Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτήλας : Θα ασκώ πίεση για να μην υπάρξει λεπτό καθυστέρηση

Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, σχετικά με την άμεση ανάγκη εκκίνησης του έργου του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών - Πύργου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παραβρέθηκα σήμερα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για το μείζον ζήτημα της άμεσης εκκίνησης των έργων στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου. Είναι γνωστές οι εγκληματικές ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης για τον τρόπο ανάθεσης του έργου που οδήγησε σε κατάρρευση της σχετικής διαδικασίας, με συνέπειες όχι μόνο οικονομικές αλλά και κοινωνικές όπως τις συνεχιζόμενες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι αντιδράσεις με κινητοποιήσεις των πολιτών της Αχαΐας και της Ηλείας είναι δικαιολογημένες. Πήγα λοιπόν στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό ζητώντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα έναρξης των εργασιών του αυτοκινητοδρόμου.

Η συμφωνία, όπως πληροφορήθηκα, είναι κοντά με τη μέθοδο της παραχώρησης από την κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού. Απαιτείται όμως και η αναγκαία συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συγχρηματοδοτεί το έργο. Γιατί το έργο πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον νόμο και όχι με διαδικασίες που θα καθυστερήσουν επιπλέον. Εφόσον δε υπάρξει έγκριση από την Ε.Ε., το έργο θα κοστίσει και φθηνότερα σε σχέση με την επιλογή του πρώην Υπουργού κ. Σπίρτζη αλλά και θα ολοκληρωθεί ταχύτερα από την προηγούμενη αποτυχημένη διαδικασία - τουλάχιστον κατά έξι μήνες - χωρίς να διακυβεύεται η συνέχιση της χρηματοδότησής του. 

Από την πλευρά μου θα συνεχίζω να ασκώ πίεση στον αρμόδιο Υπουργό ώστε να μην υπάρξει ούτε λεπτό καθυστέρηση στη διαδικασία και να υλοποιηθεί τάχιστα το έργο. 

Είναι ζήτημα ζωής για τους νομούς της Αχαΐας και της Ηλείας». 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τον Κρυμμένο Θησαυρό βρήκε το πλήρωμα 159 με θέμα «Θριντήδες» και υπεύθυνους τους Δημήτρη και Κωνσταντίνο Κουρμπανά. Tο κυνήγι για την εύρεση του 55ου Κρυμμένου Θησαυρού ξεκίνησε λ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Αργοστόλι παίχτηκε το τυχερό δελτίο της Κυριακάτικης κλήρωσης του Τζόκερ. Ένας υπερτυχερός θα εισπράξει το ποσό των 6.179.415,45 ευρώ, με το δελτίο να είναι ένα τυποποιημένο με . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θα συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις του οι δικαστικοί υπάλληλοι της Πάτρας. Συγκεκριμένα όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ του συλλόγου θα πραγματοποιηθούν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι «την Δευτέρα 24-02, στο χρονικό διάστημα από 08:00 έως 15:00 θα υπάρχει πλημμελής υδροδότηση έως και πλήρης διακοπή νερού στην περιοχή Οβρυάς λόγω ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θα συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις του οι δικαστικοί υπάλληλοι της Πάτρας. Συγκεκριμένα όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ του συλλόγου θα πραγματοποιηθούν δίωρες στάσεις εργασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέα Αθανασόπουλου σύσκεψη με θέμα την υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την πρόληψη ζημιώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την 4η Μαρτίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω  θέματα: Η Σύστα
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search