Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δημιουργία νέων προϊόντων τουριστικής ανάπτυξης

 Με το βλέμμα στη «μετά κορωνοϊού ημέρα», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλύει το νέο τουριστικό περιβάλλον και σχεδιάζει προσεκτικά την στρατηγική και τις δράσεις της, θέτοντας στο επίκεντρο τον εμπλουτισμό του τοπικού «τουριστικού προϊόντος» με την αξιοποίηση της τοπικής γαστρονομίας και της τοπικής παραγωγής, δηλαδή της κουλτούρας και της αυθεντικότητας της περιοχής. 

«Η επόμενη ημέρα θα μας βρει έτοιμους με όλα τα δημιουργικά όπλα στη φαρέτρα μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης, αναφερόμενος σε μια νέα πολιτική η οποία θα αξιοποιεί συνολικά όλους τους πυλώνες της τοπικής οικονομίας. Η γαστρονομία αποτελεί εκείνο τον τομέα στον οποίο η Δυτική Ελλάδα επενδύει ώστε να συνδέσει την άυλη διάσταση του τουρισμού, το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, με την τεχνογνωσία, και τις καλές διεθνείς πρακτικές. 

Για το σκοπό αυτό διεξάγεται στρατηγική μελέτη για το καθορισμό πολιτικών και εργαλείων ανάπτυξης της τοπικής γαστρονομίας και του πολιτισμού, με στόχο την αποτύπωση μιας σύγχρονης στρατηγικής για τον εμπλουτισμό του προορισμού με τη  γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. 

Πέραν από την αποτύπωση των διεθνών πρακτικών ο στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνει και πρωτογενή έρευνα στους επαγγελματίες της Δυτικής Ελλάδας. 

Στόχος είναι οι ίδιοι οι ντόπιοι οι επιχειρηματίες της περιοχής, να συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση εγχειρημάτων συμβατών με το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Δυτικής Ελλάδας. Επίσης τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποτελέσουν ένα πρώτο οδηγό για την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός, αφού εμπεριέχει σημαντικά δεδομένα για τη διαχείριση της κατάστασης. 

Οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν τη δυνατότητα μέχρι την Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 να συμμετέχουν στην έρευνα με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου που βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://www.surveymonkey.com/r/region_of_western_greece 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την οποία κατηγορεί ότι βρίσκεται σε υπηρεσία σκοπιμοτήτων με αφορμή την στάση που κρατάει απέναντι στον ΧΥΤΑ της Πάτρας, έκανε ο Ανδρέας Φούρας. Αναλυτικά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας προγραμματίζει η ΟΛΜΕ, στις οποίες περιλαμβάνεται συλλαλητήριο και 24ωρη απεργία. Τελικές αποφάσεις θα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με πυροβολισμούς δέχθηκε ένας άνδρας στη Βούλα ο οποίος εξέπνευσε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην οδό Δωδεκανήσου, στην Βούλα, πολύ κοντά στο Ασκληπιείο, ένας άνδ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη πριν από λίγο ο αστυνομικός Derek Chauvin, ο οποίος σκότωσε τον George Floyd στη Μινεάπολη. Αυτό είναι και το αίτημα των διαδηλωτών τόσο στη Μινεσότα αλλά και σε τουλάχι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την οποία κατηγορεί ότι βρίσκεται σε υπηρεσία σκοπιμοτήτων με αφορμή την στάση που κρατάει απέναντι στον ΧΥΤΑ της Πάτρας, έκανε ο Ανδρέας Φούρας. Αναλυτικά ο τέως Δήμαρχος Πατρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Γέφυρα στην Καλόγρια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Τα μέτρα προστασίας στις λαϊκές αγορές έχουν ατονήσει. Από τη μία η ζέστη , από την άλλη το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο σε συνδυασμό με τ ότι  μειώθηκαν  τα κρούσματα κορωνoιού έχουν φ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search