ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας στον Ιταλό ΥΠΕΞ: Με κανόνες και ασφάλεια το άνοιγμα της Ελλάδας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λουίτζι ντι Μάιο, είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στον απόηχο της δυσαρέσκειας που εξέφρασαν τοπικοί πολιτικοί παράγοντες της Ιταλίας για το σχέδιο της Ελλάδας για τον τουρισμό, θεωρώντας ότι θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα χωρίς επιπρόσθετους περιορισμούς για τους προερχόμενους από την Ιταλία επισκέπτες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνομιλία των δύο υπουργών Εξωτερικών εστιάσθηκε σε ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Ιταλού ΥΠΕΞ στην Αθήνα, στις 9 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στο σχέδιο της Αθήνας για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, το οποίο γίνεται με κανόνες και ασφάλεια και με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών για την επιστροφή στην ομαλότητα και την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της ΕΕ.

Ο Έλληνες ΥΠΕΞ συνομίλησε το απόγευμα και με τον ομόλογό του της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτόλο, με θέμα τις εξελίξεις στη Λιβύη και την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης, το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, καθώς οι δύο χώρες σχεδιάζουν να ανοίξουν σταδιακά στον τουρισμό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πηγή: Corriere.it, Deutsche Welle

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εκτός εαυτού βγήκε, για λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί, ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 15 χρόνων στο Αγρίνιο και επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα στην κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search