Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λαμπρή ενθρόνιση του κ. Ιερωνύμου-Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης υποδέχθηκε σήμερα, Σάββατο 23 Νοεμβρίου η πόλη του Αιγίου το νέο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο. Τον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο, ο οποίος έφτασε συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, υποδέχθηκε κλήρος και λαός στην πλατεία Αγίας Λαύρας. Στην συνέχεια ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος καλωσόρισε τον νέο Ποιμενάρχη και του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο. Ακολούθησε η προσφώνηση του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημητρίου Καλογερόπουλου στην πλατεία Αγίας Λαύρας και η αντιφώνηση του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος με πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ναό Φανερωμένης, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ενθρονίσεως.

Στον Ιερό Ναό Φανερωμένης πλήθος πιστών υποδέχθηκαν αναφωνώντας το ΑΞΙΟΣ τον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερώνυμο και ακολούθως ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ανέγνωσε την απόφαση της εκλογής του νέου Μητροπολίτη.

Ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος στην προσφώνησή του μεταξύ άλλων τόνισε: "Η καρδία μας πλημμυρίζει από ευγνωμοσύνη προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία σας επέλεξε και σας έφερε κοντά μας ως ποιμένα των ψυχών και των σωμάτων. Επιθυμώ να σας τονίσω ότι από σήμερα είστε ο απόλυτος μονάρχης, ο εξουσιαστής και αυθέντης της εκκλησιαστικής ταύτης επαρχίας εις τύπον και τόπον Χριστού και ουδεμία εξάρτηση έχετε εξ εμού".

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Έρχομαι κοντά σας, αδελφοί τίμιοι, «ου καθ’ υπεροχήν λόγου ή σοφίας», ουχί αυτόκλητος αλλά θεόκλητος και σφόδρα επιποθών να καταστώ και δημόκλητος, αλλ’ εν συνοχή καρδίας και συστολή πνεύματος διαπορών δι’ όσα σήμερον, ένδοξα τε και θαυμάσια, τελεσιουργούνται στο ταπεινόν μου πρόσωπον και δοξολογών το υπερύμνητον όνομα του Τρισαγίου Θεού. Από του ύψους του Επισκοπικού μου θρόνου, που ομοιάζει δι’ εμέ περισσότερον με ικρίωμα Σταυρού και ουδόλως με θρόνον εξουσίας και ανέσεων, σας αγκαλιάζω όλους νοερώς και αδελφοποθήτως".

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: "Μετά βαθείας συγκινήσεως ατενίζω προς το σεπτόν και τετιμημένον πρόσωπον του γεραρού γέροντος, ευεργέτου και διδασκάλου μου, πολιού Μητροπολίτου Αμβροσίου, του άχρι της παρούσης στιγμής Τοποτηρητού της ιεράς αυτής ολκάδος. Πανσεβάσμιε γέροντα, έως τέλους θα αγωνισθώ να είμαι για Σας υιός ολοπρόθυμος και ευγνώμων. Ευχηθείτε για μένα".

Κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: "Θα αγωνισθώ ώστε όλοι σας να βρείτε στο ταπεινό μου πρόσωπο, Επίσκοπο και Πατέρα που καταλαβαίνει τις ανάγκες σας, αισθάνεται τους σταυρούς που φέρετε στους ώμους σας, που έρχεται όχι ως εξουσιαστής αλλά ως διάκονος Ιησού Χριστού, «τύπος γινόμενος των πιστών εν έργω, εν λόγω, εν αναστροφή»."

Ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ.κ. Ιερωνύμου

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης μαζί με τον Δήμαρχο Αιγιάλειας, Δημήτριο Καλογερόπουλο υποδέχτηκαν σήμερα, Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, τον Σεβασμιώτατο νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο στα όρια της Μητροπολιτικής Περιφερείας επί της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος της Αιγείρας.

Στη συνέχεια, κατά την τελετή ενθρόνισής ο Περιφερειάρχης προσφώνησε το νέο Μητροπολίτη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης στο Αίγιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η σημερινή ημέρα της Ενθρονίσεώς σας αποτελεί ημέρα σταθμό για την τοπική κοινωνία, ημέρα η οποία θα συμπεριληφθεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της εκκλησιαστικής ιστορίας αυτής της Ιεράς Μητροπόλεως. Αισθάνομαι ιδιαιτέρως υπερήφανος που έχω την τιμή, ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, να παρίσταμαι και να σας προσφωνώ στην Τελετή της Ενθρονίσεώς σας στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στο ηρωικό και αδούλωτο Αίγιο». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε: «Σας υποδεχόμαστε σήμερα, εδώ, στο Αίγιο, με το σεβασμό και την αγάπη που αρμόζει σε έναν καταξιωμένο Κληρικό που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην πνευματική και ηθική διακονία της περιοχής και έχει ήδη αγαπηθεί για το έργο και το χαρακτήρα του, προτού ακόμα εκλεχθεί και χειροτονηθεί Μητροπολίτης» και συνεχίζοντας εξέφρασε την πρόθεση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι υποστηρικτής στο έργο του νέου Μητροπολίτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης, τόνισε: «Θέλω να γνωρίζετε λοιπόν, ότι στο πρόσωπο το δικό μου αλλά και των συνεργατών μου, θα βρείτε πιστούς καιάκαμπτους συμμάχους, που δεν θα φεισθούν κόπων προκειμένου να στηρίξουν το πολυσήμαντο έργο σας, επιζητώντας παράλληλα διαρκώς τις προτροπές και τις πατρικές συμβουλές σας».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Την  Κυριακή 26-01-2020 και ώρα 18.30 ο Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα, βράβευσε τους διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες και παράλληλα διεξήχθησαν και οι Αρχαιρεσίες για . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Iσχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Καραιβική, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κούβα και την Τζαμάικα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Το USGS υπολόγισε το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ένα ακόμα χτύπημα στη διακίνηση, εμπορία και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών κατέφερε η ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα η Ασφάλεια Τρίπολης.Ειδικότερα σε συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 Ο Προμηθέας Πάτρας ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρβιν Τζόουνς, με τον Αμερικανό φόργουορντ-σέντερ να επιστρέφει μετά τη σεζόν 2017-18 στην Ελλάδα και τη θητεία του στον Κολοσσό Ρό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ένα ακόμα χτύπημα στη διακίνηση, εμπορία και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών κατέφερε η ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα η Ασφάλεια Τρίπολης.Ειδικότερα σε συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν 6 άτομα ως μέλη εγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρώνπραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας καιαπονομής των βραβείων του 2 ου Διαγωνι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη και τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search