ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τον εκσυχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

 

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία ζητά τον εκσυγχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» ιδρύθηκε το 1871, με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες της Πάτρας. 

Η πρόσφατη τοποθέτηση του υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου στο Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας του νοσοκομείου ήταν καθοριστικής σημασίας, αφού καλύφθηκε ένα μεγάλο κενό στον τομέα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών. 

Ωστόσο, η απουσία σύγχρονου και ασφαλούς φαρμακείου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. 

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, το σύνολο των φαρμάκων φυλάσσονται σε κοντέινερ, όπου οι συνθήκες ψύξης και θέρμανσης δεν είναι οι κατάλληλες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος για την ασφάλεια και τη σωστή συντήρηση των φαρμάκων, ενώ το κόστος της λειτουργίας των κοντέινερ είναι πολύ υψηλό, αφού είναι απαραίτητη η χρήση των κλιματιστικών σε εικοσιτετράωρη βάση, χειμώνα και καλοκαίρι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φαρμακείο του νοσοκομείου φυλάσσονται πανάκριβα φάρμακα που προορίζονται για σοβαρές ασθένειες και χρόνιες παθήσεις, ενώ το προσωπικό του φαρμακείου εργάζεται κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, αφού δεν πληρούνται τα αναγκαία μέτρα προσωπικής ασφάλειας και πυρασφάλειας. 

Από την άλλη μεριά, κρίνεται επιτακτική και απαραίτητη η αντικατάσταση του λεβητοστασίου, ο οποίος δεν έχει ούτε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες φθορές λόγω της χρόνιας λειτουργίας του (από το 1990), με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος ή πυρκαγιάς. 

Να σημειωθεί ότι μια πιθανή ξαφνική διακοπή της λειτουργίας του λεβητοστασίου, θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή ζωτικής σημασίας λειτουργιών του νοσοκομείου και την απουσία θέρμανσης το χειμώνα. 

Τέλος, η αντικατάσταση του λεβητοστασίου επιβάλλεται για οικονομικούς και ενεργειακούς λόγους, αφού η ετήσια δαπάνη του νοσοκομείου σε καύσιμα ξεπερνά τα 500.000 ευρώ». 

 

 

 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την κατασκευή σύγχρονου φαρμακείου και β) την αντικατάσταση του λεβητοστασίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»._

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1211 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα την Πάτρα, ζητούνται υπάλληλοι ή συνεργάτες για το τμήμα internet marketing και διαχείρισης e-shop.   Απαραίτητη προϋπηρεσία. Αποστολή . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δήλωση τους οι αχαιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρουν:  "Ένα ισχυρό ράπισμα δέχεται ο νομικός κόσμος της χώρας και μια πρωτοφανή λοιδορία ο νομ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια απίστευτη υπόθεση με την αρπαγή «θησαυρού» που ηλικιωμένη έκρυβε σε τενεκέδες στο πατάρι του εξοχικού της στο Πόρτο Ράφτη ερευνά η Ασφάλεια. Η καταγγελία της 76χρονης έγινε αν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού με θύμα έναν εργαζόμενο που πρόσφατα είχε πιάσει δουλειά. Πρόκειται για τον Πατρινό 46χρονο Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν στην αποκ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Για την επίθεση την οποία δέχθηκαν χθες ο δημοσιογράφος Απόστολος Βουλδής και ο εικονολήπτης Κώστας Μαρσέλης, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε:   «Η δημοσιογραφία είναι η ασπίδα της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Δυστυχώς για μία ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες «κρούσματος» κυβερνητικής ανευθυνότητας, σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μετά την διάγνωση κρουσμάτων COVID-19 στις
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search