Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ο δήμος διέθεσε χώρο για σορούς - Μετά την απαγόρευση για το νεκροτομείο του ΠΓΝΠ

Μακάβριο μεν, αλλά αναγκαίο: Ο Δήμος Πατρέων ανταποκρίθηκε άμεσα. Μέσα σε λίγα 24ωρα κατάφερε να επαναλειτουργήσει τον χώρο παραμονής των θανόντων πολιτών σε ψυκτικούς θαλάμους του Α' νεκροταφείου, ικανοποιώντας το αίτημα του σωματείου επαγγελματιών πένθιμων τελετών της Πάτρας, μετά από την απαγόρευση που επέβαλε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του.

Το ζήτημα ανέδειξε η «Π» πριν από λίγες ημέρες, μεταφέροντας την αγωνία των επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να βρουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε.

Ο χώρος δέχθηκε τις τεχνικές επεμβάσεις των δημοτικών υπηρεσιών και ξεκίνησε να επαναλειτουργεί από την προηγούμενη Δευτέρα. Στα γραφεία τελετών δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιούν υπό προϋποθέσεις τους υπάρχοντες ψυκτικούς θαλάμους μέχρι να αρθεί η απαγόρευση για τα νοσοκομεία της Πάτρας.

Ειδικότερα, θα επιτρέπεται η εισαγωγή σορών για θανόντες μόνο από τα σπίτια τους και όχι από τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Στον χώρο θα υπάρχει φύλακας που θα τον ανοίγει σε καθορισμένο ωράριο. Επειδή στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το οστεοφυλάκιο, ο Δήμος θα ενημερώσει το κοινό για τις ώρες που θα είναι ανοικτό, ώστε να μην συμπίπτει με το διάστημα εισαγωγής και εξαγωγής των σορών από τον ψυκτικό θάλαμο και τον θάλαμο προετοιμασίας.

Τα γραφεία τελετών που θα κάνουν χρήση του χώρου, θα είναι υποχρεωμένα να επικολλούν σήμανση σε κάθε φέρετρο με το ονοματεπώνυμο του θανόντα, την επωνυμία του γραφείου και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Στον κανονισμό λειτουργίας που έδωσε ο Δήμος στους επαγγελματίες πένθιμων τελετών είναι να μην εισάγουν σορό που να έχει χαρακτηριστεί «αζήτητος» χωρίς να έχει προσκομιστεί εισαγγελική εντολή και να μην έχει γίνει καταχώρηση στο βιβλίο κηδειών. Επίσης, θα απαγορεύεται η εισαγωγή σορού χωρίς να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου, χωρίς φέρετρο και χωρίς να έχει καταβληθεί το τέλος που έχει αποφασιστεί. Πριν από κάθε κίνηση θα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία των γραφείων τελετών με το προσωπικό του Α' νεκροταφείου.

πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, έχοντας στο πλευρό του τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, όσο διήρκησε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, έδιναν ραντεβού με τους τηλεθεατές σχεδόν καθη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πλήρης λειτουργία των Ποινικών δικαστηρίων, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, αρχίζει μετά την 21 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δόθηκε τα μεσάνυκτα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε σχολείο στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν άγνωστοι μαχαίρωσαν νεαρό στο προαύλιο του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου.Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ-1, «το περιστα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Περιμένουμε σημαντικές επενδύσεις στη βιομηχανία από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το έλλειμμα εργατικών χεριών σε εποχιακές αγροτικές εργασίες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε τροπολογία, με την οποία επιχειρείται να δοθεί η δυνατότητα σε ανέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα θρανία επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου και οι μικροί μαθητές της χώρας μας καθώς ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία αλλά και οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί.Υπενθυμίζεται πως, όπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποπιήθηκε η συγκέντρωση των καρναβαλιστών για τη «Στέγη Για Το Καρναβάλι», το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας  Τα πληρώματα του ΑΣΟ ακολουθώντας τη δική τους φω
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search