ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για καταδυτικό τουρισμό

Δεν πρόκειται να δεχθούμε επισκέπτες από χώρες που ο δείκτης συχνότητας κρουσμάτων είναι διαφοροποιημένος από τον δείκτη που έχει επιτύχει η Ελλάδα, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Τουρισμού, Εμμ. Κόνσολας, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του επί του καταδυτικού νομοσχεδίου.

Εάν στις αρχές Ιουλίου δούμε ότι κάτι αλλάζει, το συζητάμε, αλλά έως τότε, κύριος γνώμονας για την κυβέρνηση είναι η δημόσια ασφάλεια είπε ο κ. Κόνσολας σχολιάζοντας τον προβληματισμό για το ποια πρωτόκολλα υγείας θα εφαρμοστούν στη χώρα μας με την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επειδή είπαμε ότι στις 25/5 ξεκινά ο θαλάσσιος τουρισμός, την 1/6 τα 12μης βάσης ξενοδοχεία και στις 15/6 τα εποχικά ξενοδοχεία, επαναλαμβάνουμε ότι θα πάμε «με γνώμονα τη δημόσια ασφάλεια και την υγεία» των επισκεπτών.

Όπως σημείωσε ο κ. Κόνσολας, τα στελέχη του υπουργείου Τουρισμού εργάζονται εδώ και πολύ καιρό στην κατεύθυνση συγκρότησης πρωτοκόλλων. Αναμένουμε, πρόσθεσε, μετά και τη έγκριση του σημερινού νομοσχεδίου, που προβλέπει «για πρώτη φορά» τη θεσμοθέτηση πρωτοκόλλων υγείας, να ακολουθήσουμε την εφαρμογή αυτών.

Ανέφερε ακόμα ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει συζητήσει και με πιστοποιημένα πανεπιστημιακά τμήματα Δημόσιας Υγείας, «και περιμένουμε για το εάν και ο ΕΟΔΥ θα δώσει πρόσθετη πιστοποίηση σε αυτά, και θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή (πρωτοκόλλων υγείας)».

Αναφερόμενος στη συγκυρία της ψήφισης του καταδυτικού νομοσχεδίου, ο κ. Κόνσολας είπε ότι απαντά στην «ευαλωτότητα» του τουρισμού. Πέραν από τον μαζικό τουρισμό, πρέπει να δώσουμε έμφαση στο ανταγωνιστικό πρόσημο του τουριστικού προϊόντος σε σχέση με τη γειτονιά μας είπε ο κ. Κόνσολας και συνέχισε: Πρέπει να ανατάξουμε την τουριστική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι το υπουργείο Τουρισμού πρέπει να έχει δυναμική με ορίζοντα που να ξεπερνά τη δική μας θητεία είπε ο υφυπουργός κάνοντας παράλληλα λόγο για εθνική προσπάθεια αλλά και για την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικού συμβολαίου σε αυτήν την κατεύθυνση.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε διάστημα σχεδόν τριών εβδομάδων ανακοίνωσε η Κίνα, ανακοινώνοντας χθες σχεδόν 16 νέα περιστατικά κορωνοϊού και ανησυχητική άνοδο των εισαγόμενων . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από χέρια αστυνομικού, σχεδόν στο σύνολο της αμερικανικής Επικράτειας στις ΗΠΑ. . . .
LIFE STYLE

Ένας χρόνος πέρασε από το βράδυ της 30ης Μαΐου του 2019, μέρα που ο Κώστας Ευρυπιώτης «έφυγε» για πάντα από τη ζωή. Ο Κώστας Κόκλας, φίλος και συνεργάτης του ηθοποιού, θυμήθηκε το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση με την οποία απαιτεί την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Για ακόμα μια φορά έρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση με την οποία απαιτεί την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Για ακόμα μια φορά έρχεται στην επικαιρότ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από ένα στα τέσσερα καταστήματα εστίασης και νυκτερινής διασκέδασης σε πανελλαδικό επίπεδο δε σήκωσε ρολά την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας τους, μετά την άρση της καραντίνας, με το πρόβλημα να
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην τοποθέτηση 81 ηλεκτρικών ποδηλάτων σε ειδικούς σταθμούς μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου προχωρά ο Δήμος Αγρινίου. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση σύμφωνα με την
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search