ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Μάρκου- Αναγνωστοπούλου για το ΠΓΝΠ

Η κατάσταση όσον αφορά την εκκρεμότητα τοποθέτησης της  Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας είναι εξόχως αποκαλυπτική του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και των ικανοτήτων της. Θυμίζει έντονα την μέτρια Χολιγουντιανή ταινία της 10ετίας του `80 «Επιστροφή στο παρελθόν».

 Μάχες παρασκηνίου, φιλοδοξίες υποψηφίων για υποψήφιοι βουλευτές, μάχες αποτροπής των τελευταίων από τους εν ενεργεία βουλευτές, εμφύλιος τοπαρχών Αχαΐας-Ηλείας-Αιτωλοακαρνανίας, αλληλοσπαραγμός μεταξύ των εν ενεργεία βουλευτών, το πρωθυπουργικό γραφείο και ούτω καθεξής. Κοινός παρονομαστής όλων η απουσία στοιχειώδους σχέσης με το αντικείμενο και η φιλοδοξία βολέματος ημετέρων με απώτερο στόχο τις πελατειακές σχέσεις. Στο μέσο αυτού του κυκεώνα βρίσκεται ο άβουλος και κατώτερος των περιστάσεων Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ο οποίος, άκουσον-άκουσον, σε συνάντηση προ ημερών με θεσμικούς φορείς της Πάτρας τους ομολόγησε ότι το πρωί υπογράφει διοίκηση στο ΠΓΝΠ και το απόγευμα την αποσύρει μετά από βροχή τηλεφωνημάτων που δέχεται!

Το όλο σκηνικό θυμίζει 10ετίες 70,80,90, 2000 όπου για να αναλάβει κάποιος τη Διοίκηση ενός νοσοκομείου έπρεπε κυρίως να είναι αποτυχών βουλευτής ή απόστρατος. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ίδιες διαδικασίες είχε κινηθεί θεσμικά, τεχνοκρατικά και δημιούργησε σχετική επιτροπή αποτελούμενη από τον Γ.Γ του Υπουργείου, εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ, τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ, τον Πρόεδρο του «Ωνασείου» και εκπρόσωπο του ιδιωτικού τομέα, η οποία αξιολόγησε 100νταδες αιτήσεις για όλη τη χώρα, έκανε 10δες προσωπικές συνεντεύξεις και εισηγήθηκε στην ηγεσία σχετικά.

 Το 90% των επιλεγέντων είχαν Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας η στα Οικονομικά της Υγείας. Για τις επιλογές Διοικητών και Υποδιοικητών για τα 130 νοσοκομεία της χώρας υπεβλήθησαν μόνο 2 ενστάσεις οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από τα αρμόδια Διοικητικά δικαστήρια. Από το σύνολο αυτών των επιλογών μόνο το 25-30 % φέρονται να είχαν κάποια σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι κανείς εχέφρων δεν υποστηρίζει ότι οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούνται αξιολόγησης. Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι για τα 4 νοσοκομεία της Αχαΐας από τους 7 επιλεγέντες διοικητές-υποδιοικητές μόνο οι 2 φέρονται να είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η κατάσταση θα ήταν αστεία αν δεν ήταν επικίνδυνη. Δεν είμαστε ίδιοι. Ευτυχώς.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που αναφέρει πως βρέθηκαν κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα σε ασθενείς και εργαζόμενους του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», όπου νοσηλε . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του ο ιδιοκτήτης γηροκομείου στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, στο οποίο είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε εργαζομένους αλλά και σε μια ηλικιωμέν . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Οι νέες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημίαστη χώρα και την περιοχή μας, έχουν μοιραία επιφέρει διαφοροποίηση και στον τρόπο συνεδρίασης των οργάνων του Δήμου Πατρέων. Εύλογο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 101 ετών, η Ευγενία Ασπρούλια.  Είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, την Κατερίνα, τον Θεόδωρο, την Ασπασία, την Ανδριάνα και τον Βασίλη. Ο Βασίλης Ασπρούλιας, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 101 ετών, η Ευγενία Ασπρούλια.  Είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, την Κατερίνα, τον Θεόδωρο, την Ασπασία, την Ανδριάνα και τον Βασίλη. Ο Βασίλης Ασπρούλιας, δικηγόρος στο επάγγε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο  Καλαβρύτων πραγματοποίησε την Τετάρτη 21  Οκτωβρίου  η πρέσβης της Σλοβακίας στην Αθήνα, κα IvetaHricova, συνοδευόμενη από τον επίτιμο πρόξενο Σλοβακίας, κ. Φαίδωνα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στον Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, απέστειλε το Οικονομικό Επιμελητήριο δυτικής Ελλάδας με θέμα το πρόγραμμα «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19  στην Δυτικ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search