Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Γάμος στα χρόνια του... κορωνοϊού

Στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό τους. Στιγμές που αλλιώς τις φαντάζονταν κι αλλιώς συνέβησαν… Στιγμές ανθρώπινες, πάνω απ' όλα. Απ' τη μια η χαρά της γαμήλιας (πολιτικής) τελετής, απ' την άλλη ο απλωμένος παντού φόβος του κορονοϊού… Κι αυτά τα δύο να συνυπάρχουν.

Να παντρεύεσαι δίχως τ' αγαπημένα πρόσωπα πλάι σου.

Να παντρεύεσαι υπό συνθήκες…μυστικότητας και απομόνωσης.

Να παντρεύεσαι υπό πρωτοφανείς συνθήκες προστασίας, φορώντας μάσκα και γάντια…

Παρασκευή (20/3) στο δημαρχείο Αιγιαλείας. Ωρα 1 το μεσημέρι. Στο γραφείο του δημάρχου. Ο Στράτος Βαρδάκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, τέλεσε τoυς δύο πολιτικούς γάμους. Σε απόσταση ασφαλείας οι νεόνυμφοι. Μόνο αυτοί και κανείς άλλος!

Κώστας Κυρίτσης και Κατερίνα Νικολακοπούλου. Το πρώτο ζευγάρι. Η Κατερίνα σε τρεις μήνες θα φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, στην τελετή ήταν οι δυο τους και ο κ. Βαρδάκης. Και σε απόσταση. Οι συγγενείς τους ούτε καν έξω απ' το δημαρχείο. Στα σπίτια τους. Μόνο δύο μάρτυρες έξω απ' την πόρτα, τελείωσε η τελετή, παραμέρισαν οι νεόνυμφοι, μπήκαν οι μάρτυρες, υπέγραψαν και…καπνός!

Γιώργος Πιέρρος και Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου. Το δεύτερο ζευγάρι. Εδώ είχαμε και βίντεο! Την ώρα της τελετής, η πόρτα έμεινε μισάνοιχτη, ένας από τους μάρτυρες τραβούσε πλάνα με το κινητό του και μετέδιδε την τελετή live στους συγγενείς που περίμεναν έξω από το δημαρχείο!!!

Και οι τέσσερις νεόνυμφοι από το Αίγιο.

Η «Π τ Δ» μπήκε στα άδυτα των δύο γάμων, μίλησε με τον Στράτο Βαρδάκη, μίλησε και με τους δύο γαμπρούς! Και φωτογράφισε τις μοναδικές στιγμές τους.

Γιώργος Πιέρρος (33 χρόνων, ιδιωτικός υπάλληλος).

-Πέρασε απ' το μυαλό σας ν' αναβάλετε την τελετή;

-«Η αλήθεια είναι πως ναι. Το σκεφτήκαμε, μας προβλημάτισε πολύ, κυρίως επειδή οι γονείς μας θα στερούνταν τη χαρά να 'ναι κοντά μας σ' αυτές τις στιγμές, αλλά τελικά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε κανονικά, επιδεικνύοντας φυσικά τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή».

-Τελικά; Το ευχαριστηθήκατε; Ή έμεινε μια γλυκόπικρη γεύση;

«Εντάξει, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Αλλιώς το 'χαμε φανταστεί, αλλιώς το θέλαμε να συμβεί, όμως δεν γινόταν διαφορετικά. Πάνω απ' όλα η υγείας μας, η ζωή μας».

-Ηταν, όμως, μια εμπειρία που θα σας μείνει, φαντάζομαι...

«Γι' αυτό είμαστε σίγουροι. Κι εγώ και η γυναίκα μου. Είναι κάτι που θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας, στο μυαλό μας. Ένα τόσο ευχάριστο για εμάς γεγονός εν μέσω ενός πραγματικού κυκλώνα… Ένα γεγονός που έγινε, μάλιστα, υπό τις συνθήκες που έγινε».

-Θ' ακολουθήσει και θρησκευτικός γάμος;

«Στο μέλλον, ναι. Να περάσει η μπόρα, να 'μαστε γεροί και θα γίνει κι αυτό».

Κώστας Κυρίτσης (36 χρόνων, ιδιοκτήτης αρτοποιείου):

-Ηταν κάτι που δεν το περιμένατε, έτσι; Δεν φανταζόσασταν ποτέ πως θα παντρευόσασταν και οι δικοί σας άνθρωποι θα 'ταν μακριά σας…

«Δυστυχώς, ήταν κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό ούτε καν πέρναγε απ' το μυαλό μας. Όμως κάθε καινούργια μέρα είναι πλέον υπό διαπραγμάτευση, εξ αιτίας αυτής της ιστορίας με τον κορονοϊό. Προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα, είτε μας αρέσουν είτε όχι».

