ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορούτς Ρέις: Κατευθύνεται και πάλι προς την Ελληνική υφαλοκρηπίδα

Από τις 7.20 χθες, αργά το απόγευμα, που το Ορούτς Ρέις εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με κατεύθυνση ανατολική βορειοανατολική, διαφαινόταν ότι τις πρώτες πρωινές ώρες θα εξέρχετο και της κυπριακής ΑΟΖ, που περιλάμβανε το υπόλοιπο τμήμα της παράνομης NAVTEX, που είχε εκδώσει ο υδρογραφικός σταθμός Αττάλειας.

 

Στις 3 τα ξημερώματα το τουρκικό ωκεανογραφικό είχε εξέλθει της κυπριακής ΑΟΖ έχοντας χαράξει ρότα βόρεια, με τα δεδομένα να δείχνουν ότι κατευθύνεται προς το λιμάνι της Αττάλειας.

 

Όμως, στις 5 άλλαξε πορεία, με κατεύθυνση νότια – νοτιοδυτική και πέρασε πάλι τα όρια της Κυπριακής ΑΟΖ, εντός της οποίας συνεχίζει να κινείται. Πλέει με ταχύτητα σταθερή περίπου 4,5 κόμβων, έχοντας απλωμένα τα καλώδια, αν και σε πολύ μικρή έκταση – υπολογίζεται στα 200 μέτρα. Εάν συνεχίσει με αυτή την πορεία, υπολογίζεται ότι το μεσημέρι, στο διάστημα 2 με 4 θα μπει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

 

Σε ότι αφορά την ελληνική πλευρά, οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού παραμένουν ως έχουν, με ισχυρή παρουσία, σε καθεστώς ύψιστης επιφυλακής. Άλλωστε, η επιφυλακή δεν ήρθη ακόμα κι όταν βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα στις 7.20 χθες αργά το απόγευμα. ​

 

Πηγή: enikos.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα μεταφέρονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι 64 συλληφθέντες που σχετίζονται με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στην Δυτική Ελλάδα καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την κυκλοφορία των δίκυκλων και των φορτηγών κενών φορτίου στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τον επόμενο μήνα θα δουν σταδιακά οι καταναλωτές την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της κατάστασης στην Μέση Ανατολή και άρχισαν κάποιοι να επανεξετάζουν τη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στην Δυτική Ελλάδα καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την κυκλοφορία των δίκυκλων και των φορτηγών κενών φορτίου στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως ήταν αναμενόμενο τα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εξήχθησαν από την εξαιρετική επιστημονική ημερίδα με τον ευρηματικό τίτλο:Από τον ρεπόρτερ του 19ου   αιώνα
Image
Image

Search