Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

91 κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης στην Πάτρα για έντυπο χαρτί

91 κίτρινοι κάδοι έρχονται στην Πάτρα μέσα στο επόμενο διάστημα στους δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Πρόκειται για τους κάδους με το κίτρινο καπάκι που διαφέρουν από τους κοινούς μπλε κάδους ανακύκλωσης, καθώς αφορούν μόνο το έντυπο χαρτί. 

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δήμος θα προχωρήσει σε εκστρατεία καμπάνιας ενημέρωσης για την ανακύκλωση του έντυπου χαρτιού και οι κάδοι αυτοί πρόκειται να τοποθετηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα έξω από τα κτίρια δημόσιων υπηρεσιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Τόσο ο Κώστας Πελετίδης, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που υπάρχουν για το θέμα της ανακύκλωσης εξαιτίας της λανθασμένης κεντρικής πολιτικής που ακολουθείτε με τις οδηγίες του κράτους και της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η ανακύκλωση, όπως τόνισαν και οι δύο με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, δεν είναι ένα ζήτημα που διαχειρίζονται οι δήμοι και η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά ένας ιδιωτικός φορέας σύμπραξης που έχει δημιουργηθεί μέσα από την ΣΔΙΤ, τη σύμπραξη ιδιωτικού με το δημόσιο, με τις εταιρείες να έχουν σχηματίσει έναν κοινό φορέα, έχοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, κάνοντας έτσι το κουμάντο πάνω στο θέμα.

Εκεί οφείλονται, τα χαμηλά ποσοστά της ανακύκλωσης που υπάρχουν όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά σε όλο το πανελλήνιο. Στην Πάτρα το ποσοστό ανακύκλωσης δεν ξεπερνά το 5%, κάτι που ο δήμος θα προσπαθήσει να βελτιώσει μέσα από το επιχειρησιακό χρονοδιάγραμμα που έχει σχεδιάσει για τα επόμενα χρόνια με ορίζοντα έως και το 2025. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δήμος, ακόμα περιμένει την έγκριση των 42 πράσινων σημείων για την ανακύκλωση που έχει καταθέσει στους αρμόδιους φορείς, αλλά και τους καφέ κάδους που θα ενισχύσουν τον στόλο του. Οι πράσινοι κάδοι του τομέα της καθαριότητας που είναι ένα θέμα που διαχειρίζεται ο ίδιος έχουν πάντως αυξηθεί, έχοντας παραγγείλει τους τελευταίους μήνες 1.400 καινούριους. 

Σημειώνουμε ότι τους κίτρινους κάδους που έρχονται στην Πάτρα θα τους καθαρίζουν τα συνεργεία του δήμου, αφού ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης της ανακύκλωσης δεν δέχτηκε να το κάνει. 

Στους κίτρινους κάδους ρίχνουμε: βιβλία, έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια, τυπωμένα χαρτιά, χαρτί περιτυλίγματος .Τα σημεία όπου υπάρχουν κίτρινοι κάδοι, μπορούν οι δημότες να τα βρίσκουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://tinyurl.com/recyclexarti .Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι έχουν προσκληθεί στην Αγορά Αργύρη οι εκπρόσωποι 80  δημοσίων φορέων και υπηρεσιών της πόλης σε μία ενημερωτική  συνάντηση  προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός για την ανακύκλωση  του έντυπου χαρτιού.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

  «Δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. εντός των χώρων των πανεπιστημίων χωρίς σοβαρό λόγο, καθώς και αστυνομικές δραστηριότητες προληπτικού ιδίως χαρακτήρα, όπως έλεγχοι, προσαγωγές, πεζές και επ . . .
LIFE STYLE

Μετά το θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ στις 19 Φεβρουαρίου του 2019, υπήρξαν εικασίες σχετικά με το αν η περίφημη γάτα Choupette θα ήταν ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του. Τι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ο καρναβαλικός οργανισμός του Δήμου της Πάτρας για πρώτη φορά φέτος μετά από πρωτοβουλία της προέδρου του κ Ήρας Κουρή κατά την διάρκεια της  Κυριακάτικης καρναβαλικής παρέλασης έ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά την Γκέλυ Κουτσογιαννη η οποία έφυγε από τη ζωή σήμερα  στα 54 της χρόνια.   Η Γκέλυ ήταν Τεχνολόγος Τροφίμων, εργαζόμενη στον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ο καρναβαλικός οργανισμός του Δήμου της Πάτρας για πρώτη φορά φέτος μετά από πρωτοβουλία της προέδρου του κ Ήρας Κουρή κατά την διάρκεια της  Κυριακάτικης καρναβαλικής παρέλασης έχει δημιουργήσει, έν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι βρέθηκαν σήμερα στο  Α΄Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών για να παραστούν στην πολιτική κηδεία του στελέχους του ΕΑΜ Μιχάλη Βασιλάκη, που έφυγε στη ζωή μετά από νοσηλεία στη Μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 H τρίτη συνάντηση του Εταιρικού Σχήματος του έργου «INCUBA – Διασυνοριακές αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες (Cross Border agrifood incubators)» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, στην έδρα
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search