Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Tα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών σήμερα

 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι το Συμβούλιο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση χορήγησε πιστοποίηση στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) του Τμήματος Φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του διαδικασίες, με βάση τις αρχές του προτύπου ποιότητας ΠΠΣ της ΑΔΙΠ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015). Κατά τη διαδικασία Πιστοποίησης του ΠΠΣ συνεργάστηκαν η Διοίκηση του Ιδρύματος και η  Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας με τη Διοίκηση και την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης της Ακαδημαϊκής Μονάδας. Η πιστοποίηση ολοκληρώθηκε με επιτόπια επίσκεψη επιτροπής εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό. Σημαντική ήταν η συμβολή των μελών ΔΕΠ, φοιτητών, ερευνητών, αποφοίτων και των κοινωνικών εταίρων του Τμήματος Φιλοσοφίας. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέδραμαν και  εργάστηκαν με αφοσίωση  για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης ΠΠΣ.

ΗΜΕΡΙΔΑ H2020 – HORIZON EUROPE

O ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Χρηματοδοτήσεις για την έρευνα Horizon 2020 & η νέα πραγματικότητα στο Horizon Europe». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενημερώσεων που διενεργούν τα Εθνικά Σημεία Επαφής και θα διεξαχθεί την Τρίτη, 26.11.2019 και ώρα 12:00μ, στην Αίθουσα Τελετών  «Οδυσσέας Ελύτης» (Κτίριο Πρυτανείας, 1ος όροφος).

Με το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει matchmaking session μεταξύ ακαδημαϊκών μελών και τοπικών εταιριών, για την διερεύνηση της από κοινού συμμετοχής σε προγράμματα Η2020 στο πεδίο Blue Growth (Blue Economy & Green Sea Mobility). Ειδικότερα, θα υπάρχει η δυνατότητα συνάντησης με εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε:  α) logistics, β) transport, γ) energy, δ) environmental safety, στο πλαίσιο εφαρμογής των παραπάνω προτεραιοτήτων.

Όσοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν συναντήσεις, παρακαλούνται να αποστείλουν e-mail στην ηλ. διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., έως αύριο Παρασκευή, 22.11.2019, αναφέροντας το πεδίο ενδιαφέροντος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών (Ομάδα Εργασίας ΕΚΟ) διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Κοινωνία για όλους: με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στην αίθουσα I4. Στην εκδήλωση, άτομα με Αναπηρία και μη, μέσα από τις ομιλίες τους θα παρουσιάσουν διάφορες δράσεις που γίνονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ. Μέσω ομιλιών βιωματικού χαρακτήρα θα δούμε πως κάποια άτομα παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, εξαιτίας της αναπηρίας, έχουν επιτύχει σημαντικά σε διαφόρους τομείς της ζωής.                                       

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προώθηση της ιδέας πως ένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να καθορίζεται από την αναπηρία του αλλά από τις πράξεις του και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Στην εκδήλωση θα γίνει τιμητική βράβευση του Χρυσού Παραολυμπιονίκη, Γρηγόρη Πολυχρονίδη, καθώς επίσης θα παρουσιαστούν και αποσπάσματα από το έργο ΑSΤΑΘΙΑ σε χορογραφία του Γιώργου Χρηστάκη από την Μικτή Ομάδα Χορού ΑμεΑ και μη  DaGipoli Dance Co. Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συμμετοχή και υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών στο 2610969696 ή να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/2527699607510370/ 

COLLOQUIUM ΝΕΟΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Οι διαλέξεις του Colloquium Νεοελληνικής και Συγκριτικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της ειδίκευσης Νεοελληνικής Φιλολογίας και του Εργαστηρίου Αρχειακών Τεκμηρίων και Τύπου, συνεχίζονται με επιτυχία κατά το χειμερινό εξάμηνο 2019 - 2020. Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου  2019 και ώρα 18.00 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών (1ος όροφος), ο κ. Λεωνίδας Εμπειρίκος θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Το αρχείο του Ανδρέα Εμπειρίκου». Πληροφορίες: http://eatt.philology.upatras.gr/

PERFORMANCE: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΚΕΨΗ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΑΦΗΓΗΣΗ

Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει Scoping meeting για την «Performance: συλλογικότητα, σκέψη εμπειρία, αφήγηση»,  που θα πραγματοποιηθεί 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019, στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών, στο κτίριο ΤΕπΕΚΕ Πανεπιστημίου Πατρών και στον Αστικό χώρο (κέντρο πόλης). Σκοπός του Meeting είναι να προωθήσει τον προβληματισμό, το διάλογο, την έρευνα στη σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική που αφορά στην Performance.  Έγκριτοι καλλιτέχνες και ερευνητές που ασχολούνται σε καλλιτεχνικά και επιστημονικά πεδία σχετικά με τις παραστατικές τέχνες, την ποίηση, την αρχιτεκτονική, την εκπαίδευση  και γενικώς τις σύγχρονες εξελίξεις της Performance θα συμμετάσχουν την πρώτη ημέρα με ομιλίες και τις δύο επόμενες θα οδηγήσουν εργαστήρια και  παραστάσεις.

