Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα- Έμποροι: Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έφεραν χάμογελα


Αρνητικό πρόσημο στα ταμεία των εμπόρων από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Ο Εμπορικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:


 Οι ενδιάμεσες Φθινοπωρινές Εκπτώσεις από 1/11 έως 15/11 δεν έφεραν τα χαμόγελα στις εμπορικές επιχειρήσεις. Η κίνηση ήταν υποτονική και στις περισσότερες περιπτώσεις μικρότερη και από την  αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Σύμφωνα με έρευνα στην Αθηναϊκή Αγορά, η οποία ισχύει και για την τοπική, πάνω από το 50% των επιχειρήσεων είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται και μόνον ένα 2% είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να προστεθούν στις αρνητικές επιδόσεις της πλειοψηφίας των τοπικών επιχειρήσεων κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Τα στοιχεία δικαιώνουν την θέση του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών που από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε στο μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Είναι πλέον φανερό ότι είναι μέτρο απορύθμισης της αγοράς και όχημα για περισσότερες ανοικτές Κυριακές. Τα μέτρα αυτά δεν ευνοούν ούτε τον καταναλωτή ούτε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αποτελούν δώρο στις πολυεθνικές αλυσίδες που με νομιμοφανή πλέον τρόπο αποστραγγίζουν το συρρικνωμένο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

Είναι πλέον αίτημα του συνόλου του Εμπορικού κόσμου και του 3τοβάθμιου οργάνου του της ΕΣΕΕ η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και των Κυριακών που τις συνοδεύουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την προαναφερθείσα έρευνα πάνω από το 93% των συναδέλφων ζητά την κατάργηση τους.

Η Κυβέρνηση αν θέλει να σταθεί στο πλάι των μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων πρέπει να προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, πράγμα το οποίο είχε υποσχεθεί και δρομολογήσει αν και δεν το ολοκλήρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στα 315 ανέρχονται τα κρούσματα κορoνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Έξι εντοπίστηκαν στην Αχαΐα. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Τουλάχιστον έξι χωριά έχουν αποκοπεί στην Ορεινή Ναυπακτία λόγω κατολισθήσεων στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο Ο Δρόμος προς το Ριγανι έκλεισε όπως και προς τα χωριά Κρυονέρι, Στυ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Από το γραφείο τύπου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ενημέρωση: Τις τελευταίες ημέρες διακινήθηκε, σε μεγάλο βαθμό, μια κατασκευασμένη και ανακριβής . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με δυναμικό τρόπο και έναν ιδανικό συνδυασμό μουσικής και χορού όπως τον εγγυάται η εξαιρετική μπάντα Encardia την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 22.00 στα Παλαιά Σφαγεία θα πέσει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Τουλάχιστον έξι χωριά έχουν αποκοπεί στην Ορεινή Ναυπακτία λόγω κατολισθήσεων στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο Ο Δρόμος προς το Ριγανι έκλεισε όπως και προς τα χωριά Κρυονέρι, Στυλια και Φαμηλα. Για
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Oπως αναφέρει αναγνώστης από την περιοχή της Λεύκας: «Αυτη η κατασταση υπαρχει 10 χρονια τωρα που ζει η οικογενεια μου σε αυτον το δρομο. Οσες εκκλησεις και αιτηματα προς το δημο, καθε χρονο τα ιδια.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή στάθηκε η μοίρα για την Μαρία Αγιάννη-Παντελακάκη, μια 39χρονη γυναίκα από το Αίγιο που λίγες εβδομάδες μετά τη γέννα του μωρού της, έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο.   Η ιστορία τη
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search