ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Η αλλεργία της ΝΔ στη δημόσια εκπαίδευση

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης η κυβέρνηση αποφασίζει, να μειώσει τον προϋπολογισμό των δημόσιων πανεπιστημίων. Ο προϋπολογισμός του 2020-2021 που ανακοινώθηκε είναι μειωμένος κατά 7 εκ. ευρώ (92 εκ. έναντι 99 σε σχέση με πέρυσι). Ειδικότερα το Πανεπιστήμιο Πατρών θα λάβει 7,3 εκατομμύρια δηλαδή 1,4 εκ. λιγότερα από τον περσινό που κυμάνθηκε στα 8,7 εκατομμύρια.

Άλλη μια σημαντική πληγή για το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι και η συνταξιοδότηση 28 μελών ΔΕΠ και οι νέες θέσεις που δίνονται είναι μόλις 12. Οι συνταξιοδοτήσεις του επόμενου έτους θα βάλουν σε ακόμα πιο δεινή θέση το Πανεπιστήμιο, αφού τα κενά που ήδη υπάρχουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα είναι δύσκολο να καλυφθούν. Μην ξεχνάμε, ότι οι ανάγκες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι αρκετές ως νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID-19 αλλά και για την εξυπηρέτηση πολιτών πέρα της Δυτικής Ελλάδας. Ακόμη μείζονος σημασίας αποτελεί και η έλλειψη μελών ΔΕΠ σε τμήματα τα οποία δεν έχουν επάρκεια σε προσωπικό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Μην ξεχνάμε  και την ετσιθελική κατάργηση της Νομικής ως ένα από τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αποδεικνύεται περίτρανα πως η σημερινή κυβέρνηση έχει «αλλεργία» σε κάθε τι δημόσιο και πως ο νέος νόμος, που όρισε τον τρόπο χρηματοδότησης 80% βασική και 20% με βάση κριτήρια είναι ένα τέχνασμα για να μειωθούν οι προϋπολογισμοί. Η ΝΔ μας έχει πείσει, ότι είναι άριστη στη δημιουργική αριθμητική.
Η προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και η εισβολή ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν θα περάσει. Είναι υποχρέωσή μας να αγωνιστούμε για δημόσια ποιητική, ολοκληρωμένη και απρόσκοπτη μόρφωση για όλους και όχι για τους λίγους που  προτάσσει η ΝΔ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Μετά τις μετρήσεις των λυμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη που δείχνει μείωση 50%, ακόμη μία αισιόδοξη πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Βασίλη Πάικου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ανάρτησή του στα social media ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι τον γνώρ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαοχτώ είναι οι περιοχές της χώρας όπου το επιδημιολογικό φορτίο του κοροναϊού παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον καθορισμό των ανώτατων τιμών χρέωσης των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μια πολύ λιτή τελετή, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας covid-19, άναψε στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου, από την πλατεία Γεωργίου, ο Χριστουγεννιάτικος διάκο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη στον βουλευτή Αχαΐαςκ. Μάρκου «Με λύπη μου είδα την ανακοίνωση του Βουλευτή Αχαΐας κ. Μάρκου, με την οποία με κατηγόρησε για κάτι που δεν είπα και μάλι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Μαρινάκης περιφέρεται στον Νομό ως υπουργός και κάνει δηλώσεις. Μεταξύ αυτών σε συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «ξανασκέφ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search