ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρκου - Αναγνωστοπούλου: Συνάντηση με τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων

Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου συναντήθηκαν  χθες, Δευτέρα 19/10, με τους Προέδρους  των Τοπικών  Κοινοτήτων  Αργυρών κ. Μπασκούτα Ανδρέα, Σελλών κ. Ζησιμόπουλο Χρήστο, Πιτίτσας  κ. Αλεξόπουλο Ιωάννη και Άνω Καστριτσίου κ. Χρυσικόπουλο Χαράλαμπο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ενημέρωσαν τους  βουλευτές για όλα τα θέματα που αφορούν και απασχολούν τις τοπικές κοινότητες .Ειδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο άρθρο 47 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα Ιθαγένειας και τη λειτουργία των ΟΤΑ, με το οποίο προβλεπόταν κατ’ εξαίρεση δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να αποφασίζουν την εξόφληση πάσης φύσεως οφειλών από τα χρηματικά υπόλοιπα που προέρχονται από το ειδικό τέλος των ΑΠΕ και τα αντίστοιχα έσοδα των χρήσεων 2020 και 2021. Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω ρύθμιση – που εν τέλει αποσύρθηκε – έδινε την δυνατότητα στους δήμους να χρησιμοποιούν τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη των σταθμών ΑΠΕ για άλλες ανάγκες και όχι για έργα στις τοπικές κοινότητες όπου είναι εγκατεστημένοι οι σταθμοί.

Μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση αλλά και τη διεξοδική ενημέρωση των βουλευτών από τους Προέδρους για τα προβλήματα που ταλανίζουν τις κοινότητές τους, συμφώνησαν από κοινού στη διαρκή επαφή και στην ουσιαστική συνεργασία προς όφελος πάντα του τόπου και των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search