Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ο δήμος διέθεσε χώρο για σορούς - Μετά την απαγόρευση για το νεκροτομείο του ΠΓΝΠ

Μακάβριο μεν, αλλά αναγκαίο: Ο Δήμος Πατρέων ανταποκρίθηκε άμεσα. Μέσα σε λίγα 24ωρα κατάφερε να επαναλειτουργήσει τον χώρο παραμονής των θανόντων πολιτών σε ψυκτικούς θαλάμους του Α' νεκροταφείου, ικανοποιώντας το αίτημα του σωματείου επαγγελματιών πένθιμων τελετών της Πάτρας, μετά από την απαγόρευση που επέβαλε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του.

Το ζήτημα ανέδειξε η «Π» πριν από λίγες ημέρες, μεταφέροντας την αγωνία των επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να βρουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε.

Ο χώρος δέχθηκε τις τεχνικές επεμβάσεις των δημοτικών υπηρεσιών και ξεκίνησε να επαναλειτουργεί από την προηγούμενη Δευτέρα. Στα γραφεία τελετών δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιούν υπό προϋποθέσεις τους υπάρχοντες ψυκτικούς θαλάμους μέχρι να αρθεί η απαγόρευση για τα νοσοκομεία της Πάτρας.

Ειδικότερα, θα επιτρέπεται η εισαγωγή σορών για θανόντες μόνο από τα σπίτια τους και όχι από τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Στον χώρο θα υπάρχει φύλακας που θα τον ανοίγει σε καθορισμένο ωράριο. Επειδή στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το οστεοφυλάκιο, ο Δήμος θα ενημερώσει το κοινό για τις ώρες που θα είναι ανοικτό, ώστε να μην συμπίπτει με το διάστημα εισαγωγής και εξαγωγής των σορών από τον ψυκτικό θάλαμο και τον θάλαμο προετοιμασίας.

Τα γραφεία τελετών που θα κάνουν χρήση του χώρου, θα είναι υποχρεωμένα να επικολλούν σήμανση σε κάθε φέρετρο με το ονοματεπώνυμο του θανόντα, την επωνυμία του γραφείου και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Στον κανονισμό λειτουργίας που έδωσε ο Δήμος στους επαγγελματίες πένθιμων τελετών είναι να μην εισάγουν σορό που να έχει χαρακτηριστεί «αζήτητος» χωρίς να έχει προσκομιστεί εισαγγελική εντολή και να μην έχει γίνει καταχώρηση στο βιβλίο κηδειών. Επίσης, θα απαγορεύεται η εισαγωγή σορού χωρίς να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου, χωρίς φέρετρο και χωρίς να έχει καταβληθεί το τέλος που έχει αποφασιστεί. Πριν από κάθε κίνηση θα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία των γραφείων τελετών με το προσωπικό του Α' νεκροταφείου.

πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε στα 67 του χρόνια ένας από τους πιο γνωστούς φωτορεπόρτερ στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, ο Χρήστος Μπαντούνας. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήμ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασε η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου με αφορμή το θάνατο του σύζυγού της, κάνοντας λόγο για αδιαφορία του ιατρού. Η μήτερα του Γιάννη Καλλιάνου, Χάρις Δαμιανού μίλησε στον ALPHA . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ο κατηγορούμενος πήρε αναβολή για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος, με τον ίδιο να διατείνεται ότι είναι αθώος.  Με την αυτόφωρη διαδικασία και με την . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη των 11 εκλεγμένων με τους «Σπαρτιάτες» βουλευτών, του Ηλία Κασιδιάρη καθώς και ενός δικηγόρου, κατηγορ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της νηπιαγωγού Χριστίνας Κοτσίρη, προϊσταμένης του 16ου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο οποία και υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια.Ο Δή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, συμμετείχαν την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής
Image
Image

Search