ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας χρόνος κυβέρνησης Μητσοτάκη - Ο πρώτος απολογισμός σε 42 σελίδες

Με… εργασιοθεραπεία αποφάσισε να γιορτάσει τη συμπλήρωση ενός χρόνου γαλάζιας διακυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως, εξάλλου είχε προϊδεάσει σε ανύποπτο χρόνο τους συνεργάτες του λέγοντας πως η 7η Ιουλίου θα είναι «ακόμη μία ημέρα στη δουλειά», κατά την αγγλοσαξονική έκφραση.

Επιδιώκοντας, μάλιστα, να υπογραμμίσει την αυστηρή του προσήλωση στους θεσμούς σε πλήρη αντίθεση με όσα μεθόδευε η ηγεσία της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει των όσων «ανατριαχιαστικών», όπως λένε κυβερνητικοί παράγοντες, αποκαλύπτονται τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρωθυπουργός θα περάσει στη μία μετά το μεσημέρι το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου στο πλαίσιο των τακτικών πλέον και σε μηνιαία βάση συναντήσεων του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το άνοιγμα του τουρισμού, οι συνεχείς τονωτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην Οικονομία, η ανάγκη να καταλήξει η ΕΕ σε γενναίες αποφάσεις σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17/18 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, αλλά και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά στο φόντο της πρόσφατης επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ερντογάν θα κυριαρχήσουν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ Μητσοτάκης θα έχει παραχωρήσει εφ’ όλης της ύλης ραδιοφωνική συνέντευξη, ενώ το επικοινωνιακό team του Μεγάρου Μαξίμου, υπό τον Έρικ Παρκς, έχει ήδη ετοιμάσει επετειακό βίντεο, στο οποίο κατά πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα επισημαίνει τους κύριους σταθμούς της πορείας από τον περασμένο Ιούλιο έως και σήμερα, ενώ θα υποδεικνύει τους εφεξής μείζονες στόχους της γαλάζιας διακυβέρνησης. Στελέχη, που έχουν συμμετάσχει στο συγκεκριμένο project προϊδεάζουν πως πρόκειται για ένα βίντεο, που επιχειρεί να αναδείξει το όραμα, που διατρέχει την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Κυβερνητικά στελέχη παρατηρούν πως μία πρώτης τάξεως διαφήμιση του έως τώρα κυβερνητικού έργου θα μπορούσε να είναι η χθεσινή εκδήλωση στη Νίκαια, στο περιθώριο της παράδοσης στο επιβατικό κοινό των τριών νέων σταθμών της γραμμής 3 του Μετρό, ήτοι της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας. Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζει, όπως σημειώνουν τα ίδια πρόσωπα, την οικονομική και κοινωνική σημασία του έργου, που αναβαθμίζει εκ των πραγμάτων τρεις πυκνοκατοικημένες και εν πολλοίς υποβαθμισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής, συνδέοντας τες με το κέντρο της πρωτεύουσας

«Όταν μειώνονται οι φυσικές αποστάσεις, μειώνονται και οι κοινωνικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσδίδοντας ένα ξεκάθαρο φιλολαϊκό πρόσημο στη συγκεκριμένη δράση. Πέραν τούτου, η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό ενέχει και ένα σοβαρό συγκοινωνιακό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα καθώς μειώνει την χρήση του αυτοκινήτου, πολλαπλασιάζοντας παράλληλα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας και των περιχώρων του Πειραιά.

Η ομιλία Μητσοτάκη μετά την μεγάλη εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου 2019

Στους 12 μήνες που παρήλθαν αφότου οι πολίτες εμπιστεύτηκαν το τιμόνι της χώρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβέρνηση που σχημάτισε ήρθε αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις και κλήθηκε να διαχειριστεί δύο σημαντικές κρίσεις: την ασύμμετρη απειλή στα σύνορα και την πανδημία του κορωνοϊού.

Κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, στο κυβερνητικό επιτελείο κατέληξαν σε ένα κείμενο 42 σελίδων στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά και ανά υπουργείο το έργο που παρήχθη το τελευταίο 12μηνο.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι από πέρυσι η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε ριζικά. τόσο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. «Η λειτουργία των θεσμών αποκαταστάθηκε, η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος επέστρεψε και η οικονομία ξαναμπήκε σε δυναμική τροχιά», αναφέρεται.

Η Ελλάδα, προστίθεται, έγινε παγκόσμια υπόδειγμα και παράδειγμα, αυτή τη φορά προς μίμηση, για τον υπόλοιπο κόσμο. Ανέκτησε τη χαμένη της αξιοπιστία και αξιοπρέπεια διεθνώς. Μέσα σε ένα χρόνο, έγιναν όσα δεν είχαν προχωρήσει για δεκαετίες. Το κράτος ψηφιοποιήθηκε και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να στηθούν σε ουρές. Για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, είδαν μείωση σε μια σειρά από φόρους και ο κόσμος της εργασίας μπήκε στο προσκήνιο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σκύλων σε γυναίκα εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε πάρκινγκ της οδού Μάντικα στη Ραφήνα. Όπως αναφέρει το irafina.gr, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Δήμος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search