Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι για τις Κυριακές -Εμπορικός Σύλλογος: Μην ανοίξετε

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι, καθώς αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων την συγκεκριμένη ημέρα, στα πλαίσια των χειμερινών εκπτώσεων. Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας έχει προκηρύξει απεργία, με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας να συμμετέχουν.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 ειναι μια Κυριακή που τα εμπορικά καταστήματα θα ειναι προαιρετικά ανοιχτά όπως ορίζει ο αντεργατικός νόμος 4177/2013 των 8 Κυριακών.

Η κυβέρνηση εκπληρώνοντας την βούληση των πολυεθνικών, των εκπτωτικών χωριών και των Malls, που θέλουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις μικρομεσαιες επιχειρήσεις, έρχεται και διαμορφώνει συνθήκες για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές με φωτογραφικές διατάξεις.

Δίνει έτσι το δικαίωμα με νόμο που πέρασε απο τη βουλή νύχτα τον Δεκέμβριο χωρίς καμία διαβούλευση, στους εργοδότες του επιχειρηματικού Πάρκου Δήμου Σπάτων να ανακοινώνουν λειτουργία όλων των Κυριακών, με αστεία επιχειρήματα  όπως να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα!!! λόγω του Αττικού ζωολογικού Πάρκου που ειναι κοντά.

Επίσης το JUMBO ανακοίνωσε, παράνομα, την απόφαση να λειτουργούν όλες τις κυριακές τα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Όλα αυτά έχουν ως στόχο την καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος για τους εμποροϋπαλλήλους καθώς και το δικαίωμα για ανάπαυση.

Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων έχει δείξει  οτι οι καταναλωτές έχουν ανάγκη απο χρήματα και όχι απο επιπλέο χρόνο.

Καταγγέλλουμε τη στρατηγική της κυβέρνησης να ικανοποίησει τα αιτηματα των πολυεθνικών και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ολική επαναφο΄ρα της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο.

Ο Σύλλογος εμπορουπαλλήλων Πάτρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αυτή την Κυριακή 19.1.2020.»

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "αγωνίζεται σταθερά, με στρατηγική, μεθοδικότητα και μαχητικότητα για τη συνταγματική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Προτρέπει τα καταστήματα μέλη του την Κυριακή 19/1/2020 να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ και τους καταναλωτές να μην δώσουν ούτε ένα € στην αγορά την Κυριακή.

O Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συμπαραστέκεται και στηρίζει την κινητοποίηση που έχει επίσημα εξαγγείλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας και ο Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων.

1.      Καλεί τους Συναδέλφους – Εμπόρους να διευκολύνουν τους εμποροϋπαλλήλους που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις

2.      Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣΠ θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν

3.      Ο ΕΕΣΠ θα αγωνιστεί με τους υπόλοιπους φορείς για την συνταγματική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τον Κρυμμένο Θησαυρό βρήκε το πλήρωμα 159 με θέμα «Θριντήδες» και υπεύθυνους τους Δημήτρη και Κωνσταντίνο Κουρμπανά. Tο κυνήγι για την εύρεση του 55ου Κρυμμένου Θησαυρού ξεκίνησε λ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Αργοστόλι παίχτηκε το τυχερό δελτίο της Κυριακάτικης κλήρωσης του Τζόκερ. Ένας υπερτυχερός θα εισπράξει το ποσό των 6.179.415,45 ευρώ, με το δελτίο να είναι ένα τυποποιημένο με . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θα συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις του οι δικαστικοί υπάλληλοι της Πάτρας. Συγκεκριμένα όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ του συλλόγου θα πραγματοποιηθούν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι «την Δευτέρα 24-02, στο χρονικό διάστημα από 08:00 έως 15:00 θα υπάρχει πλημμελής υδροδότηση έως και πλήρης διακοπή νερού στην περιοχή Οβρυάς λόγω ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θα συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις του οι δικαστικοί υπάλληλοι της Πάτρας. Συγκεκριμένα όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ του συλλόγου θα πραγματοποιηθούν δίωρες στάσεις εργασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέα Αθανασόπουλου σύσκεψη με θέμα την υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την πρόληψη ζημιώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την 4η Μαρτίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω  θέματα: Η Σύστα
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search