Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: 56χρονος χάρισε ζωή με τον θάνατό του

Η οικογένεια 56χρονου από την περιοχή του Πύργου, που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο "Παναγία η Βοήθεια", αποφάσισε τη δωρεά οργάνων του.

Ολα ξεκίνησαν όταν επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος 56χρονου από τον Πύργο ο οποίος κατέληξε από αγγειακό εγκεφαλικό ισχαιμικό επεισόδιο. Η οικογένειά του και ιδιαίτερα η σύζυγός του εξέφρασαν την επιθυμία της μεταμόσχευσης των οργάνων του. Εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο στην εποχή που διανύουμε διότι προβλέπονται διαδικασίες ελέγχου για κορονοϊο σε δότες και υποψήφιους λήπτες.

Τα όργανα που ήταν κατάλληλα προς μεταμόσχευση ήταν η καρδιά την οποία παρέλαβε ομάδα από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Οι νεφροί μεταφέρθηκαν ο ένας στο Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας και ο άλλος στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Επίσης αφαιρέθηκαν οι κερατοδειδής.

Επικεφαλής της προσπάθειας τέθηκε η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Για την κατάλληλη προετοιμασία του δότη συνεργάστηκαν επίσης οι εντατικολόγοι Βασίλης Καραμούζος, Χριστίνα Σκλάβου και Χρυσαυγή Παπαμιχαήλ. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος της νοσηλευτικής ομάδας της ΜΕΘ. Το έργο τους ιδιαίτερα δύσκολο καθώς έπρεπε να διατηρήσουν τα όργανα του υποψήφιου δότη σε αρίστη κατάσταση.

Τη σκυτάλη παρέλαβε ώρα 10.00 το βράδυ της Παρασκευής η ιατρονοσηλευτική ομάδα των χειρουργείων για τη λήψη των οργάνων. Επικεφαλής της ομάδας ο καθηγητής χειρουργικής Γιάννης Μαρούλης πλαισιωμένος από την εκπαιδευμένη στο Ωνάσειο αναισθησιολόγο Νέλη Σίντου, τους χειρουργούς Νίκο Μπενετάτο και Βαγγέλη Ηλιόπουλος, ο οφθαλμίατρος Μενέλαος Κανάκης και φυσικά οι νοσηλευτές των χειρουργείων.

 
Με πληροφορίες Εφημερίδα Πελοπόννησος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την άφιξή του στο Δήλεσι, όπου πραγματοποιεί κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δομές τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα οι σακούλες με μπάζα που είναι τοποθετημένες σε πολλά κεντρικά σημεία της Αχαικής πρωτεύουσας και κυρίως στις οδούς Κορίνθου, Γούναρη και κανακάρη, προ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha ενώ για τις ευρύτερες επιδιώξεις τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα επικρατεί έντασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με μεγάλη θλίψη  αποχαιρέτα τη συνάδελφο  νηπιαγωγό Κοτσίρη Χριστίνα. Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Όλοι αυτοί  που είχαν την
Image
Image

Search