ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες

Από την πορεία των υγειονομικών περιορισμών θα εξαρτηθεί το κατά πόσο θα ολοκληρωθεί η άσκηση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων φέτος ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Εξήγησε πως δεν είναι βέβαιο πως η άσκηση για τις αντικειμενικές αξίες θα ολοκληρωθεί «γιατί έχουμε και την πανδημία».

Άρα αν η άσκηση αυτή ολοκληρωθεί και «προλάβουμε να ενσωματώσουμε τα στοιχεία και επιβεβαιωθεί ότι δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος από το γεγονός της αναγκαίας φορολόγησης του πλούτου σε γεωγραφικές περιοχές της χώρας» τότε θα υπάρξουν ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ σε ιδιοκτήτες ακινήτων κυρίως στα μεσαία και στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Επίσης ο υπουργός επανέλαβε το επιπλέον κόστος που επωμίζονται τα κρατικά ταμεία και η οικονομία κάθε φορά που παρατείνεται το lockdown. «Έχουμε θέσει όλα τα σενάρια υπόψιν των συνεργατών του Υπουργείου Οικονομικών και έχουμε λειτουργήσει έτσι ώστε να βοηθήσουμε την κοινωνία σε όλα τα σενάρια, και στο καλό και στο αρνητικό σενάριο. Εμπλουτίζουμε τα μέτρα και θα τα επεκτείνουμε για όσο χρειαστεί. Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί», αλλά «όσο παρατείνονται οι περιοριστικοί όροι στη λειτουργία της οικονομίας τόσο είναι ανέφικτο να καλυφθούν όλες οι απώλειες» είπε.

«Επί ένα χρόνο η ελληνική πολιτεία λειτουργεί με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες» ανέφερε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search