Θεματικοί Άξονες

Performance & οι συνάψεις των παραστατικών τεχνών (Χορός, Χοροθέατρο, Θέατρο, Μουσική)

Performance & Writing

Performance & site specific,  τοποειδικές συμμετοχικές επιτελέσεις, παρεμβάσεις στον Αστικό χώρο

Performance & Plastics

Τις εισηγήσεις καθώς και τα εργαστήρια  μπορούν να παρακολουθήσουν καλλιτέχνες της performance, φοιτητές, ερευνητές, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες. Η εγγραφή γίνεται μετά από αίτηση και σύντομο (ως 250 λέξεις) βιογραφικό που θα στείλουν οι ενδιαφερόμενοι /νες στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε: εδώ 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Σεμινάριο CEID & Social Hour

Tην Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3-5μμ, Κτίριο Β (Αίθουσα Β4) θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Λαμπρινουδάκη Κωνσταντίνου, Καθηγητή και Προέδρου του  Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιου Πειραιώς με τίτλο: Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και η επιρροή του στην Επιστημονική Έρευνα. Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Σεμινάριο CEID & Social Hour

Σεμινάριο με θέμα: «Υδραυλικά Έργα Υποδομής»

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνουν Σεμινάριο με θέμα: «Υδραυλικά Έργα Υποδομής», το οποίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς/ές και μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες του Τμήματος, αλλά και ενδιαφερόμενους/ες φοιτητές/τριες άλλων Τμημάτων. Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 ώρα: 10:00-14:00, και οι ομιλητές θα είναι μελετητές μηχανικοί με εξαιρετική εμπειρία και μακροχρόνια ενασχόληση στο χώρο. Οι διαλέξεις και η συζήτηση θα διεξαχθούν στην Ελληνική Γλώσσα.

Οι φοιτητές/τριες που θα παρακολουθήσουν, θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (250 θέσεις), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την εγγραφή των ενδιαφερομένων φοιτητών στην ιστοσελίδα http://www.civil.upatras.gr/el/Tmima/Anouncements/entry/e5eefb9f-3efb-43a2-9b12-87c7ba9ad1a7/, η οποία θα είναι ανοικτή για Εγγραφές από την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου έως και την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019. Στην ανωτέρω ιστοσελίδα δίδονται πρόσθετες λεπτομέρειες για τους ομιλητές και το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου.

22ο FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Εκδηλώσεις του Τμήματος Χημικών Μηχανικών

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών, στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης διοργανώνει τις παρακάτω δύο συνεδρίες:

«Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη»

23 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 12.30 -14.30, Ξενοδοχείο Αστήρ Αίθουσα ΙΙΙ

Στόχος της συνεδρίας είναι η σε βάθος ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και οι προοπτικές για το μέλλον, στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας σαν αφορμή το παράδειγμα του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Εταιρική ευθύνη στην έρευνα και την εκπαίδευση: πρακτική άσκηση, διπλωματική εργασία, μεταπτυχιακές σπουδές, ημέρα καριέρας»

23 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 14.30 -17.30, στο Ξενοδοχείο Αστήρ Αίθουσα ΙΙ

Σκοπός της δεύτερης συνεδρίας είναι η ανάπτυξη σχέσεων του Τμήματος με τη Βιομηχανία, σε ένα γενικότερο πλαίσιο εξωστρέφειας και μεταφοράς γνώσης και τεχνογνωσίας.

Περισσότερα: (http://www.chemeng.upatras.gr/el/announces/8394) 

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ COPERNICUS HACKATHLON ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εάν έχετε μια πρωτότυπη ιδέα και αισθάνεστε έτοιμοι να την αναπτύξετε χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες Space Data και Earth Observation (EO), είτε απλά θέλετε να αναπτύξετε περαιτέρω τις δεξιότητές σας, να αλληλοεπιδράσετε με καταπληκτικούς ανθρώπους και να διασκεδάσετε ενώ εργάζεστε σε μια πραγματική επιχειρηματική πρόκληση, δηλώστε συμμετοχή στο Copernicus Hackathon της Θεσσαλονίκης!

Το Copernicus είναι το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο παρατηρεί το περιβάλλον και τον πλανήτη μας προς όφελος όλων των ευρωπαίων πολιτών. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες παγκόσμιων δεδομένων προερχόμενων από δορυφορικά και από επίγεια, αερομεταφερόμενα και θαλάσσια συστήματα μέτρησης, για την παροχή πληροφοριών που βοηθούν τους παρόχους υπηρεσιών, τις δημόσιες αρχές και άλλους διεθνείς οργανισμούς να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της Ευρώπης. Οι χρήστες του προγράμματος έχουν ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες πληροφόρησης. 

Το Τμήμα Φυσικής αποτελεί μέλος του Copernicus Academy, της ομάδας των ευρωπαϊκών ερευνητικών φορέων που έχουν ως σκοπό τη διάχυση του προγράμματος Copernicus και των εφαρμογών του. Για το σκοπό αυτό, το Τμήμα Φυσικής υποστηρίζει το Hackathon της Θεσσαλονίκης ως University Partner. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σύνδεσμο: https://draxis.gr/copernicus-thessaloniki-hackathon 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατασχέθηκαν (46) δενδρύλλια κάνναβης και μικροποσότητα της ναρκωτικήςουσίαςΣυνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς τουΤμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημε . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο  Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος και η Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, τίμησαν σήμερα το πρωί, σε εκδ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Είναι ζητούμενο για τη δημοτική αρχή και την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας η συνεργασία με τους φορείς της πόλης, την Αρχιτεκτονική Σχολή, το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, το ΤΕΕ. Άλλο ένα παράδε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα συνεχιστεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο η παροχή self tests κορονοϊού προς τους εργαζόμενους, όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στην τηλεόραση του OPEN ο Γεν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατασχέθηκαν (46) δενδρύλλια κάνναβης και μικροποσότητα της ναρκωτικήςουσίαςΣυνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς τουΤμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το βράδυ της Παρασκευής, το Π.Σ. 1894 όχημα του Π.Κ. Κυπαρισσίας επέστρεφε από δασική περιπολία στην περιοχή της Ελαίας προς την υπηρεσία του. O πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Μπούρας Κανέλος, ετών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τους δειγματοληπτικούς ελέγχους  τόσο στον γενικό πληθυσμό. Στόχος είναι ο περιορισμός της διασποράς της νόσου με την α
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search