ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Έβρο:Δεν μπήκαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικά εδάφη

Θέση αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο πήρε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Δεν εκτιμώ ότι συνέβη τίποτα που να είναι αξιοσημείωτο που να χρίζει τέτοιας συζήτησης. Η αντιπολίτευση υιοθέτησε μια ακροδεξιά ρητορική», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τα σύνορά μας είναι ακριβώς καθορισμένα με τη Συνθήκη της Λωζάννης και τα πρωτόκολλα του 1926».

«Υπάρχουν τμήματα ανατολικά του Έβρου που είναι ελληνικά εδάφη και δυτικά του Έβρου που είναι τουρκικά εδάφη. Αυτά τα ζητήματα λύνονταν σε τεχνικό επίπεδο», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Δεν μπήκαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικά εδάφη. Υπάρχει μια νευρικότητα της Τουρκίας γιατί προχωρούμε σε ενίσχυση του φράκτη και επέκτασή του. Έχουμε ενημερώσει την Τουρκία με ΝΟΤΑΜ. Φτιάχνουμε τον φράκτη κατά μήκος των συνόρων. Υπάρχουν διπλωματικοί δίαυλοι επικοινωνίας. Είμαστε πολύ σίγουροι για το δίκαιό μας. Δεν θα έπρεπε να είναι θέμα για το εάν και πώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλάει με τον Τούρκο πρόεδρο».

Όσον αφορά το γιατί έγινε το διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Έγινε γιατί βρέθηκαν στρατεύματα στην περιοχή. Και το κάναμε το διάβημα για να μη δημιουργηθεί ένταση στην περιοχή. Η υπόθεση ξεκίνησε από ψευδές δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Προσγειώθηκε στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, ο Τάιλερ Μάκμπεθ για να δώσει το παρόν στην αυριανή ορκωμοσία του Στέφανου Κασσελάκη. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 18 έως 24 Μαρτίου) για τη γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search