Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Aνακοινώσεις του Πανεπιστημίου Πατρών

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ COVID-19

Α. Ενόψει των νεότερων επιδημιολογικών δεδομένων για τη διάδοση του Κορωνοϊού στην Ιταλία και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, διαβιβάστηκε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με την οποία συνιστάται η αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκδρομών σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω, αναστέλλονται τυχόν προγραμματισμένες εκπαιδευτικές εκδρομές που οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μετακινήσεις ERASMUS κλπ., προς όλη την Ιταλία από 24-2-2020. Η αναστολή είναι προσωρινή και θα υπάρξουν νεότερες οδηγίες, σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών.

 

Β. Προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για το θέμα του  Κορωνοϊού, το Πανεπιστήμιο Πατρών πραγματοποίησε την Παρασκευή 28.2.20 και ώρα: 13.00 στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος, εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: «Επιδημία από Κορωνοϊό COVID 19». Υπεύθυνοι Ενημέρωσης: Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας, Καρολίνα Ακινόσογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας. Η ενημερωτική εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω livestreaming στο σύνδεσμο: https://uptv.upatras.gr/ και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

 

Γ. Μπορείτε να αναζητήσετε Ενημερωτικό Υλικό & Οδηγίες σχετικά με τον Κορωνοϊό στους παρακάτω συνδέσμους:

Οδηγίες προστασίας από αναπνευστική λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό του Υπουργείου Υγείας

Ενημερωτικό Υλικό & Εξειδικευμένες Οδηγίες Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Οδηγίες της Ιατρού Εργασίας του Ιδρύματος

 

 

26ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας - ΕΣΦΙΕ αποτελεί την κορωνίδα των δράσεων της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας - EΕΦΙΕ και είναι μια παγιωμένη επί σειρά ετών διοργάνωση-θεσμός που ξεκίνησε το 1994 και έχει στο επίκεντρο το φοιτητικό κοινό. Στόχος της είναι να ενώνει την ευρύτερη Ιατρική κοινότητα υπό έναν κοινό σκοπό: την εξέλιξη σε επιστημονικό και προσωπικό επίπεδο των μελλοντικών Ιατρών και κατ’ επέκταση της Ιατρικής Επιστήμης στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές Ιατρικής, καθώς και σε φοιτητές άλλων σχολών υγείας, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη συνολική εκπόνηση μιας εργασίας, από την πρώτη αναζήτηση στις διεθνείς επιστημονικές βάσεις δεδομένων έως την παρουσίασή της στο κοινό. Επίσης, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε βασικές ιατρικές δεξιότητες, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τελικά μέσω της αλληλεπίδρασης με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές τους να αποκτήσουν ερεθίσματα από διαφορετικές κατευθύνσεις που θα τους οδηγήσουν στην πιο στέρεη θεμελίωση της επιστημονικής ταυτότητάς τους.

Το συνέδριο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε διαφορετικό Παράρτημα της ΕΕΦΙΕ. Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει «αγκαλιάσει» το ΕΣΦΙΕ, όπως αποδεικνύεται από την συμμετοχή κάθε χρόνο χιλιάδων φοιτητών επιστημών υγείας και εκατοντάδων Καθηγητών, καθώς και από το επιστημονικό επίπεδο του συνεδρίου, που κατατάσσουν το ΕΣΦΙΕ ανάμεσα στα πλέον διαχρονικά και μεγάλα ιατρικά συνέδρια της χώρας.

Το φετινό, 26 Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 15 – 17 Μαΐου 2020 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν το 14ο Διεθνές Forum φοιτητών Ιατρικής και νέων Ιατρών, η 24η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΣΦΙΕ, καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, θα διεξάγεται παράλληλα στον ίδιο χώρο του συνεδριακού κέντρου σε καθορισμένη αίθουσα, ένα Session ελεύθερων ανακοινώσεων με συναφές αντικείμενο με την Ιατρική Επιστήμη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την εργασία τους μέχρι 1 Μαρτίου 2020. Αναλυτικές πληροφορίες στο σύνδεσμο: https://www.26esfie.gr/gr/index.php

 

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) σε συνεργασία με το Τμήμα Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνουν Ομαδικά Εργαστήρια Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής στο πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων & Ανέργων.

Οι θεματικές που θα υλοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

«Προκλήσεις και Μεταβάσεις στην Αγορά Εργασίας, Τάσεις και Προοπτικές επαγγελμάτων & ειδικοτήτων», Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, ώρα: 18:00-20:30

«Δικτύωση και δίκτυα σταδιοδρομίας και την αναζήτηση εργασίας», Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, ώρα: 18:00-20:30

Τα εργαστήρια απευθύνονται στους  φοιτητές και αποφοίτους (ανέργους & εργαζόμενους) του Πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο την πληρέστερη υποστήριξη για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Παρέχονται δωρεάν και θα υλοποιηθούν στον χώρο του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20, ΤΚ 26221, 6ος όροφος). Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα ανά εργαστήριο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με τους ακόλουθους τρόπους:

Να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας στη διεύθυνση: https://bit.ly/2OEMVfS

Να επικοινωνήσετε με τους συμβούλους απασχόλησης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, είτε τηλεφωνικά 2610624755 και 2610226347 καθημερινά από 9:00 έως 18:00, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

ΗΜΕΡΕΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2020

Ο «Ωρίων» ανακοινώνει τη διεξαγωγή των «Ημερών Ορθολογισμού 2020» τις Τετάρτες 4 και 11 Μαρτίου 2020 και ώρα 20:00 στο αμφιθέατρο Ι4 του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι «Ημέρες Ορθολογισμού» επιστρέφουν για 7η συνεχόμενη χρονιά, πάντα με σκοπό την ενίσχυση της κριτικής σκέψης και την ανάδειξη της επιστημονικής προσέγγισης. Η θεματολογία των Ημερών Ορθολογισμού φέτος έχει ως εξής.

«Είναι εφικτή η κάλυψη των σύγχρονων ενεργειακών αναγκών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;». Γιώργος Ν. Κανέλλης, Στέλεχος του οικολογικού κινήματος, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης

«Γλωσσικοί μύθοι και γλωσσολογικές αλήθειες». Γιώργος Ι. Ξυδόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμ. Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

«Οικονομικός Αν-Ορθολογισμός: Οικονομικές πλάνες για κάθε πορτοφόλι και κάθε επίπεδο μόρφωσης». Κώστας Στούπας, Δημοσιογράφος οικονομικών θεμάτων

«Η μετάβαση από τον Μύθο στον Λόγο κατά την αρχαϊκή εποχή». Χρήστος Αθ. Τερέζης, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών

«Ζώντας σε μια επίπεδη γη: Ένας γρίφος αγάπης». Θέμος Κάλλος, Ηλεκτρολόγος μηχανικός, συνιδρυτής και διευθυντής επιστήμης της Metamaterial Technologies Inc.

«Η αποϊατρικοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Από τη διάγνωση στην κανονικότητα». Γιάννης Ανδριόπουλος, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής

Η είσοδος στις Ημέρες Ορθολογισμού είναι ελεύθερη για όλο το κοινό ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαίρι χωρίς συναυλίες δεν γίνεται και έτσι, όπως κάθε χρόνο, η mojo live υποδέχεται το καλοκαίρι του 2020 με μια μεγάλη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο άνδρες "συζήτησα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια του νέου Σιδηροδρομικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικον
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search