Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Μυλωνάς καλεί Χαρδαλιά και ΕΟΔΥ για απομόνωση και τεστ σε Τσιγγάνους και Ρομά

Τη λήψη αυστηρότερων μέτρων από την Πολιτεία, στον οικισμό τσιγγάνων της Κάτω Αχαΐας και στους επίφοβους καταυλισμούς Ρομά Σαγείκων και Πείρου, αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, κρίνοντας πως αυτά τα σημεία - «υγειονομικές βόμβες» - στην περιοχή, δεν «μαζεύονται» με τίποτα και απειλούν με εξάπλωση του κορονοϊού.

«ΦΡΑΞΙΜΟ»

Σε επικοινωνίες που θα έχει σήμερα, τόσο με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά όσο και με τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ, θα ζητήσει να παρθούν ειδικά μέτρα προφύλαξης της τοπικής κοινωνίας.

Σ' αυτά, κατά πληροφορίες της «Π», θα περιλαμβάνεται η απομόνωση του οικισμού και των καταυλισμών. «Να τους φράξουν δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να προστατευτούμε» λέει ενδεικτικά στέλεχος της δημοτικής αρχής.

ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Επίσης ο δήμος, θα ζητήσει να κατέβουν στην περιοχή κλιμάκια του ΕΟΔΥ και να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους (τεστ) για να καταγραφεί καλύτερα η ακριβής κατάσταση, κάτι που θα οδηγήσει και σε αποτελεσματικότερη θωράκιση.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Μαζί με την Αστυνομία, όχημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, δεν σταμάτησαν χθες να κινούνται στους δρόμους του οικισμού και πέριξ των καταυλισμών, με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Ταπεινό και εποπτεύονται τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Σε μία μόνο ημέρα, αστυνομικοί της Αχαγιάς έκοψαν συνολικά 15 πρόστιμα για αναιτιολόγητη κυκλοφορία, μέτρο που, αναμένεται ότι θα τιθασεύσει, εν μέρει, άλλους απείθαρχους, πέραν των συστάσεων που δεν φαίνεται να απέδωσαν μέχρι σήμερα.

ΑΓΑΘΑ

Εξάλλου ο δήμος, μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας και της ΚΕΔΔΥ, άρχισε να διανέμει, σε καταυλιζόμενους και διαμένοντες στο «χωριό» των Τσιγγάνων, τα 4.000 σαπούνια και τα 1.20Ο δίλιτρα χλωρίνης που προμηθεύτηκε εκτάκτως για τη βελτίωση της υγιεινής τους, ενώ μοιράζονται και 4.000 γιαούρτια που χορήγησε στον δήμο η εργοστασιακή μονάδα της ΝΟΥΝΟΥ στη ΒΙΠΕ Πατρών.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λουίτζι ντι Μάιο, είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στον απόηχο της δυσαρέσκειας που εξέφρασαν τοπικοί πολιτικοί παράγοντες τη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών με φορείς την Παθολογική Κλινική και Τμήμα Λοιμώξεων και το ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την εταιρεία βιοτεχνολογία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις 2:20 μετά τα μεσάνυχτα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3,3 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου, με επίκεντρο 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Βολιμών και εστιακό βάθος 5 χιλιόμε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν χάσει ενοίκια (το 40% λόγω κορονοϊού), να κάνουν την σχετική δήλωση έτσι ώστε να τύχουν της ευ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών με φορείς την Παθολογική Κλινική και Τμήμα Λοιμώξεων και το ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την εταιρεία βιοτεχνολογίας ProtATonce που εδρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις 2:20 μετά τα μεσάνυχτα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3,3 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου, με επίκεντρο 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Βολιμών και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση με την οποία απαιτεί την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Για ακόμα μια φορά έρχεται στην επικαιρότ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search