Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Μυλωνάς καλεί Χαρδαλιά και ΕΟΔΥ για απομόνωση και τεστ σε Τσιγγάνους και Ρομά

Τη λήψη αυστηρότερων μέτρων από την Πολιτεία, στον οικισμό τσιγγάνων της Κάτω Αχαΐας και στους επίφοβους καταυλισμούς Ρομά Σαγείκων και Πείρου, αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, κρίνοντας πως αυτά τα σημεία - «υγειονομικές βόμβες» - στην περιοχή, δεν «μαζεύονται» με τίποτα και απειλούν με εξάπλωση του κορονοϊού.

«ΦΡΑΞΙΜΟ»

Σε επικοινωνίες που θα έχει σήμερα, τόσο με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά όσο και με τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ, θα ζητήσει να παρθούν ειδικά μέτρα προφύλαξης της τοπικής κοινωνίας.

Σ' αυτά, κατά πληροφορίες της «Π», θα περιλαμβάνεται η απομόνωση του οικισμού και των καταυλισμών. «Να τους φράξουν δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να προστατευτούμε» λέει ενδεικτικά στέλεχος της δημοτικής αρχής.

ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Επίσης ο δήμος, θα ζητήσει να κατέβουν στην περιοχή κλιμάκια του ΕΟΔΥ και να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους (τεστ) για να καταγραφεί καλύτερα η ακριβής κατάσταση, κάτι που θα οδηγήσει και σε αποτελεσματικότερη θωράκιση.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Μαζί με την Αστυνομία, όχημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, δεν σταμάτησαν χθες να κινούνται στους δρόμους του οικισμού και πέριξ των καταυλισμών, με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Ταπεινό και εποπτεύονται τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Σε μία μόνο ημέρα, αστυνομικοί της Αχαγιάς έκοψαν συνολικά 15 πρόστιμα για αναιτιολόγητη κυκλοφορία, μέτρο που, αναμένεται ότι θα τιθασεύσει, εν μέρει, άλλους απείθαρχους, πέραν των συστάσεων που δεν φαίνεται να απέδωσαν μέχρι σήμερα.

ΑΓΑΘΑ

Εξάλλου ο δήμος, μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας και της ΚΕΔΔΥ, άρχισε να διανέμει, σε καταυλιζόμενους και διαμένοντες στο «χωριό» των Τσιγγάνων, τα 4.000 σαπούνια και τα 1.20Ο δίλιτρα χλωρίνης που προμηθεύτηκε εκτάκτως για τη βελτίωση της υγιεινής τους, ενώ μοιράζονται και 4.000 γιαούρτια που χορήγησε στον δήμο η εργοστασιακή μονάδα της ΝΟΥΝΟΥ στη ΒΙΠΕ Πατρών.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι ο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύο βράδια μετά από το επικό πρώτο ματς της σειράς, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδωσαν την Παρασκευή (26/4) ακόμα μία εκπληκτική μάχη στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτή τη φορά χαμογέλασ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λέστερ επιστρέφει στην Premier League μία σεζόν έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι "αλεπούδες" δεν αγωνίστηκαν, όμως η συντριβή της Λιντς από την ΚΠΡ με 0-4 στο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύ σκληρή για να βρεθεί με την “πλάτη στον τοίχο” από το δεύτερο, μόλις, παιχνίδι αποδείχθηκε η Μονακό, που επικράτησε με 93-88 της Φενέρμπαχτσε και ισοφάρισε τη σειρά των playof . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search