ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Φτερό στον άνεμο της ύφεσης οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα της πανδημίας

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση με ημίμετρα, οπαδός μιας αντίληψης που αντιλαμβάνεται την παρούσα κρίση ως μια άλλη μορφή αναδιάρθρωσης», «προς όφελος των λίγων και ισχυρών», δηλώνει ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στην «Αυγή της Κυριακής», υποστηρίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά θα είναι ‘φτερό στον άνεμο’ στο νέο σκηνικό».

Ο κ. Σκουρλέτης μιλά για την επικείμενη παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αφορά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την περίοδο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, με έμφαση στους τομείς της εστίασης, του τουρισμού και της απασχόλησης.

Αναφέρει ότι ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε αυτές τις συνθήκες «θα συνιστούσε ακραίο τακτικισμό» και θα αποτελούσε «προσπάθεια της κυβέρνησης να μην βρεθεί τους επόμενους μήνες αντιμέτωπη με τα προβλήματα που πολλαπλασιάζει η λαθεμένη πολιτική της». Τονίζει ότι η υπόθεση της διεύρυνσης του κόμματος, της ένταξης νέων μελών δεν σταμάτησε ποτέ και υπογραμμίζει πως το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να στηρίζεται και να προωθεί με κοινωνικοοικονομικούς όρους τη συμμαχία των αυτοαπασχολούμενων, των μισθωτών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών».

Σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής, αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα, πράγματι η ηγεσία του δείχνει να οριοθετείται απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό», κάτι που «έχει μια ξεχωριστή σημασία για τη δυνατότητα αναζήτησης μιας στέρεης προγραμματικής σύγκλισης και συνεργασίας σε μια ισότιμη βάση».

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως δεν ισχύουν διλήμματα όπως «ποιοι είναι υπέρ της διεύρυνσης και ποιοι κατά», «ποιοι υποστηρίζουν τη λογική ενός καθαρού κόμματος του 3% ή θέλουν ένα μεγάλο κόμμα». Υπογραμμίζει ότι «ο ειλικρινής συντροφικός διάλογος στη βάση μιας δημοκρατικής λειτουργίας και κουλτούρας είναι ο μόνος δρόμος υπέρβασης των όποιων αρρυθμιών εμφανίζονται κατά καιρούς», ενώ σχολιάζοντας δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον ίδιο και άλλους να υλοποιούν σχέδιο εναντίον του χώρου, υπογραμμίζει ότι «μόνο γέλια προκαλούν».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε Αθηναίος πολίτης και ζητάει  να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία η κοινή υπουργική απόφαση γι . . .
ΚΟΣΜΟΣ

"Λυπηρή" χαρακτήρισε την απόφαση για την Αγιά Σοφιά, με ανακοίνωσή του, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.   Ο κ. Μπορέλ ανέφερε ότι "η Αγία Σοφία έχε . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο κ. Γιώργος Βερνίκος (πρόεδρος Ο.Κ.Ε., Γενικός Γραμματέας ΣΕΤΕ και πρόεδρος Vernicos Yachts) συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Την απογοήτευση των ΗΠΑ για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους. Απαντώντας σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την επιτυχία του στις φετινές πανελλήνιες μίλησε ο Γιώργος Κατσαλάς ο οποίος είναι ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία συγκεντρώνοντας 18.600 μόρια. Όπως είπε πάντα του άρεσε η πανεπιστημιακή καριέρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τεστ κοπώσεως χωρίς κλιματισμό και με ανεμιστήρα που υπολειτουργεί. Σε συνθήκες σάουνας ασφαλισμένοι περιμένουν έξω από το μικροβιολογικό εργαστήριο. Στο οδοντιατρείο ο ιδρώτας των ασφαλισμένων να τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, προκειμένου να παραχωρήσει στις 12:00 το μεσημέρι, συνέντευξη τύπου του  με θέμα:  
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search