Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση Αλεξοπούλου για Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων Παιδιού

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, η Βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, έκανε  την ακόλουθη δήλωση:

 

«Σήμερα, ενώ τα κείμενα προστασίας για τα δικαιώματα των παιδιών αυξάνονται με θεαματικό τρόπο, οι απειλές εξακολουθούν να συσσωρεύονται, καθώς εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο υποφέρουν και στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη.

 

Πόλεμοι, ασθένειες, φτώχεια, έλλειψη στοιχειώδους εκπαίδευσης, αλλά και νέες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όπως η κλιματική αλλαγή, η ηλεκτρονική κακοποίηση και εκφοβισμός. 

 

Είμαι μητέρα ενός μικρού παιδιού και γνωρίζω καλά ότι τα παιδιά, από τη φύση τους, έχουν επιπλέον δικαιώματα και χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα. 

 

Δεν εφησυχάζουμε, οφείλουμε να προσπαθούμε να βοηθήσουμε να αλλάξουν οι ζωές των παιδιών σε όλον τον κόσμο. Να μην μείνουμε σε κείμενα και θεωρίες που αποτελούν κενό γράμμα. Να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει.

 

Αυτό βάζει ως προτεραιότητα και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργώντας μία ειδική δράση για τα ασυνόδευτα παιδιά των μεταναστών, με τον καθορισμό ενός Εθνικού Συντονιστή.

Η προστασία των παιδιών είναι μία από τις σημαντικότερες υποχρεώσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Χρέος μας να μεριμνούμε, χωρίς διακρίσεις, για όλα τα απροστάτευτα παιδιά, που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε φορείς  της κοινωνικής πρόνοιας, που δεν παύουν να αποτελούν διαχωριστικές δομές φροντίδας.

Να επιχειρήσουμε συστηματικά την αποϊδρυματοποίηση όλων αυτών των παιδιών και ίσως, κάποια στιγμή στο μέλλον, να είμαστε στη θέση να μιλάμε μόνο για γονική μέριμνα».

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την απαγόρευση του καπνίσματος ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία σε γάμο του Ιράν καθώς 11 άτομα σκοτώθηκαν στη δεξίωση μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, από διαρροή αερίου.Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και πέντε παιδιά, ενώ δεκάδες έχουν τ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

6 Δεκέμβρη του 2019 συμπληρώνονται 11 χρόνια, από την ημέρα που ο 15χρονος τότε μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.Το ξέσπα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, παρέλαβε σήμερα δεκάδες κεραμικά, πάνω στα οποία οι μαθητές του τμήματος κεραμικής , θα εκπαιδευτούν σε τεχνικές βαφής – χρωματισμού. Το υ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την κατανομή κοινωνικού μερίσματος ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Μητσοτάκης με . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με ανακοίνωσή του καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τη βάρβαρη επίθεση στο σπίτι πρώην δημοτικής συμβούλου. Υπενθυμίζεται ότι η πρώην δημοτική σύμβου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νεότερα: Απάντηση δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην καταγγελία του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων μέσω facebook σύμφωνα με την οποία, έγινε  καταγγελία από κρατούμενους των φυλακών Αγίου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το σχεδιασμό του Δήμου για την επέκταση της ανακύκλωσης στην Πάτρα και για την έναρξη της ανακύκλωσης του έντυπου χαρτιού στους κίτρινους κάδους, παρουσίασαν σήμερα το μεσημέρι, κατά την διάρκεια συνέ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search