ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρκου-Αναγνωστοπούλου: Iσχυρό ράπισμα δέχεται ο νομικός κόσμος

Σε δήλωση τους οι αχαιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρουν: 

"Ένα ισχυρό ράπισμα δέχεται ο νομικός κόσμος της χώρας και μια πρωτοφανή λοιδορία ο νομός Αχαΐας και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας για ακόμα μια φορά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όταν κατάργησε την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως και οι συν αυτώ είχαν προβάλλει το πρόσχημα του δικηγορικού υπερπληθωρισμού, ότι πλεονάζουν οι δικηγόροι στην χώρα μας και για αυτό οδηγούνται στην ανέχεια και την ανεργία. Τώρα σε νομοσχέδιο με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 κτλ..» προστέθηκε τροποποίηση του Κώδικα Δικηγόρων, που υποχρεώνει τους δικηγορικούς συλλόγους να εγγράφουν στα μητρώα τους πτυχιούχους κολλεγίων του εξωτερικού τριετούς διάρκειας σπουδών! 

Πρώτα κατάργησε τον ΔΟΑΤΑΠ και ανέθεσε την αναγνώριση των τίτλων σπουδών ιδιωτικών πανεπιστημίων και πανεπιστημίων του εξωτερικού σε μια fasttrack διαδικασία, χωρίς έλεγχο ουσιαστικής αντιστοίχισης των σπουδών με αυτές τις Ελλάδας. Στην συνέχεια, αντιμετώπισε τον φραγμό που έβαλαν οι επαγγελματικοί σύλλογοι, οι οποίοι κατέστησαν ανεφάρμοστη στην πράξη την νομοθετική επιταγή. Τώρα, επανέρχεται με νέα νομοθετική ρύθμιση σε πείσμα της ίδιας της πραγματικότητας. Απορεί λοιπόν κανείς, πώς από την μία μεριά καταργείται ένα ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα και από την άλλη υφίσταται τέτοιας εμβέλειας σπουδή, ώστε αναγνωρίζονται τριετείς σπουδές κολλεγίων του εξωτερικού για το ίδιο ακριβώς επάγγελμα. Τελικά, η Υπουργός προΐσταται ενός Υπουργείου που βρίσκεται στην Ελλάδα ή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα; Προφανώς το δεύτερο.."

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ - πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα", τόνισε ο πρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Μαύρο» ρεκόρ με 121 θανάτους από κοροναϊό καταγράφει η χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις εκτιμήσεις των επιστημόνων που έκαναν λόγο για αυξητική τάση των . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" , καθώς διαπιστώθηκε πως υπήρχε κρούσμα κορονοϊού σε ασθενή κλινικής. Συγκεκριμένα  εντοπίστηκε κρούσμα σε ασθενή της παθολογικής κλινικής. . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

H  διενέργεια ελέγχων για κορονοϊό μέσω μοριακών τεστ στους εργάτες γης και τους καλλιεργητές της Δυτικής Ελλάδας ήταν ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν ευρέως στη διάρκεια της σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" , καθώς διαπιστώθηκε πως υπήρχε κρούσμα κορονοϊού σε ασθενή κλινικής. Συγκεκριμένα  εντοπίστηκε κρούσμα σε ασθενή της παθολογικής κλινικής. Ο ασθενής βρισκόταν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγη ώρα μπροστά από την κάρα του Αγ. Ανδρέα. Ένα κοριτσάκι 12 ετών έφθασε στο σημείο για να προσκυνήσει. Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν πολλοί πιστοί μέσα στην εκκλησί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικτό κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε την Παρασκευή σε υποκατάστημα πολύ μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Πάτρα. Στο κατάστημα έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα μ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search