ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να είναι ο νταής στη γειτονιά μας

«Όπως μοιραζόμαστε κοινή θάλασσα, θα πρέπει να ακολουθούμε και κοινούς κανόνες. Η Τουρκία παραβιάζει συνεχώς το Διεθνές Δίκαιο, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να είναι ο νταής στη γειτονιά μας», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την παρέμβασή του στη σημερινή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών ΕΕ - χωρών Νότιας Γειτονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

 

Προσέθεσε, ακόμη, όπως γίνεται γνωστό με ανακοίνωσή του, ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που δείχνει τον δρόμο της συνεργασίας, με τις δύο συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών που υπέγραψε με Ιταλία και Αίγυπτο.

 

«Σήμερα, η Ελλάδα τιμώντας τους ιστορικούς και παραδοσιακούς δεσμούς της με τις χώρες της Μεσογείου, στηρίζει σθεναρά μια νέα εποχή συνεργασίας και αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη νότια διάσταση της ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

 

Επισήμανε, ακόμη, ότι «η ισχυρή σχέση μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Μεσογείου έχει τη δυναμική να μετατραπεί σε μια στρατηγική σχέση», που θα είναι επωφελής σε μία σειρά από τομείς, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, όπως είναι ο τουρισμός, το εμπόριο και οι επενδύσεις.

 

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Μεσογείου απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σημειώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία παρέχει το κατάλληλο συνεκτικό θεσμικό πλαίσιο για κοινή δράση.

 

Υπενθυμίζεται στην ίδια ανακοίνωση ότι στρατηγικός στόχος της σημερινής Συνόδου και του αυριανού Περιφερειακού Φόρουμ που φιλοξενούνται στη Βαρκελώνη είναι η επανεκκίνηση και η ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τρίτων χωρών της Μεσογείου.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ρ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει: H 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ως «Παγκ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος χθες το μεσημέρι γρονθοκόπησε τον βουλευτή Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης εντός της . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα στο Δηµαρχείο της, την Ολυµπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Φλόγα αναµένεται να φθάσει στην Πάτρα µέσω της Γέφυρας Ρίου- Αν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπούλου και Γεώργιο Αποσ
Image
Image

Search