας, να έστριψε προς Πετροχώρι.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο οδη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου έδωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις για . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το όχημα φέρεται να κατευθύνθηκε στην Πατρών - Πύργου και στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας, να έστριψε προς Πετροχώρι.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο οδηγός είναι Έλληνας κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μακάβριο μεν, αλλά αναγκαίο: Ο Δήμος Πατρέων ανταποκρίθηκε άμεσα. Μέσα σε λίγα 24ωρα κατάφερε να επαναλειτουργήσει τον χώρο παραμονής των θανόντων πολιτών σε ψυκτικούς θαλάμους του Α' νεκροταφείου, ικ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα μια στιγμή συνυφασμένη με τον αγώνα για την Ελευθερία και την όλη προσπάθεια αναγέννησης του Ελληνικού Έθνους. Με πατριωτική υπερηφάνεια και εκκλησιαστική κατάνυξη, η
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search