Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη Μονή Πορετσού στα Καλάβρυτα θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες

 Τη δημιουργία δομών φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων, αναλαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Στο πρόγραμμα και η Μονή Πορετοσoύ που γεωγραφικά βρίσκεται στην Αχαΐα

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ιερά Μονή Πορετσού, η Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης αλλά και η μαθητική εστία της Φιλοθέης αναμένεται να φιλοξενήσουν μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και ασυνόδευτα παιδιά με καταγωγή από τη Συρία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να γίνει η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στην Ιερά Μονή Πορετσού, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Τοπική Κοινότητα Αστρά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά γεωγραφικά ανήκει στον Νομό Αχαΐας. Στο συγκεκριμένο χώρο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι απαιτούμενες εργασίες, ενώ αναζητείται και το απαραίτητο προσωπικό για την επάνδρωση της δομής.

Η Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης και οι ξενώνες που υπάρχουν εκεί, θα είναι η επόμενη δομή φιλοξενίας που θα δημιουργηθεί στην περιοχή, αφού μετά την επίσκεψη των αρμοδίων φορέων, δόθηκε το "πράσινο φως" για να ξεκινήσουν και εκεί οι απαιτούμενες εργασίες.

Στη μαθητική εστία της Φιλοθέης που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 25 μαθήτριες και φοιτήτριες υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί στέγαση αλλά και σίτιση σε άλλα περίπου 50 άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες, μητέρες με παιδιά. Οι εγκαταστάσεις στο κτίριο είναι λειτουργικές και έτοιμες και μπορούν ανά πάσα στιγμή θεωρηθεί αυτό αναγκαίο, να μεταφερθούν εκεί οι πρόσφυγες.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις αρχές του 2020 η Πάτρα ήταν πρωτοπόρος και τοποθέτησε σε πλατείες τις πρώτες ταΐστρες αδέσποτων ζώων, για σκύλους και γάτες, παραδίδοντας μαθήματα φιλοζωίας σε ολόκληρη την χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
Image
Image

Search