Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή ΣΚΕΑΝΑ προς φορείς για τα μέτρα στήριξης της εστίασης

Επιστολή απέστειλε ο ΣΚΕΑΝΑ σε φορείς για τα μέτρα στήριξης της εστίασης. Σε αυτήν αναφέρει: 

Ο κλάδος της εστίασης πληττόμενος πρώτος και ακαριαία από την πανδημία του κορονοϊού, αισθάνεται απομονωμένος και στοχοποιημένος αρνητικά, αφού ενώ έχουν ανακοινωθεί 4 δέσμες μέτρων απ’ την κυβέρνηση ,ψάχνει να βρει την ομπρέλα προστασίας των επιχειρήσεων του κλάδου . Επειδή αδυνατούμε να πιστέψουμε, ότι το οικονομικό επιτελείο πιστεύει πως θα λύσει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 100 χρόνων, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και συντεχνιακές υποχωρήσεις που οξύνουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ιδεοληπτικη αντιμετώπιση της εστίασης και απαιτούμε ίση μεταχείριση με ΟΛΟΥΣ τους κλάδους για όσο διάστημα είναι κλειστά τα καταστήματα μας, με κρατική εντολή και εξελίσσεται η υγειονομική κρίση .

Τα μέτρα της επόμενης μέρας, τα οποία είναι διατυπωμένα διαχρονικά, σε κανονικές οικονομικές συνθήκες, θεωρούμε πως πρέπει να είναι η βάση της επόμενης μέρας, συνδυασμένα με άμεση οικονομική ρευστότητα σε κάθε μια απ’ τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές η υπέστησαν συντριπτική μείωση τους τζίρου τους

Διεκδικούμε :

1. Να είναι όλοι οι επιχειρηματίες (Ατομικές Ο.Ε. Ε.Ε. ΙΚΕ), δικαιούχοι των 800€ χωρίς τον διαχωρισμό των μέχρι 5 εργαζόμενων .

2.Μεταφορά των δόσεων των ρυθμίσεων στο τέλος της κάθε περιόδου, που η εκάστοτε ρύθμιση ορίζει και όχι αναστολή για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Οφειλές τρεχουσών υποχρεώσεων που ανεστάλησαν να μεταφερθούν στο επόμενο φορολογικό έτος ρυθμισμένες ατόκως σε 12 δόσεις. Η έκπτωση του -25% για τις εμπρόθεσμες καταβολές να περιλαμβάνει τόσο τις κλειστές όσο και τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

3. Πάγωμα κάθε υποχρέωσης προς τις τράπεζες και καταμερισμός σε πολλές δόσεις στο μέλλον χωρίς επιπρόσθετα επιτόκια.

4. Λύση στο θέμα των ενοικίων για τις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις και πάγωμα εξώσεων για 12 μήνες

5. Μειωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% και 13% άμεσα.

6. Διατήρηση των θέσεων εργασίας και των μισθών του προσωπικού μας με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών.

7. Ένταξη της εστίασης σε όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν τον τουρισμό, ώστε ο κλάδος να συμμετέχει ισότιμα στα ευρωπαϊκά κεφαλαία, με στόχευση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις .

8. Αποζημίωση του χαμένου τζίρου συγκριτικά με το περσινό διάστημα του Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου .Ποσοστό αυτού του τζίρου να δοθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, ως ένεση ρευστότητας για την επόμενη  μέρα, χωρίς τραπεζικό δανεισμό .

9. Ξεχωριστη προσοχή για τις εποχικές επιχειρήσεις εστίασης που συνδέονται άμεσα με τον τουρισμό και πλήττονται αναλογικά σε πολλαπλάσιο βαθμό στον τζίρο τους. Οι κρίσιμες στιγμές που η χώρα ζει, απαιτούν σταθερή προσήλωση στο στόχο, καλό σχεδιασμό, πειθαρχία και πάνω από όλα ενότητα, γιατί είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στην απειλή...Η αντιμετώπιση της κρίσης είναι εθνική και όλοι μας πρέπει να σηκώσουμε το κόστος που μας αναλογεί αλλά και ολοι πρέπει να στηριχτούμε ισότιμα και με εξειδικευμένα μέτρα ανα κλάδο, ώστε να αποφύγουμε το οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων μας και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας

Με εκτίμηση, Εκ μέρους του

Δ.Σ ΣΚΕΑΝΑ

Ο Πρόεδρος Σπυρίδων Στεργίου

Ο Γεν. Γραμματέας Παναγιώτης Ματθαιόπουλος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ο άτυχος άντρας που ήταν δασοπυροσβέστης, έπαθε εγκεφαλικό και κλήθηκε ασθενοφόρο ενώ στην περιοχή υπήρχε ένας γιατρός, γενικής ιατρικής.Ο γιατρός του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Οι απειλές της Τουρκίας για νέο κύμα προσφύγων στα σύνορα του Έβρου έχουν σημάνει συναγερμό στην ΕΛΑΣ.Έτσι, αποφασίστηκε η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα με εκατοντάδ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της προσπάθειάς μας με την επανεκκίνηση των περισσότερων δραστηριοτήτων να έχει ξεκινήσει ή να έχει δρομολογηθεί τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να παρουσιαστούν στα σχολεία τους από την Πέμπτη 28 Μαΐου καλούνται οι διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια τραγική είδηση έγινε γνωστή πριν λίγη ώρα και γέμισε με θλίψη ολόκληρη την Ναυπακτία. Ένα 9χρόνο κοριτσάκι το οποίο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας έφυγε από την ζωή. Βαρύ το χτύπημα της μοίρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος κ. Αϊβαλή για την ύπαρξη των προμελετών και της κοστολόγησης του έργου της υπογειοποίησης του τραίνου στον αστικό ιστό της πόλης καθιστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    «Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθες μία ιδιαίτερα παραγωγική τηλεδιάσκεψη για τα διαχρονικά ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search