ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρκου-Αναγνωστοπούλου: Iσχυρό ράπισμα δέχεται ο νομικός κόσμος

Σε δήλωση τους οι αχαιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρουν: 

"Ένα ισχυρό ράπισμα δέχεται ο νομικός κόσμος της χώρας και μια πρωτοφανή λοιδορία ο νομός Αχαΐας και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας για ακόμα μια φορά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όταν κατάργησε την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως και οι συν αυτώ είχαν προβάλλει το πρόσχημα του δικηγορικού υπερπληθωρισμού, ότι πλεονάζουν οι δικηγόροι στην χώρα μας και για αυτό οδηγούνται στην ανέχεια και την ανεργία. Τώρα σε νομοσχέδιο με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 κτλ..» προστέθηκε τροποποίηση του Κώδικα Δικηγόρων, που υποχρεώνει τους δικηγορικούς συλλόγους να εγγράφουν στα μητρώα τους πτυχιούχους κολλεγίων του εξωτερικού τριετούς διάρκειας σπουδών! 

Πρώτα κατάργησε τον ΔΟΑΤΑΠ και ανέθεσε την αναγνώριση των τίτλων σπουδών ιδιωτικών πανεπιστημίων και πανεπιστημίων του εξωτερικού σε μια fasttrack διαδικασία, χωρίς έλεγχο ουσιαστικής αντιστοίχισης των σπουδών με αυτές τις Ελλάδας. Στην συνέχεια, αντιμετώπισε τον φραγμό που έβαλαν οι επαγγελματικοί σύλλογοι, οι οποίοι κατέστησαν ανεφάρμοστη στην πράξη την νομοθετική επιταγή. Τώρα, επανέρχεται με νέα νομοθετική ρύθμιση σε πείσμα της ίδιας της πραγματικότητας. Απορεί λοιπόν κανείς, πώς από την μία μεριά καταργείται ένα ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα και από την άλλη υφίσταται τέτοιας εμβέλειας σπουδή, ώστε αναγνωρίζονται τριετείς σπουδές κολλεγίων του εξωτερικού για το ίδιο ακριβώς επάγγελμα. Τελικά, η Υπουργός προΐσταται ενός Υπουργείου που βρίσκεται στην Ελλάδα ή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα; Προφανώς το δεύτερο.."

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πολύ χαρούμενη που επιτέλους θα επιστρέψει στο σπίτι της, δίπλα στα παιδιά της, είναι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό μετά τη απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωσή της. Το α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιές σε υποδομές προκλήθηκαν στην Ζαχάρω, από τον σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Στροφάδες, το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από την ισχυρή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιές σε υποδομές προκλήθηκαν στην Ζαχάρω, από τον σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Στροφάδες, το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από την ισχυρή σεισμική δόνηση σημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
Image
Image

Search