Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση Αλεξοπούλου για Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων Παιδιού

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, η Βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, έκανε  την ακόλουθη δήλωση:

 

«Σήμερα, ενώ τα κείμενα προστασίας για τα δικαιώματα των παιδιών αυξάνονται με θεαματικό τρόπο, οι απειλές εξακολουθούν να συσσωρεύονται, καθώς εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο υποφέρουν και στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη.

 

Πόλεμοι, ασθένειες, φτώχεια, έλλειψη στοιχειώδους εκπαίδευσης, αλλά και νέες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όπως η κλιματική αλλαγή, η ηλεκτρονική κακοποίηση και εκφοβισμός. 

 

Είμαι μητέρα ενός μικρού παιδιού και γνωρίζω καλά ότι τα παιδιά, από τη φύση τους, έχουν επιπλέον δικαιώματα και χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα. 

 

Δεν εφησυχάζουμε, οφείλουμε να προσπαθούμε να βοηθήσουμε να αλλάξουν οι ζωές των παιδιών σε όλον τον κόσμο. Να μην μείνουμε σε κείμενα και θεωρίες που αποτελούν κενό γράμμα. Να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει.

 

Αυτό βάζει ως προτεραιότητα και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργώντας μία ειδική δράση για τα ασυνόδευτα παιδιά των μεταναστών, με τον καθορισμό ενός Εθνικού Συντονιστή.

Η προστασία των παιδιών είναι μία από τις σημαντικότερες υποχρεώσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Χρέος μας να μεριμνούμε, χωρίς διακρίσεις, για όλα τα απροστάτευτα παιδιά, που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε φορείς  της κοινωνικής πρόνοιας, που δεν παύουν να αποτελούν διαχωριστικές δομές φροντίδας.

Να επιχειρήσουμε συστηματικά την αποϊδρυματοποίηση όλων αυτών των παιδιών και ίσως, κάποια στιγμή στο μέλλον, να είμαστε στη θέση να μιλάμε μόνο για γονική μέριμνα».

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Σε δέκα ανέρχονται οι νεκροί και σε δύο οι τραυματίες από από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτοκίνητο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σοκαρισμένος είναι ο πλανήτης από τις συγκλονιστικές εικόνες της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό της κυβέρνησης, τουλάχιστον 78 άνθρωποι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε 6.257 έφθασαν οι αιτήσεις από πληττόμενους δανειολήπτες, για την επιδότηση του δανείου τους στην πρώτη κατοικία, κάτι που αναδεικνύει την επιτυχία του προγράμματος «Γέφυρα», σύμ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξαναχτύπησε ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος καθώς με αφορμή την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους, χαρακτηρίζει τη μάσκα ως «εργαλείο του δ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξαναχτύπησε ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος καθώς με αφορμή την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους, χαρακτηρίζει τη μάσκα ως «εργαλείο του διαβόλου» και προτρέπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η πεποίθησή μου ότι ζούμε σε μια χώρα που χωρίζεται σε πολίτες και δημόσιους υπαλλήλους, ξεκίνησα τη μέρα μου πηγαίνοντας το πρωί στο φούρνο για ψωμί, με τη μασκούλα μο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αγωνία της ανεύρεσης αίματος ώστε να καταστεί δυνατή η σωτήρια μετάγγισή τους ζουν 200 ασθενείς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του ΠΓΝΠ. Πρόβλημα που προκύπτει σε τακτά χρονικά διαστήματα κα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search