Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα- Έμποροι: Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έφεραν χάμογελα


Αρνητικό πρόσημο στα ταμεία των εμπόρων από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Ο Εμπορικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:


 Οι ενδιάμεσες Φθινοπωρινές Εκπτώσεις από 1/11 έως 15/11 δεν έφεραν τα χαμόγελα στις εμπορικές επιχειρήσεις. Η κίνηση ήταν υποτονική και στις περισσότερες περιπτώσεις μικρότερη και από την  αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Σύμφωνα με έρευνα στην Αθηναϊκή Αγορά, η οποία ισχύει και για την τοπική, πάνω από το 50% των επιχειρήσεων είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται και μόνον ένα 2% είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να προστεθούν στις αρνητικές επιδόσεις της πλειοψηφίας των τοπικών επιχειρήσεων κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Τα στοιχεία δικαιώνουν την θέση του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών που από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε στο μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Είναι πλέον φανερό ότι είναι μέτρο απορύθμισης της αγοράς και όχημα για περισσότερες ανοικτές Κυριακές. Τα μέτρα αυτά δεν ευνοούν ούτε τον καταναλωτή ούτε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αποτελούν δώρο στις πολυεθνικές αλυσίδες που με νομιμοφανή πλέον τρόπο αποστραγγίζουν το συρρικνωμένο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

Είναι πλέον αίτημα του συνόλου του Εμπορικού κόσμου και του 3τοβάθμιου οργάνου του της ΕΣΕΕ η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και των Κυριακών που τις συνοδεύουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την προαναφερθείσα έρευνα πάνω από το 93% των συναδέλφων ζητά την κατάργηση τους.

Η Κυβέρνηση αν θέλει να σταθεί στο πλάι των μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων πρέπει να προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, πράγμα το οποίο είχε υποσχεθεί και δρομολογήσει αν και δεν το ολοκλήρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

  «Δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. εντός των χώρων των πανεπιστημίων χωρίς σοβαρό λόγο, καθώς και αστυνομικές δραστηριότητες προληπτικού ιδίως χαρακτήρα, όπως έλεγχοι, προσαγωγές, πεζές και επ . . .
LIFE STYLE

Μετά το θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ στις 19 Φεβρουαρίου του 2019, υπήρξαν εικασίες σχετικά με το αν η περίφημη γάτα Choupette θα ήταν ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του. Τι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ο καρναβαλικός οργανισμός του Δήμου της Πάτρας για πρώτη φορά φέτος μετά από πρωτοβουλία της προέδρου του κ Ήρας Κουρή κατά την διάρκεια της  Κυριακάτικης καρναβαλικής παρέλασης έ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά την Γκέλυ Κουτσογιαννη η οποία έφυγε από τη ζωή σήμερα  στα 54 της χρόνια.   Η Γκέλυ ήταν Τεχνολόγος Τροφίμων, εργαζόμενη στον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ο καρναβαλικός οργανισμός του Δήμου της Πάτρας για πρώτη φορά φέτος μετά από πρωτοβουλία της προέδρου του κ Ήρας Κουρή κατά την διάρκεια της  Κυριακάτικης καρναβαλικής παρέλασης έχει δημιουργήσει, έν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι βρέθηκαν σήμερα στο  Α΄Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών για να παραστούν στην πολιτική κηδεία του στελέχους του ΕΑΜ Μιχάλη Βασιλάκη, που έφυγε στη ζωή μετά από νοσηλεία στη Μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 H τρίτη συνάντηση του Εταιρικού Σχήματος του έργου «INCUBA – Διασυνοριακές αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες (Cross Border agrifood incubators)» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, στην έδρα
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search