ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 9% της ΝΔ

Προβάδισμα εννέα ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Prorata που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 33% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά που παραμένει ακριβώς η ίδια από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, τον Φεβρουάριο.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6% (5,5% στην τελευταία μέτρηση) και το ΚΚΕ με 4,5% που παραμένει σταθερό. Ελληνική Λύση με 3% (από 2,5%) και το ΜέΡΑ25 με 3% (από 3,5%) στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντιστοίχως. Ενας στους 5 (ποσοστό 20,5 %) δηλώνουν αναποφάσιστοι και 6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Δυσαρέσκεια από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Αναφορικά με το πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πολίτες από την κυβέρνηση, το 34% εμφανίζεται γενικά ευχαριστημένο ενώ το 64% δηλώνει καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένο.

Περισσότερο δυσαρεστημένοι, όμως, εμφανίζονται οι πολίτες από την αντιπολίτευση καθώς αρνητικά αξιολογούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 78% και μόνο 20% εκφράζει ικανοποίηση.

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται κατά 43% αποτελεσματικός ως προς την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων με το 65% να απαντά ότι είναι δεν συναισθάνεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολιτών.

Να χαλαρώσουν τα μέτρα ζητά το 61% έναντι ποσοστού μόλις 17% που επιθυμεί την περαιτέρω αυστηροποίησή τους και 16% που προκρίνει την παράταση της ισχύος τους.

Τέλος, ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, το 63% των πολιτών αξιολογούν σίγουρα και μάλλον αρνητικά την κυβέρνηση, ποσοστό που καταγράφει αύξηση 8% από την προηγούμενη έρευνα. Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα, υποστηρίζει το 66% των ερωτηθέντων, άποψη που συμμερίζεται ακόμη και ένα στα δύο άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί. Το ποσοστό εκτοξεύεται στο 74% στους νέους από 17 εώς 34 ετών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Μία selfie που έβγαλε με τον γιο της, Άγγελο Λάτσιο ανάρτησε η Ελένη Μενεγάκη στα social media.Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Ελένη» μοιράζεται συχνά, στιγμές της καθημερινότητάς τη . . .
LIFE STYLE

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο οποίος υπεβλήθη σε στεφανιογραφία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάστ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζαμε ήδη ότι η εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει το βάρος μας, αλλά τώρα, νέα μελέτη δείχνει ότι μπορεί να αυξήσει και την βιολογική μας ηλικία. Η εγκυμ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παράσταση "Ο Παπουτσωμένος Γάτος - Παιχνιδιάρης και στιλάτος!", κατακτά μικρούς και μεγάλους, φέροντας την υπογραφή της δημιουργικής Σκηνοθέτιδας, ΚέλλυςΣταμουλάκη. Μετά τα έργ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search