Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Καταρρέει» το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών - «Θύματα» οι 44 φιλοξενούμενοι

 Το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών βρίσκεται στον «αέρα» αφού αποδυναμώνεται από προσωπικό και οι 44 φιλοξενούμενοι κινδυνεύουν για μια ακόμη φορά να μετατραπούν σε θύματα. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι αν αρχίσει το «ξήλωμα» του προσωπικού θα ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

Η ταυτότητα του ΚΕΠΕΠ

 

Σήμερα στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών φιλοξενούνται 44 άτομα. Ο μεγαλύτερος είναι 50 ετών. Τα 15 άτομα σηκώνονται και προχωρούν ενώ τα υπόλοιπα είναι κατάκοιτα. Όλοι περιμένουν την αποϊδρυματοποίηση που κινείται με τους γνωστούς αργούς ρυθμούς. Το πρόγραμμα προβλέπει τρεις δομές. Έχουν βρεθεί και εξετάζονται για την καταλληλότητά τους ένα κτίριο (το πρώην ΙΚΑ) στα Λεχαινά και ένα κτίριο στον Πύργο, κοντά στο Επαρχείο.

 

«Ξηλώνουν» το προσωπικό

 

Σήμερα στο ΚΕΠΕΠ εργάζονται: 5 νοσηλευτές (τρείς βάρδιες), 7 βοηθητικοί (τρεις βάρδιες) και 5 επικουρικοί η σύμβαση των οποίων λήγει τέλος του χρόνου και αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους το ΚΕΠΕΠ θα αποδυναμωθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους 44 φιλοξενούμενους.

 

Επίσης τελειώνει και το πρόγραμμα των εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις που στελεχώνουν τα μαγειρεία, τα πλυντήρια και την καθαριότητα. Με λίγα λόγια η δομή του ΚΕΠΕΠ καταρρέει…

 

Απαραίτητοι οι επικουρικοί

 

Η πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών κ. Ελένη Παναγιωτοπούλου δήλωσε στην «Πατρίς»: «Οι συμβάσεις των επικουρικών πρέπει να ανανεωθούν.  Η παραμονή τους στο ίδρυμα κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη. »

 

Η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ ΗΛΙΣ κ. Αγάθη Ρηγοπουλου δήλωσε μεταξύ άλλων στην «Πατρίς»:

 

«Το πρόβλημα της υποβάθμισης των προνοιακών δομών  σε όλη την Ελλάδα με την απόλυση όλων των επικουρικών στις 30-12-2019 οδηγεί στην απαξίωση τους και κατ’επεκταση την απαξίωση των παιδιών και ατόμων με αναπηρίες με θλίβει βαθύτατα.

 

Αντί να στηρίξει την επικυρωμένη συμφωνία το υπουργείο υποβαθμίζει. Έλεος πια.Τι θα απογίνουν οι προνοιακές δομές; Γιατί καταπατούνται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες; Όπως πληροφορήθηκα από το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών αν φύγουν οι επικουρικοί το Ίδρυμα κατέρρευσε παντελώς. Σταματήστε να βλέπετε τα άτομα με αναπηρία ως αόρατους αριθμούς».

 

Η Επιτροπή Αγώνα Προνοιακών Επικουρικών

 

Επίσης από την Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Προνοιακών Επικουρικών ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

 

«15 Οκτώβρη, δεκάδες επικουρικοί εργαζόμενοι βρεθήκαμε στο Υπουργείο Εργασίας με την αρμόδια υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.. Μιχαηλίδου, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα ακόλουθα θέματα.

 

– Σοβαρή υποστελέχωση περίπου στο 50% και μάλιστα, όλων των Προνοιακών μονάδων πανελλαδικά! – Μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων που ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

 

– Η ήδη υπάρχουσα υποβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες των πολυπληθών δομών, σε παιδιά και άτομα με αναπηρίες, χρόνιες παθήσεις και ψυχονοητικές διαταραχές, που οδηγεί τελικά στην απαξίωση των Κέντρων Πρόνοιας, αλλά και στη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

 

– Η συνεχής εδώ και 5 χρόνια, ακατάπαυστη παροχή φροντίδας που προσφέρουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι σε άτομα με βαριές αναπηρίες!

 

– Η υψηλή επικινδυνότητα στην υγεία και ασφάλεια των ασθενών, που είναι βέβαιο και με μαθηματική ακρίβεια, ότι προκύπτει με τη διακοπή της θητείας των 300 Επικουρικών στις 31/12/2019.

 

– Ο εκσυγχρονισμός στις δομές, με βάση τις Ευρωπαϊκές επιταγές διεθνών συμβάσεων για τα Δικαιώματα των ΑΜΕΑ, που έχει ήδη επικυρωθεί από την Ελλάδα..

 

Στα τόσο σοβαρά αυτά θέματα, δεν πήραμε καμιά απάντηση που να ικανοποιεί τα αιτήματά μας από την κ. Υφυπουργό»

 

Πηγη: patrisnews.com 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 και κοινοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου προγραμματίζοντα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός επικράτησε νωρίτερα στο λιμάνι της Πάτρας, με τον υπεύθυνο τουριστικού γραφείου με έδρα τη Ζάκυνθο, γονείς αλλά και καθηγητές του Λυκείου Βραχνεϊκων να καταλήγουν στο αστυν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 23χρονος διαρρήκτης, ο οποίος συνελήφθη στον Πύργο μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., στην προσπάθειά του να διαφύγ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός επικράτησε νωρίτερα στο λιμάνι της Πάτρας, με τον υπεύθυνο τουριστικού γραφείου με έδρα τη Ζάκυνθο, γονείς αλλά και καθηγητές του Λυκείου Βραχνεϊκων να καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα. Το λύκ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 23χρονος διαρρήκτης, ο οποίος συνελήφθη στον Πύργο μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., στην προσπάθειά του να διαφύγει σε άλλη πόλη της
Image
Image

Search