ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Το «Oruc Reis» παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών. Την αποτροπή του «Oruc Reis» με τον ίδιο τρόπο που έγινε το 2018, αλλά και τη σύγκληση Εκτακτης Συνόδου Κορυφής προκειμένου να συζητηθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους τηλεφωνικής συνομιλίας στο πλαίσιο των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα ελληνοτουρκικά.

Τσίπρας: Αυτό που μας απασχολεί δεν είναι η ποιότητα των τουρκικών ερευνών, αλλά το γεγονός ότι το «Oruc Reis» παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα

«Είχα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να με ενημερώσει για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ημουν απολύτως σαφής», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στα κοινωνικά δίκτυα, υπογραμμίζοντας ότι «την ώρα που η Τουρκία προβαίνει σε παράνομες ενέργειες που αγνοούν πλήρως το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζουν ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, διεξάγοντας έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αυτονόητη υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας είναι να μην εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα, τόσο προς τη στρατιωτική ηγεσία όσο και προς τους εταίρους μας και τη διεθνή κοινή γνώμη».

«Ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να διαρρέει ανυπόστατα επιχειρήματα, όπως ότι οι έρευνες του τουρκικού σκάφους εμποδίζονται ή και ακυρώνονται από τον θόρυβο των παρακείμενων τουρκικών πλοίων. Αυτό που μας απασχολεί δεν είναι η ποιότητα των τουρκικών ερευνών, αλλά το γεγονός ότι το ''Oruc Reis'' παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «ο τρόπος με τον οποίο οι παράνομες αυτές έρευνες πρέπει και μπορούν να αποτραπούν είναι γνωστός στις Ενοπλες Δυνάμεις μας από τον Οκτώβρη του 2018, όταν και το επιχείρησαν αποτελεσματικά».

Εμπιστοσύνη Τσίπρα στις ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε «πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες» των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλώνοντας επίσης ότι «όσο διαρκεί η κρίση δεν θα παρεμβαίνουμε στο έργο τους». «Ζήτησα επίσης από τον κ. Μητσοτάκη να προκαλέσει άμεσα την έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ώστε η ΕΕ να πάρει σαφή θέση καταδίκης της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς, καθώς και να συζητήσει κυρώσεις», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέλος, τόνισα την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους εθνική στρατηγική, με αρχή, μέση και τέλος, για την απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα, με στόχο την επιστροφή της Τουρκίας στον διάλογο, για την επίλυση της μιας και μόνης διαφοράς μας, για την υφαλοκρηπίδα, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό του ζήτησα εκ νέου να συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Σε αυτή την κρίσιμη φάση για τα εθνικά μας θέματα είναι απολύτως απαραίτητη η χάραξη εθνικής στρατηγικής», κατέληξε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο νέος νόμος για τον αιγιαλό που αφορά στην απομάκρυνση ή μείωση στις ξαπλώστρες στα παραλιακά καταστήματα της Αχαίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην μείωση του αριθμού των ερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε σε βίντεο στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή το . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας κρατούμενος που είχε τη θέση του αρχιμάγειρα στις φυλακές κράτησης Νέων Αυλώνα και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθησαν για εμπόριο ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων μέσα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ σημειώνει:   H πληθώρα περιστατικών τα οποία σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ή την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών και καταλήγουν σε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε σε βίντεο στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή του αναφέρεται στην κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην απεργία της Ομοσπονδίας τους συμμετέχουν την Τετάρτη και οι δικαστικοί υπάλληλοι της Πάτρας. Κύριο αίτημα είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το δικαστικό χάρτη και να μην καταργηθεί – συγχωνευ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 16.00.  Το Σώμα θα συνεδριάσει στην αίθουσα του Περι
Image
Image

Search