Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα δεν θα περάσει από Πάτρα και Αχαΐα

 Είναι επίσημο και μάλιστα η πρώτη φορά που συμβαίνει. Η Ολυμπιακή Φλόγα δεν θα περάσει από την Πάτρα και την Αχαΐα. Όλες τις πληροφορίες και τις λεπτομέρειες για τις Τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους παρουσιάστηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στη διάρκεια της παρουσίασης επισημοποιήθηκε ότι η  Πάτρα και η Αχαΐα είναι εκτός της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας.

 

Την παρουσίαση έκαναν ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης, η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, η πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου και ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελλάδα Μπορείς», Σάκης Ρουβάς.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της EΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος και η πρώην υπουργός Φάνη Πετραλιά.

 

Ο Σπ. Καπράλος αναφέρθηκε στην διαδικασία της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη Λαμπαδηδρομία για το κοινό («είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία που είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, χωρίς διαχωρισμούς, δίχως αποκλεισμούς») και επισήμανε και την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, στην Τελετή Αφής στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία. Στην Τελετή Παράδοσης στις 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα είναι παρούσα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Σάκης Βασιλειάδης ανέλυσε τις λεπτομέρειες των Τελετών και της Λαμπαδηδρομίας. «Η Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει στην Ελλάδα 8 ημέρες, θα καλύψει 3.200 χιλιόμετρα και θα περάσει από 31 πόλεις και 15 αρχαιολογικούς χώρους. Θα γίνουν 28 τελετές, ενώ συνολικά οι Λαμπαδηδρόμοι θα είναι περίπου 600 από 2.500 που ήταν οι αιτήσεις…».

 

Η χορογράφος Αρτ. Ιγνατίου που από το 2008 έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση όλων των τελετών, τόνισε ότι η ομάδα του τελετουργικού αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας αποτελείται από 55 άτομα. Οι Ιέρειες και οι Κούροι είναι χορευτές και ηθοποιοί και είναι όλοι εθελοντές.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search