-«Θα ήταν πολύ παράξενη η εμπειρία, υποθέτω…

«Προέχει η υγεία. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση».

-Είχατε κάνει σκέψη ν' αναβάλετε το γάμο;

«Απλά τον αναβάλαμε για μια εβδομάδα…».

-Δηλαδή;

«(Γελώντας) Αρχικά ήταν να παντρευόμασταν την περασμένη Παρασκευή, αλλά μόλις διαπιστώσαμε πως έπεφτε Παρασκευή και 13, ζητήσαμε πριν από ένα μήνα περίπου και μετατέθηκε για μια 'βδομάδα. Είχαμε τον κορονοϊό, να 'πεφτε και Παρασκευή και 13, πήγαινε πολύ»!!!

-Θα κάνετε, αργότερα, και θρησκευτικό γάμο;

«Και εκεί θα τα δώσουμε όλα. Θα κάνουμε μαζί τη βάφτιση του γιου και το γάμο μας. Θεού θέλοντος, θα το κάψουμε εκείνη τη μέρα. Μαζί με συγγενείς, με φίλους».

Και για τον Στράτο Βαρδάκη το γαμήλιο σκηνικό ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής καταθέτει στην « Π τ Δ» εντυπώσεις και συναισθήματα.

-«Τηρήσαμε τις μεγαλύτερες δυνατές συνθήκες προστασίας. Παρόντες στην αίθουσα ήταν μόνο το ζευγάρι και εγώ. Κανείς άλλος. Ούτε καν οι μάρτυρες. Μόλις τελείωσε η τελετή, ειδοποίησα τους μάρτυρες, ήρθαν μέσα, από απόσταση, υπέγραψαν σε δευτερόλεπτα και ξανάφυγαν. Εγώ και το ζευγάρι ήμασταν στα δύο μέτρα απόσταση. Και το ένα ζευγάρι, μάλιστα, φορούσαν και μάσκες, γιατί η σύζυγος είναι έγκυος. Σας είπα, τα μέτρα που πήραμε ήταν πρωτόγνωρα».

-Μέχρι τώρα, δεν έχει αναβάλει κανείς τον πολιτικό γάμο του, απ' ό,τι γνωρίζω. Και δεν υπάρχει λόγος, εκτιμώ. Ο δήμος, με βασική προτεραιότητα την ατομική και δημόσια υγεία, ακολουθεί αυστηρά συγκεκριμένες προϋποθέσεις τέλεσης των γάμων.

-«Με ρωτάτε πώς ένιωσα… Ναι, ήταν πολύ περίεργο το συναίσθημα. Ηταν κάτι πολύ διαφορετικό. Αλλά και μοναδικό. Ηταν πολύ συγκινητικό να βλέπεις ζευγάρια να παντρεύονται υπό αυτές τις ιδιαίτερες και αυστηρές συνθήκες. Απορρέει, μέσα σ' όλη αυτή τη βαριά ατμόσφαιρα γύρω μας, μια ξεχωριστή δύναμη για συνέχιση ζωής».

-«Ηταν φανερό, πάντως, πως τα παιδιά ήταν λιγάκι κουμπωμένα, μαγκωμένα. Και λογικό είναι… Απ' τη μια η χαρά τους, απ' την άλλη η περιρέουσα ατμόσφαιρα… Και το κυριότερο: να μην μπορούν να έχουν πλάι τους ούτε τα πολύ στενά και αγαπημένα τους πρόσωπα».

-«Για μας, βεβαίως, ήταν και παραμένει ξεκάθαρο: υπεράνω όλων η προστασία της δημόσιας υγείας. Το μήνυμα μου είναι απλό: με σύνεση, ψυχραιμία, πιστή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και επίσης πιστή τήρηση των κανόνων που δίνουν οι ειδικοί, όλα θα πάνε καλά. Θα το ξεπεράσουμε».

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ε . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε την Λίβερπουλ να χάνει ακόμα δύο βαθμούς, εντός έδρας από την Μπέρνλι να «πετάει» ακόμα ένα ρεκόρ. Στις δηλώσεις του, ωστόσο, στάθηκε στο θέμα του Ρομπέρτο Φι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμα-«καμπανάκι» για πολύ υψηλό κίνδυνο (κατηγορία 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς τη Δευτέρα εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με βάση τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια του νέου Σιδηροδρομικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικον
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search