Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Α. Ζεληλίδης: Γιατί ο Ερντογάν θέλει να πατήσει πόδι στη Λεκάνη του Ηροδότου

Ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδης, μίλησε χθες το βράδυ, σε εκδήλωση με θέμα τους υδρογονάνθρακες στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, που διοργάνωσε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Γεωλογικού, στο ξενοδοχείο «Αστήρ» και για μια ακόμα φορά, ήταν αποκαλυπτικός.

Ολο το «παιχνίδι» που «παίζει» η Τουρκία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, γίνεται στην ουσία για την λεκάνη του Ηροδότου. Μια υποθαλάσσια περιοχή, που προσπαθεί να υφαράξει η Τουρκία μαζί με την κυβέρνηση της Λιβύης και έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την Ελλάδα.

Όπως είπε στην «Π» ο κ. Ζεληλίδης, η Λεκάνη του Ηροδότου, έχει διπλάσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τροφοδοτώντας στην ουσία την Λεκάνη της Λεβαντίνης, εκεί όπου αναπτύσσονται σήμερα οι εξορύξεις της Κύπρου και του Ισραήλ. Δηλαδή τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν για δεκαετίες, όλη την Ευρώπη.

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search