ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Στις αρχές του 2021 οι μετανάστες στις δομές θα είναι λιγότεροι

Την εκτίμηση ότι στις αρχές του 2021 οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις δομές θα είναι σαφώς λιγότεροι από ότι είναι σήμερα, εξέφρασε ο Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ότι από τα τέλη του 2019 η Ελλάδα έχει ζητήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την κατανομή μεταναστών. Παράλληλα, τόνισε ότι από το Πάσχα έχει ξεκινήσει η μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών και ευάλωτων στην Ευρώπη ξεκαθαρίζοντας ότι η διαδικασία αυτή αφορά ήδη αναγνωρισμένους πρόσφυγες.

 

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για υποδοχή από το Βερολίνο 1500 προσφύγων από την Ελλάδα, ο Νότης Μηταράκης εξήγησε ότι όλοι είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που βρίσκονται σε νησιά του Αιγαίου.

Μηταράκης: Δεν είναι επιλογή η μόνιμη εγκατάσταση στο Καρά Τεπέ

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υποστήριξε ότι στις αρχές του νέου έτους ο κόσμος που θα βρίσκεται στις δομές θα είναι σαφώς λιγότερος. «Σε καμία περίπτωση στις αρχές του 2021 δεν θα έχουμε τον ίδιο κόσμο στις δομές. Φέτος έχουμε δώσει 60.000 αποφάσεις ασύλου ενώ έχουν μπει στη χώρα 11.000 άτομα άρα είναι θέμα λίγων μηνών να έχουμε λίγους μετανάστες στα νησιά».

Παράλληλα,, τόνισε ότι δεν είναι επιλογή η μόνιμη εγκατάσταση στο Καρά Τεπέ αλλά χρειάζεται να υπάρξει μια έκταση για νέα μόνιμη δομή και διευκρίνισε ότι στη Σάμο η δομή είναι χωρητικότητας 2100 ατόμων. «Στη Σάμο η δομή που φτιάξαμε είναι για 2.100 στη Χίο κάτι αντίστοιχο χρειάζεται. Στη Μυτιλήνη ίσως χρειάζεται κάτι καλύτερο».

Τέλος, αναφορικά με τον εμπρησμό στη Μόρια, ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι υπάρχουν θύλακες παραβατικής συμπεριφοράς που βρίσκουν χώρο δράσης λόγω των άναρχων κέντρων και πρόσθεσε: «Σε ορισμένους υπάρχει η αίσθηση ότι θα βάλουν φωτιά για να μπορέσουν να φύγουν νωρίτερα. Αυτό είναι απόλυτα δεδομένο ότι δεν θα γίνει».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ εισήλθε χθες σε δεύτερο εθνικό lockdown με την έναρξη της περιόδου των μεγάλων εβραϊκών γιορτών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκαστούν να παραμείνουν στα σπίτια τους Τ . . .
LIFE STYLE

Λίγες ημέρες μετά τη συναυλία της στο Κατράκειο και τα σχόλια που ακολούθησαν για ένα κατάμεστο θέατρο, παρά τα αυστηρά μέτρα και τις συστάσεις για τον κορονοϊό, η Νατάσα Θεοδωρίδο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο 16,7% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα το β' τρίμηνο φέτος, έναντι 16,2% του προηγούμενου τριμήνου και 16,9% του αντίστοιχου τριμήνου του 2019. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πακέτο ενίσχυσης όσων υπέστησαν ζημιές από τον Ιανό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας το Σάββατο (19.09.2020), κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού και σε συνεργασί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο 16,7% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα το β' τρίμηνο φέτος, έναντι 16,2% του προηγούμενου τριμήνου και 16,9% του αντίστοιχου τριμήνου του 2019. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 768.276 άτομα (εκ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του ΤμήματοςΆμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι αφαίρεσε από κατάστημαυπεραγοράς τροφίμων, δυο φιάλες οινοπνευματώδους ποτού συνολικής αξίας40 ευρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2020, στην Δυτική Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, από τους αστυν
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search