Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση Αλεξοπούλου για Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων Παιδιού

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, η Βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, έκανε  την ακόλουθη δήλωση:

 

«Σήμερα, ενώ τα κείμενα προστασίας για τα δικαιώματα των παιδιών αυξάνονται με θεαματικό τρόπο, οι απειλές εξακολουθούν να συσσωρεύονται, καθώς εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο υποφέρουν και στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη.

 

Πόλεμοι, ασθένειες, φτώχεια, έλλειψη στοιχειώδους εκπαίδευσης, αλλά και νέες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όπως η κλιματική αλλαγή, η ηλεκτρονική κακοποίηση και εκφοβισμός. 

 

Είμαι μητέρα ενός μικρού παιδιού και γνωρίζω καλά ότι τα παιδιά, από τη φύση τους, έχουν επιπλέον δικαιώματα και χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα. 

 

Δεν εφησυχάζουμε, οφείλουμε να προσπαθούμε να βοηθήσουμε να αλλάξουν οι ζωές των παιδιών σε όλον τον κόσμο. Να μην μείνουμε σε κείμενα και θεωρίες που αποτελούν κενό γράμμα. Να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει.

 

Αυτό βάζει ως προτεραιότητα και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργώντας μία ειδική δράση για τα ασυνόδευτα παιδιά των μεταναστών, με τον καθορισμό ενός Εθνικού Συντονιστή.

Η προστασία των παιδιών είναι μία από τις σημαντικότερες υποχρεώσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Χρέος μας να μεριμνούμε, χωρίς διακρίσεις, για όλα τα απροστάτευτα παιδιά, που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε φορείς  της κοινωνικής πρόνοιας, που δεν παύουν να αποτελούν διαχωριστικές δομές φροντίδας.

Να επιχειρήσουμε συστηματικά την αποϊδρυματοποίηση όλων αυτών των παιδιών και ίσως, κάποια στιγμή στο μέλλον, να είμαστε στη θέση να μιλάμε μόνο για γονική μέριμνα».

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο ΠΠΝΠ βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μαζί με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σήμερα, Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, στο γραφείο του Συλλόγου μας, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό του Απόστολο Κόγκα, μοίρασε στο πολιτικό και σ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Δημοτική Παράταξη ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ αναφέρει σε ανακοίνωση της:    Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, πάλι μας εξέπληξε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη. Δείχνοντας τον τρόπο που πολιτεύεται, ήτα . . .
LIFE STYLE

Η Νίνα Λοτσάρη δεν είναι μόνο μία ταλαντούχα show-woman και σοπράνο, αλλά και μία πολύ αφοσιωμένη μητέρα. Οι δύο κόρες της, Νεφέλη και Ερωφίλη, είναι ότι πιο όμορφο και πολύτιμο έχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η αρχή της επίλυσης ενός μεγάλου περιβαλλοντικού ζητήματος, αυτού  της συλλογής και της απομάκρυνσης των επικινδύνων αποβλήτων αμιάντου και η εξυγίανση - αποκατάσταση των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ράπιντ-τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων covid θα πραγματοποιηθούν στους εργαζόμενους του Δήμου, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ. Τα τεστ που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ. ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΜΙΑ 44ΧΡΟΝΗΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΛΛΗ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΛΗΣΕ ΤΟΝΙΟ. Στο επταόροφο κτίρι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search