Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Μυλωνάς καλεί Χαρδαλιά και ΕΟΔΥ για απομόνωση και τεστ σε Τσιγγάνους και Ρομά

Τη λήψη αυστηρότερων μέτρων από την Πολιτεία, στον οικισμό τσιγγάνων της Κάτω Αχαΐας και στους επίφοβους καταυλισμούς Ρομά Σαγείκων και Πείρου, αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, κρίνοντας πως αυτά τα σημεία - «υγειονομικές βόμβες» - στην περιοχή, δεν «μαζεύονται» με τίποτα και απειλούν με εξάπλωση του κορονοϊού.

«ΦΡΑΞΙΜΟ»

Σε επικοινωνίες που θα έχει σήμερα, τόσο με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά όσο και με τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ, θα ζητήσει να παρθούν ειδικά μέτρα προφύλαξης της τοπικής κοινωνίας.

Σ' αυτά, κατά πληροφορίες της «Π», θα περιλαμβάνεται η απομόνωση του οικισμού και των καταυλισμών. «Να τους φράξουν δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να προστατευτούμε» λέει ενδεικτικά στέλεχος της δημοτικής αρχής.

ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Επίσης ο δήμος, θα ζητήσει να κατέβουν στην περιοχή κλιμάκια του ΕΟΔΥ και να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους (τεστ) για να καταγραφεί καλύτερα η ακριβής κατάσταση, κάτι που θα οδηγήσει και σε αποτελεσματικότερη θωράκιση.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Μαζί με την Αστυνομία, όχημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, δεν σταμάτησαν χθες να κινούνται στους δρόμους του οικισμού και πέριξ των καταυλισμών, με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Ταπεινό και εποπτεύονται τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Σε μία μόνο ημέρα, αστυνομικοί της Αχαγιάς έκοψαν συνολικά 15 πρόστιμα για αναιτιολόγητη κυκλοφορία, μέτρο που, αναμένεται ότι θα τιθασεύσει, εν μέρει, άλλους απείθαρχους, πέραν των συστάσεων που δεν φαίνεται να απέδωσαν μέχρι σήμερα.

ΑΓΑΘΑ

Εξάλλου ο δήμος, μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας και της ΚΕΔΔΥ, άρχισε να διανέμει, σε καταυλιζόμενους και διαμένοντες στο «χωριό» των Τσιγγάνων, τα 4.000 σαπούνια και τα 1.20Ο δίλιτρα χλωρίνης που προμηθεύτηκε εκτάκτως για τη βελτίωση της υγιεινής τους, ενώ μοιράζονται και 4.000 γιαούρτια που χορήγησε στον δήμο η εργοστασιακή μονάδα της ΝΟΥΝΟΥ στη ΒΙΠΕ Πατρών.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι θάνατοι στην Ελλάδα κατά τις πρώτες 49 εβδομάδες του 2020 έφτασαν σε 121.444 (61.266 άνδρες και 60.178 γυναίκες), ενώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2019 ήταν 117.171 (59.141 άν . . .
LIFE STYLE

Η Ελένη Μενεγάκη  δεν πτοήθηκε από την επέλαση της κακοκαιρίας «Λέανδρος», αντιθέτως βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια εξόρμηση στα χιόνια. Η παρουσιάστρια βρέθηκε το απόγευμα της σ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία και ειδικότερα σε ότι αφορά στην φύλαξη των Πανεπιστημίων. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε σήμερα Πέμπτη 21/01/2021 ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 509 κρούσματα τα 234 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη τα 58.Εκτός από τη Θεσσα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε σήμερα Πέμπτη 21/01/2021 ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 509 κρούσματα τα 234 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη τα 58.Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, διψήφιος αρι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για παράβαση άρθρων του νόμου 413
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξεκίνησαν οι κρίσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το τιμόνι της διοίκησης των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Αττικής ανέλαβε και επίσημα  ο Υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος.    Ο Πατρινός Γιάννης Πετρούτσ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search