ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρκου - Αναγνωστοπούλου: Συνάντηση με τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων

Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου συναντήθηκαν  χθες, Δευτέρα 19/10, με τους Προέδρους  των Τοπικών  Κοινοτήτων  Αργυρών κ. Μπασκούτα Ανδρέα, Σελλών κ. Ζησιμόπουλο Χρήστο, Πιτίτσας  κ. Αλεξόπουλο Ιωάννη και Άνω Καστριτσίου κ. Χρυσικόπουλο Χαράλαμπο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ενημέρωσαν τους  βουλευτές για όλα τα θέματα που αφορούν και απασχολούν τις τοπικές κοινότητες .Ειδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο άρθρο 47 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα Ιθαγένειας και τη λειτουργία των ΟΤΑ, με το οποίο προβλεπόταν κατ’ εξαίρεση δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να αποφασίζουν την εξόφληση πάσης φύσεως οφειλών από τα χρηματικά υπόλοιπα που προέρχονται από το ειδικό τέλος των ΑΠΕ και τα αντίστοιχα έσοδα των χρήσεων 2020 και 2021. Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω ρύθμιση – που εν τέλει αποσύρθηκε – έδινε την δυνατότητα στους δήμους να χρησιμοποιούν τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη των σταθμών ΑΠΕ για άλλες ανάγκες και όχι για έργα στις τοπικές κοινότητες όπου είναι εγκατεστημένοι οι σταθμοί.

Μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση αλλά και τη διεξοδική ενημέρωση των βουλευτών από τους Προέδρους για τα προβλήματα που ταλανίζουν τις κοινότητές τους, συμφώνησαν από κοινού στη διαρκή επαφή και στην ουσιαστική συνεργασία προς όφελος πάντα του τόπου και των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Μετά τις μετρήσεις των λυμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη που δείχνει μείωση 50%, ακόμη μία αισιόδοξη πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Βασίλη Πάικου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ανάρτησή του στα social media ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι τον γνώρ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαοχτώ είναι οι περιοχές της χώρας όπου το επιδημιολογικό φορτίο του κοροναϊού παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον καθορισμό των ανώτατων τιμών χρέωσης των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μια πολύ λιτή τελετή, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας covid-19, άναψε στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου, από την πλατεία Γεωργίου, ο Χριστουγεννιάτικος διάκο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη στον βουλευτή Αχαΐαςκ. Μάρκου «Με λύπη μου είδα την ανακοίνωση του Βουλευτή Αχαΐας κ. Μάρκου, με την οποία με κατηγόρησε για κάτι που δεν είπα και μάλι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Μαρινάκης περιφέρεται στον Νομό ως υπουργός και κάνει δηλώσεις. Μεταξύ αυτών σε συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «ξανασκέφ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search