ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Τσιγκρή σε Βορίδη για πατάτες, καρπούζια και σταφύλια

Με παρεμβάσεις του προς τον Υπουργό Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής ζητάει τη στήριξη των παραγωγών πατάτας, καρπουζιού και σταφυλιού της Αχαΐας.


Στις ερωτήσεις του που κατέθεσε στη Βουλή, ο Αχαιός βουλευτής, επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας επηρέασαν αισθητά τη ζήτηση του καρπουζιού, της πατάτας και του σταφυλιού, η οποία περιορίστηκε σημαντικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα την κάθετη μείωση των τιμών διάθεσης των προϊόντων.


Ειδικότερα, όπως αναλύει ο Αχαιός  βουλευτής, οι εξαγωγές πατάτας μειώθηκαν και τα ναύλα διπλασιάστηκαν για τις εξαγωγές σε χώρες της Ευρώπης, ενώ πλέον οι τιμές διάθεσης του προϊόντος κυμαίνονται από 0,20 έως 0,25 λεπτά το κιλό.


Παράλληλα, η μέση τιμή του καρπουζιού κυμάνθηκε φέτος από 4 έως 6 λεπτά το κιλό, όταν την ίδια περίοδο πέρσι κυμαινόταν από 22 έως 23 λεπτά το κιλό και ενώ το κόστος καλλιέργειας ανά στρέμμα υπολογίζεται στα 800 ευρώ.


Όπως τόνισε ο κ. Τσιγκρής στις ερωτήσεις του προς τον κ. Βορίδη, οι μεγάλες οικονομικές απώλειες που έχουν υποστεί οι αγρότες δεν τους επιτρέπουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες, την εφορία και τη Δ.Ε.Η., ενώ καθίσταται δύσκολη η καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών.


Συνεπώς, τονίζει στις ερωτήσεις του ο Αχαιός βουλευτής της Ν.Δ. και προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, «είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων που πλήττονται, όπως η στρεμματική ενίσχυση, η μείωση του κόστους παραγωγής, η αναστολή των πληρωμών σε τράπεζες, εφορία, Ε.Φ.Κ.Α και ΔΕΗ, καθώς και η επιδότηση των ναύλων στις μεταφορές».


Ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, ρωτάει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη λήψη μέτρων στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας και πότε αυτές θα εφαρμοστούν._

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Επαρκή εμβόλια για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ανάλογα με τον πληθυσμό τους και καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας ήταν ανάμεσα στα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την έκτακ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπορεί οι ευκαιρίες να μας κλείνουν το μάτι κάθε εβδομάδα, εντούτοις οι ελληνικές ομάδες δεν λένε να κάνουν μία υπέρβαση. Οι Τούρκοι δεν έχουν πάρει βαθμό ακόμα στους ομίλους. Το ί . . .
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει νέα μέτρα προκειμένου να ανακόψει την διασπορά της πανδημίας. Ο Αρκάς με ένα σκίτσο πρωί της Παρασκευής απο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Επτά περιοχές είναι από σήμερα το πρωί στο επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας της Πολιτικής Προστασίας άλλαξε από τις . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν θετικά στο νοσοκομείο του Αιγίου, μετά τις ιχνηλατήσεις που έγιναν στην παθολογική κλινική. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές 25 άτομα είχαν εμφανίσει συμπτώμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

383 είναι οι σχολικές μονάδες ή τα τμήματα που έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Ο αριθμός αυτός πρεσβεύει περίπου το 0,62% των τμημάτων της χώρας, όπως μπορείτε να δείτε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού με θύμα έναν εργαζόμενο που πρόσφατα είχε πιάσει δουλειά. Πρόκειται για τον Πατρινό 46χρονο Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν στην αποκ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search