Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

91 κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης στην Πάτρα για έντυπο χαρτί

91 κίτρινοι κάδοι έρχονται στην Πάτρα μέσα στο επόμενο διάστημα στους δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Πρόκειται για τους κάδους με το κίτρινο καπάκι που διαφέρουν από τους κοινούς μπλε κάδους ανακύκλωσης, καθώς αφορούν μόνο το έντυπο χαρτί. 

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δήμος θα προχωρήσει σε εκστρατεία καμπάνιας ενημέρωσης για την ανακύκλωση του έντυπου χαρτιού και οι κάδοι αυτοί πρόκειται να τοποθετηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα έξω από τα κτίρια δημόσιων υπηρεσιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Τόσο ο Κώστας Πελετίδης, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που υπάρχουν για το θέμα της ανακύκλωσης εξαιτίας της λανθασμένης κεντρικής πολιτικής που ακολουθείτε με τις οδηγίες του κράτους και της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η ανακύκλωση, όπως τόνισαν και οι δύο με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, δεν είναι ένα ζήτημα που διαχειρίζονται οι δήμοι και η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά ένας ιδιωτικός φορέας σύμπραξης που έχει δημιουργηθεί μέσα από την ΣΔΙΤ, τη σύμπραξη ιδιωτικού με το δημόσιο, με τις εταιρείες να έχουν σχηματίσει έναν κοινό φορέα, έχοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, κάνοντας έτσι το κουμάντο πάνω στο θέμα.

Εκεί οφείλονται, τα χαμηλά ποσοστά της ανακύκλωσης που υπάρχουν όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά σε όλο το πανελλήνιο. Στην Πάτρα το ποσοστό ανακύκλωσης δεν ξεπερνά το 5%, κάτι που ο δήμος θα προσπαθήσει να βελτιώσει μέσα από το επιχειρησιακό χρονοδιάγραμμα που έχει σχεδιάσει για τα επόμενα χρόνια με ορίζοντα έως και το 2025. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δήμος, ακόμα περιμένει την έγκριση των 42 πράσινων σημείων για την ανακύκλωση που έχει καταθέσει στους αρμόδιους φορείς, αλλά και τους καφέ κάδους που θα ενισχύσουν τον στόλο του. Οι πράσινοι κάδοι του τομέα της καθαριότητας που είναι ένα θέμα που διαχειρίζεται ο ίδιος έχουν πάντως αυξηθεί, έχοντας παραγγείλει τους τελευταίους μήνες 1.400 καινούριους. 

Σημειώνουμε ότι τους κίτρινους κάδους που έρχονται στην Πάτρα θα τους καθαρίζουν τα συνεργεία του δήμου, αφού ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης της ανακύκλωσης δεν δέχτηκε να το κάνει. 

Στους κίτρινους κάδους ρίχνουμε: βιβλία, έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια, τυπωμένα χαρτιά, χαρτί περιτυλίγματος .Τα σημεία όπου υπάρχουν κίτρινοι κάδοι, μπορούν οι δημότες να τα βρίσκουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://tinyurl.com/recyclexarti .Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι έχουν προσκληθεί στην Αγορά Αργύρη οι εκπρόσωποι 80  δημοσίων φορέων και υπηρεσιών της πόλης σε μία ενημερωτική  συνάντηση  προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός για την ανακύκλωση  του έντυπου χαρτιού.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στα 315 ανέρχονται τα κρούσματα κορoνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Έξι εντοπίστηκαν στην Αχαΐα. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Τουλάχιστον έξι χωριά έχουν αποκοπεί στην Ορεινή Ναυπακτία λόγω κατολισθήσεων στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο Ο Δρόμος προς το Ριγανι έκλεισε όπως και προς τα χωριά Κρυονέρι, Στυ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Από το γραφείο τύπου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ενημέρωση: Τις τελευταίες ημέρες διακινήθηκε, σε μεγάλο βαθμό, μια κατασκευασμένη και ανακριβής . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με δυναμικό τρόπο και έναν ιδανικό συνδυασμό μουσικής και χορού όπως τον εγγυάται η εξαιρετική μπάντα Encardia την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 22.00 στα Παλαιά Σφαγεία θα πέσει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Τουλάχιστον έξι χωριά έχουν αποκοπεί στην Ορεινή Ναυπακτία λόγω κατολισθήσεων στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο Ο Δρόμος προς το Ριγανι έκλεισε όπως και προς τα χωριά Κρυονέρι, Στυλια και Φαμηλα. Για
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Oπως αναφέρει αναγνώστης από την περιοχή της Λεύκας: «Αυτη η κατασταση υπαρχει 10 χρονια τωρα που ζει η οικογενεια μου σε αυτον το δρομο. Οσες εκκλησεις και αιτηματα προς το δημο, καθε χρονο τα ιδια.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή στάθηκε η μοίρα για την Μαρία Αγιάννη-Παντελακάκη, μια 39χρονη γυναίκα από το Αίγιο που λίγες εβδομάδες μετά τη γέννα του μωρού της, έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο.   Η ιστορία τη
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search