Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το υπουργείο εξετάζει επιδότηση «άγονης γραμμής»

 «Φως» στο εκκρεμές θέμα, που αφορούν στη μελλοντική επαναλειτουργία της Πορθμιακής Γραμμής Αιγίου - Aγίου Νικόλαου Φωκίδας, ρίχνει ο Γενικός Γραμματέας Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, λίγες ημέρες μετά τη συνάτηση που είχε στο υπουργείο Ναυτιλίας ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημ. Καλογερόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασ. Χριστόπουλος.

Δίνοντας ελπιδοφόρα διάσταση στη ζητούμενη δρομολόγηση φεριμπότ στο στενό του Κορινθιακού, ερωτηθείς  για το τι δύναται να κάνει η κυβέρνηση επί του θέματος, δηλώνει πως εξετάζει το ενδεχόμενο επιδότησης της ακτοπλοϊκής γραμμής, συμπεριλαμβάνοντας στο εκτελούμενο δρομολόγιο και το γειτονικό νησί «Τροιζόνια», με το σκεπτικό της «άγονης γραμμής».

Ο κ. Κυριαζόπουλος εξηγεί πως το ΥΕΝ μελετά αν αυτό μπορεί να γίνει από φέτος το Μάιο, μέσω υπολοίπων κονδυλίων του ανάλογου προγράμματος επιδότησης, σε διαφορετική περίπτωση, λέει ότι θα δει πολύ σοβαρά και έγκαιρα μια τέτοια πιθανότητα, το 2021.

Φεριμπότ -που σύντομα θα φέρει το όνομα «Παναγία Τρυπητή»- και αγοράστηκε πρόσφατα από τη Μάλτα, παραμένει δεμένο στο παλιό λιμάνι του Αιγίου και υπό την επίβλεψη των δύο έμπειρων ιδιοκτητών του, συντηρείται για να είναι αξιόπλοο εντός της άνοιξης, οπότε ανεξαρτήτως οικονομικής στήριξης από το ΥΕΝ, θα ξεκινήσει κανονικά τα δρομολόγια.

Ως «πυροτέχνημα» φαντάζει, εξάλλου, η δημοσιογραφική αναφορά, ότι προσεχώς θα πιάσει δουλειά στο τοπικό Πορθμείο το πρώτο ηλεκτρικό φεριμπότ στην Ελλάδα, μέσω πιλοτικού προγράμματος Πανεπιστημίων και νορβηγικού νηογνώμονα, που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία εγκαταστάσεων με μπαταρίες στην ξηρά (για υβριδικό σύστημα παραγωγής ρεύματος), επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ!

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Περισσότερη ανησυχία για τη χαλάρωση των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού παρά για τα «εισαγόμενα» κρούσμα από τουρίστες υπάρχει τα τελευταία 24ωρα στην κυβέρνηση. . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ταξιδιώτες από την Ισπανία θα παραμένουν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στη Σκωτία, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική κυβέρνηση, παρουσιάζοντας . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση στα γραφεία της ΔΕΕΠ ΑΧΑΪΑΣ.  Η θεματολογία της Συνεδρίασης αφορά στα ακόλουθα: 1. Ένας χρόνος Κυβ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική εικόνα για το έργο της κυβέρνησης έχει η πλειονότητα των πολιτών ένα χρόνο μετά τις εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η δημ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στο  Σωματείο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκαν στις 6 και 7 Ιουλίου 2020. Στις εκλογές συμμετείχαν πέντε  ψηφοδέλτια 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη δύο πορείες στην Πάτρα κατά του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Μία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και μια από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου.  Σε επιφυλακή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.  Εξαι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search